1. Ronhero

    Ronhero Too Weird to Live, Too Rare to Die
    Member

    Joined:
    Jun 28, 2014
    Messages:
    3,464
    Country:
    United States
    I got super excited when my rss feed said gateway updated their site..... Sadly it was just an update to the manual
     
    yuyuyup likes this.
  2. cearp

    cearp 瓜老外
    Developer

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    8,301
    Country:
    Tuvalu
    i said no? maybe :D
    it depends on what CIA it is. in devmenu, if you select the CIA you want to install (don't run it) - it will tell you what type it is.
    like, update patch, game, system... right?
    if it is anything apart from system, basically it won't harm your device.
    so, if there is a broken/bad CIA update for a game, it won't really do much, it installs to sd.
    but system things, they install to NAND, so i could make a simple CIA that effectively bricks your 3ds. but you would know it would install to NAND, because it would say 'system', so you know it 'could' do damage.

    nevertheless, if i uploaded a cia that would ruin your nand, if you have emunand it is not really a problem, you can just recreate it again or restore an emunand backup.
    or a nandmod, you could restore sysnand if you installed to sysnand.
     
  3. davhuit

    davhuit GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Nov 23, 2005
    Messages:
    994
    Country:
    France
    You misunderstood but as I wasn't enough precise with my previous message, it's also my fault :)

    They didn't talked about the Gateway card being a fake, but the Micro-SD card. Some (Micro) SD Cards are sold as 64 GB for example, but in fact, you have a lot less free space than 64 GB, sometimes 8 GB or less.

    But after my answer to them, which is here :

    They replied with :

    Pretty weird, so. First, it was our (Micro) SD Cards and now, it might really be a random bug xD. I can understand lots of people ask them things without checking first if they can fix the problem themselves but it's not because lots of people do it that I'm also one of them... I made sure my Micro-SD Card was okay and also waited to see if other peoples had the same problem before reporting it to them -.-
     
  4. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut
    Moderator

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    15,058
    to be fair they probably get a crap load of people who just buy fake cards complaining their "definitely legit" 256GB microSD doesn't work that they bought from ebay for $8....probably just default answer for micro SD problems is "fake card" as they hear it too often :P
     
  5. davhuit

    davhuit GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Nov 23, 2005
    Messages:
    994
    Country:
    France
    I wouldn't buy a 256 GB for 8 dollars, personally xD

    [​IMG]

    Approximatively 33 dollars (in fact, 33 Euros, but whatever, conversion rate is not important in this example) so it make roughly 1 Euro (or Dollar, whatever) per GB.

    Sent them the image xD
     
  6. tony_2018

    tony_2018 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Jan 3, 2014
    Messages:
    3,107
    Country:
    United States

    Why are you here, its not like they care. Isn't that waht the rest of you noobs are cursing and crying about? Then when there is a release you go create new usernames just to not look stupid.
     
  7. davhuit

    davhuit GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Nov 23, 2005
    Messages:
    994
    Country:
    France
    That's why I never sell any retail games. I have approximatively 30 games and never sold a single one.

    Of course, it could make me get some more money, but if I need a game for any reason and that I sold it, I would lost a lot of money to buy it again :/
     
  8. sparrowreal

    sparrowreal GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    160
    Country:
    Can anyone tell me how to transfer cias to the 3ds via wifi?
     
  9. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut
    Moderator

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    15,058
    oh i wasn't saying your's was fake, im just saying they probably get the same "my microSD is not working" emails every day, so they probably just dismissed the report as "one of them" at first....now they have acknowledged the issue they will probably look into it :)
     
  10. Suthek

    Suthek GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    193
    Country:
    Canada
    So I updated my N3DS to emunand 9.5 and my sysnand is 9.0
    I then migrated my emunand from a 4gb card to my 64gb card.

    Now where I'm stuck is how to install cia's on my 64gb microsd card with an N3DS XL?
    Since I'm on 9.0, how do I install?
     
  11. Ronhero

    Ronhero Too Weird to Live, Too Rare to Die
    Member

    Joined:
    Jun 28, 2014
    Messages:
    3,464
    Country:
    United States

    The dev menu as a .3ds and then install it as a cia
     
  12. davhuit

    davhuit GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Nov 23, 2005
    Messages:
    994
    Country:
    France
    Yeah, I know, was just showing the card in case someone else have the same and don't have the error, to check :)
     
  13. Suthek

    Suthek GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    193
    Country:
    Canada
    Thanks. I just put it on the wrong SD. When both the Machine and GW use Micro SD now everything is more confusing when following tutorials. Haha.

    What do I actually put on my GW card? Ever? Seems like everything goes on the system SD card?
     
  14. Ronhero

    Ronhero Too Weird to Live, Too Rare to Die
    Member

    Joined:
    Jun 28, 2014
    Messages:
    3,464
    Country:
    United States

    The red card stores your .3ds / .3dz roms for the multi rom menu
     
  15. Booga

    Booga Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 16, 2015
    Messages:
    2
    Country:
    Senegal
    I'm new to this Gateway thing. I have an AU N3DS and an MH4U US version. Does Gateway 3.1 allow me to play the US cartridge?

    I've heard of some save file compatibility issues previously. Is there anything I need to take note of?
     
  16. thorasgar

    thorasgar Checkout my evil Soon-in-ator™
    Member

    Joined:
    Jul 3, 2010
    Messages:
    3,780
    Country:
    United States
    The save file issues are to complex to respond directly to. I refer you to the save data mega guide at the top of this sub. It really gets into detail.
     
  17. s-arash

    s-arash GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 3, 2013
    Messages:
    185
    Country:
    United States
    anyone knows why codename steam is not leaked yet?
     
  18. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut
    Moderator

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    15,058
    i have seen it about
     
  19. Veign06

    Veign06 Member
    Member

    Joined:
    May 18, 2008
    Messages:
    174
    Country:
    United States
    Lol leaked? Its been out since Friday.
     
    cearp and 2Hack like this.
  20. s-arash

    s-arash GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 3, 2013
    Messages:
    185
    Country:
    United States
    i mean dumped
    i just saw private us dump of this game , and there's no eu dump yet
    non of the scene groups dumped the game , just private dump
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Gateway, Arrived, Public