CycloDs problem

Discussion in 'CycloDS' started by Nicpower, Jan 25, 2009.

  1. Nicpower
    OP

    Nicpower Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Feb 8, 2008
    Canada
    Well here's the problem my NDS doesn't detect the cycloDS i thought it was the microSD but no i tried with two different microSD and it was still undetected... =(
    I have one of the first Cyclo so is it dead ?
     
  2. hankchill

    hankchill I Pwn n00bs.

    Member
    2,344
    41
    Nov 5, 2005
    Canada
    Outer Space
    Sounds like it's dead.

    When you turn on the DS, does the Nintendo logo show up underneath the 'Nintendo DS' logo on the top screen? If it doesn't show up, your card is screwed.

    Way back when there were a defective batch of CycloDS's -- looks like you got unlucky.
     
  3. Nicpower
    OP

    Nicpower Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Feb 8, 2008
    Canada
    Nop it doesn't show =(
    Well i have it since 2007 i don't know why it died now [​IMG]
     
  4. Chrono_Tata

    Chrono_Tata GBAtemp Advanced Fan

    Member
    851
    0
    Jan 26, 2008
    Thailand
    Maybe the metal contacts are wearing. Try cleaning the contacts with alcohol or something.
     
  5. Nicpower
    OP

    Nicpower Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Feb 8, 2008
    Canada
    I don't know why but i tried again this morning to see if it was working and by surprise it worked !
    But when i took the microSD and putted it back it didn't worked... =(
    So i think it's half-dead xD
     
  6. DeMoN

    DeMoN GBAtemp Guru

    Member
    7,650
    100
    May 12, 2004
    United States
    There is a way to fix this problem. Tape a piece of paper over the CycloDS sticker. What this does is to make the Cyclo fatter, enabling the contacts to connect properly.

    Cleaning the contacts is probably a good idea too.
     
  7. Nicpower
    OP

    Nicpower Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Feb 8, 2008
    Canada
    Yeah i cleaned the contacts but without success =(
    I'll try with the paper thanks