1. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,355
    Country:
    United States
    Delete "settings.ini" at "sd:/_nds/TWiLightMenu/".
     
    banjo2 likes this.
  2. Dull

    Dull Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 10, 2019
    Messages:
    9
    Country:
    Brazil
    why didn't you mention there that it is impossible to play online or use the wireless system to play with someone close?
    I believe that I am not the only one to enter an infinite loop when I try to configure the wifi networks or that the console is buggy as soon as it enters the wireless mode of any game.
     
  3. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,355
    Country:
    United States
    It works fine for others though.
    What console are you using, and are you running in DS mode?
     
    banjo2 likes this.
  4. Dull

    Dull Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 10, 2019
    Messages:
    9
    Country:
    Brazil
    it is a nintendo DSi XL, I believe it is using in the standard way that it is through a flashcard used in the flashcard slot (on the side of the console, the one we use to store the photos). A friend gave me the files, I start the TM through the Nintendo DSi Camera, but I just noticed now that any game that has multiplayer, when entering this mode (both local and online) the game crashes or stays in an eternal loop.
     
  5. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,355
    Country:
    United States
    You need to install Unlaunch, and run TWLMenu++ from there, for wireless to work.
     
    banjo2 likes this.
  6. Dull

    Dull Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 10, 2019
    Messages:
    9
    Country:
    Brazil
    ok, I'm going to search with the friend who recommended TW to me, thank you.
     
    banjo2 and Robz8 like this.
  7. Dull

    Dull Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 10, 2019
    Messages:
    9
    Country:
    Brazil
    Hi, i installed this Unlaunch, it was even the last version, but when passing the TWiLightMenu presentation screen, I am only on that loading screen where it leads nowhere ... I tried to close and open it, but it didn't work.
     
  8. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,355
    Country:
    United States
    Try deleting "settings.ini" at "sd:/_nds/TWiLightMenu/".
     
    Dull and alexander1970 like this.
  9. CeeDee

    CeeDee Oh, fishsticks. I'm nauseous...
    Member

    Joined:
    May 4, 2014
    Messages:
    4,498
    Country:
    United States
    Okay, so I did the steps as intended to enable widescreen, and everything appears to remain the same 4:3. Using New Super Mario as my test game, if that makes a difference. Just installed TWILight, updated Luma, etc. ROMs are on 3DS SD card.
     
  10. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,355
    Country:
    United States
    You need to patch it with the xdelta file linked in the widescreen compatibility list.
     
    Last edited by Robz8, Feb 29, 2020
    CeeDee and alexander1970 like this.
  11. CeeDee

    CeeDee Oh, fishsticks. I'm nauseous...
    Member

    Joined:
    May 4, 2014
    Messages:
    4,498
    Country:
    United States
    I can't seem to find that on the OP, can I get a link?
     
  12. mOSU_

    mOSU_ Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 6, 2019
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    Hi (sorry for asking so many questions about this),
    I'd like to use the original R4 firmware with (obviously) my R4 card. I've gotten that set up; however, the original firmware (R4i-SDHC RTS for 3DS) saves to ./, where TWLMenu++ saves to ./saves. Is there any way I could:
    • get the original firmware to save to ./saves?
    • get TWLMenu++ to save to ./?
    Thank you,
    mOSU_

    EDIT: I used GodMode9's hex editor to replace "/saves/" with "/./././" in the "Last-Run ROM" binary.
     
    Last edited by mOSU_, Mar 1, 2020
  13. Carmilla_Aran

    Carmilla_Aran Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 25, 2020
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    "How do I fix TWiLight Menu++ restarting when launching a game? Go into TWLMenu++ Settings, and disable "Update recently played list"." is there another fix for this i tried it and i couldn't get it to work
     
  14. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,355
    Country:
    United States
    It's in the 3DS CFW folder in the 7z file.
     
    CeeDee likes this.
  15. KotaBear666

    KotaBear666 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 5, 2019
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Not sure if this has been asked already, but how would i go about removing the widescreen patch?
     
  16. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,355
    Country:
    United States
    Just set screen aspect ratio back to 4:3.
     
    alexander1970 likes this.
  17. KotaBear666

    KotaBear666 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 5, 2019
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    I did, but it still opens everything as widescreen
     
  18. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,355
    Country:
    United States
    Delete "TwlBg.cxi" at "sd:/luma/sysmodules/".
     
    alexander1970 likes this.
  19. Gazzza

    Gazzza Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 28, 2017
    Messages:
    6
    Country:
    Italy
    how can i keep the dsi default menu and install games there ? i searched on the internet but i can't found nothing
    like this vid
     
  20. SlifeRed

    SlifeRed Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 1, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    Belarus
    Sorry, but I have a question: I'm trying to play a game Infinity Space on my n3ds using Twilight menu, but after I start the game, it show me the logo SEGA and freeze on white screen. I have tried different regions of the game, reinstaled Twilight Menu, dut nothing changes. How can I play it on n3ds?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - replacement, TWiLight, [DS(i)