Homebrew [DS(i)/3DS] TWiLight Menu++ - GUI for DS(i) games, and DS(i) Menu replacement

xscaralienx

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jan 10, 2017
Messages
67
Trophies
0
Age
28
XP
126
Country
Mexico
Both still boot on my side. Try replacing your ROMs, as they might be corrupted.
did so multiple times now and still get stuck. Only thing out of the ordinary I've done was patching in the widescreen after I saw it was back with this update. But even turning external patching on Luma's select screen wont change it. No idea what might be causing it then :(
 

RocketRobz

Coolest of TWL
OP
Developer
Joined
Oct 1, 2010
Messages
14,832
Trophies
2
Age
22
XP
16,920
Country
United States
@Robz8 , you're not going to believe this, but remember how artwork wasn't appearing on the home screen with my nds? well, I just updated my 3ds and nds to the latest version of twilight menu++, and lo an d behold, artwork on the home screen works!
I indeed believe it, because it seems I've fixed the bug.
 

godreborn

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
22,134
Trophies
1
XP
13,802
Country
United States
I indeed believe it, because it seems I've fixed the bug.

well, tbh, I figured it would never be fixed, since you said you didn't encounter it (I assume you have a supercard dstwo) unless you found what was causing it with a previous version I didn't update to. I check back every couple of weeks, so it's possible you mentioned it, but I didn't see it. I don't think it mentions it on the latest version. ;)
 

banjo2

gamer
Member
Joined
May 31, 2016
Messages
2,242
Trophies
1
Location
society
Website
youtube.com
XP
4,139
Country
United States
HI! Is there a way to boot "Twilight++ Last-ROM" app via the Unlaunch combo button hotkey ? Can't find it on the list. Just the Twilight++. Thanks!
/title/00030015/534c524e/content/00000000.app, it'll still be called TWiLight Menu++
Alternatively, hold B while TWiLight Menu++ is starting, if you aren't directly booting one of the menu srldr files
 
  • Like
Reactions: DarthMotzkus

DarthMotzkus

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 10, 2020
Messages
144
Trophies
0
Age
25
Location
Florianópolis - SC, Brasil
XP
390
Country
Brazil
/title/00030015/534c524e/content/00000000.app, it'll still be called TWiLight Menu++
Alternatively, hold B while TWiLight Menu++ is starting, if you aren't directly booting one of the menu srldr files
Found it, but when i press the combination for boot the Last-Rom app, it's loading Twilight Menu++ instead.
EDIT: I'll use the B combination on twilight Menu booting, works fine too. Thanks!
 
Last edited by DarthMotzkus,
Updates

RocketRobz

Coolest of TWL
OP
Developer
Joined
Oct 1, 2010
Messages
14,832
Trophies
2
Age
22
XP
16,920
Country
United States
v21.1.1

Includes nds-bootstrap v0.44.2

Improvements
  • (@Pk11 and various) Updated translations.
  • A minor update to the bar movement effect in the TWLMenu++ splash screen.
Bug fix
  • DSi users: When running outside of Unlaunch, the DSi binaries are no longer checked, since DSi-Enhanced games only run in DS mode, when not using Unlaunch.
 

RocketRobz

Coolest of TWL
OP
Developer
Joined
Oct 1, 2010
Messages
14,832
Trophies
2
Age
22
XP
16,920
Country
United States
The instructions for getting your DSiWare as .NDS states that you should Move your .nds, .pub, and .prv files into "sd:/roms/dsiware", which is no longer true as of 21.0.0, right? @Robz8
Right.
can I use gbapatcher
If you mean the .srldr file, you can only use it by launching a GBA ROM with a Slot-2 flashcard inserted.
and can u help me with patcher using on Burn2Slot?
I assume I need to own a bootleg GBA flashcard for that?
I can't help you then, if that's the case.
 
  • Like
Reactions: banjo2

Sookie69

Active Member
Newcomer
Joined
Jun 16, 2019
Messages
29
Trophies
0
XP
559
Country
Russia
I have a strange problem with a save file of Gyakuten Kenji 2/Ace Attorney Investigations 2. I use flashcart and an AP patched English rom, latest Twilight++.

For some strange reason the save file for this game always appears in the same folder as all my DS roms, not in /saves folder. And if I place the save in correct directory, the game doesn't see it anymore and suggests to create a new save file, which will be placed among the roms and not in /saves. This problem only appears with this specific game, any other rom works just fine, with saves placed in the correct directory. I tried to just play the game, but the save file eventually gets corrupted and I can't continue.

Any idea why it happens and what can be done?
 
Last edited by Sookie69,

RocketRobz

Coolest of TWL
OP
Developer
Joined
Oct 1, 2010
Messages
14,832
Trophies
2
Age
22
XP
16,920
Country
United States
I have a strange problem with a save file of Gyakuten Kenji 2/Ace Attorney Investigations 2. I use flashcart and an AP patched English rom, latest Twilight++.

For some strange reason the save file for this game always appears in the same folder as all my DS roms, not in /saves folder. And if I place the save in correct directory, the game doesn't see it anymore and suggests to create a new save file, which will be placed among the roms and not in /saves. This problem only appears with this specific game, any other rom works just fine, with saves placed in the correct directory. I tried to just play the game, but the save file eventually gets corrupted and I can't continue.

Any idea why it happens and what can be done?
Please upload "nds-bootstrap.ini" from "sd:/_nds/".
 

Sookie69

Active Member
Newcomer
Joined
Jun 16, 2019
Messages
29
Trophies
0
XP
559
Country
Russia
It's the wrong game. Please re-upload, after launching Ace Attorney Investigations 2.
Yeah, I know but I launched and even saved AAI2 and there's an old line about Trauma Center in nds-bootstrap.ini. I don't know what's wrong.
I'll try to delete .sav and create a new one.
 
Last edited by Sookie69,

Sookie69

Active Member
Newcomer
Joined
Jun 16, 2019
Messages
29
Trophies
0
XP
559
Country
Russia
Delete the .ini file, and then re-launch the game.
Well, the new .ini file doesn't have the line about saves at all... I deleted old .sav and created a new, it's in nds roms folder as earlier.
 

Attachments

  • nds-bootstrap.7z
    219 bytes · Views: 49

Sookie69

Active Member
Newcomer
Joined
Jun 16, 2019
Messages
29
Trophies
0
XP
559
Country
Russia
The .ini file definitely looks wrong.
Try holding A+B+X+Y on TWLMenu++ launch, to reset the TWLMenu++ Settings.
After settings reset AAI2 doesn't launch anymore, "This game requires a donor ROM to run. Please set an existing DS SDK5 game as donor ROM."
I guess this rom is cursed and I need to move to another game.
 
General chit-chat
Help Users
    Veho @ Veho: https://i.imgur.com/fap39PL.mp4