1. AlexMCS

    AlexMCS GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 3, 2018
    Messages:
    157
    Country:
    Brazil
    That's good to know.
     
  2. TheRaptor

    OP TheRaptor Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 16, 2019
    Messages:
    43
    Country:
    Netherlands
    When I load fusee-primary all the games are working. Tinfoil is still not working. Yes I download the sigpatches. Do you have any idea why? The problem that USB connection with GoldLeaf freezes is known: https://github.com/XorTroll/Goldleaf/issues/476. There is no solution for it now. For me Awoo is working and this method is much better then copying games to my SD card.
     
  3. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    19,779
    Country:
    Norway
    I think you need to actually edit (or delete) your hekate_ipl.ini if you want to use Tinfoil because it specifically detects the fss0=... line (don't know for sure though, since Tinfoil is closed source)
    If you want to chainload through Hekate so you can still access the options in Hekate easily if needed you can change the fss0=... to load a payload instead. I think this should be correct: payload=atmosphere/fusee-primary.bin
    I don't recommend Tinfoil though. No one should be supporting a dev that has done so many sketchy things and caused so much drama in the community and who is not showing any willingness to improve and fix his past mistakes.
     
    Last edited by The Real Jdbye, Aug 12, 2020
    TheRaptor likes this.
  4. TheRaptor

    OP TheRaptor Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 16, 2019
    Messages:
    43
    Country:
    Netherlands
    I do not change the hekate_ipl.ini file. But I will change it to boot the atmosphere/fusee-primary.bin payload. If Tinfoil is not recommend then Awoo is the only option for me to use.
     
  5. TheRaptor

    OP TheRaptor Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 16, 2019
    Messages:
    43
    Country:
    Netherlands
    I open the file hekate_ipl.ini and change it to payload=atmosphere/fusee-primary.bin but I get an error:

    Error while loading FSS0:
    atmosphere/fusee-primary.bin
    Wrong ini cfg of missing files.
    Failed to launch HOS.

    The fusee-primary.bin file is in the atmosphere folder.
     
  6. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    19,779
    Country:
    Norway
    Sounds like you didn't change fss0≠ to payload=
    Also double check if the fusee-primary.bin is there, I don't remember if it's included in the main archive anymore or if you need to download it separately.
     
  7. TheRaptor

    OP TheRaptor Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 16, 2019
    Messages:
    43
    Country:
    Netherlands
    This is the content of the file:

    [config]
    autoboot=0
    autoboot_list=0
    bootwait=3
    verification=1
    autohosoff=0
    autonogc=1
    updater2p=1
    backlight=100

    [CFW (SYSNAND)]
    emummc_force_disable=1
    fss0=atmosphere/fusee-secondary.bin
    kip1patch=nosigchk
    atmosphere=1
    logopath=bootloader/bootlogo.bmp
    icon=bootloader/res/icon_payload.bmp
    {}

    [CFW (EMUMMC)]
    fss0=atmosphere/fusee-primary.bin
    kip1patch=nosigchk
    atmosphere=1
    emummcforce=1
    logopath=bootloader/bootlogo.bmp
    icon=bootloader/res/icon_payload.bmp
    {}

    {--- Stock ---}
    [Stock (SYSNAND)]
    emummc_force_disable=1
    fss0=atmosphere/fusee-secondary.bin
    stock=1
    icon=bootloader/res/icon_switch.bmp
    {}

    Yes fusee-secondary.bin is in the atmosphere folder.
     
  8. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    19,779
    Country:
    Norway
    You didn't change it like I told you. See the bolded part.
    fusee-primary.bin not fusee-secondary.bin
     
  9. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    12,304
    Country:
    United States
    Or just download a pre-configured Hekate_ipl.ini file from SDSetup
     
  10. TheRaptor

    OP TheRaptor Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 16, 2019
    Messages:
    43
    Country:
    Netherlands
    Let me clear it: I changed fss0=atmosphere/fusee-secondary.bin into fss0=atmosphere/fusee-primary.bin. It was already good. Ok I will change it back into fusee-secondary.bin. The problem is not solved.
     
  11. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    19,779
    Country:
    Norway
    .......
    For the third time, you need to change fss0= into payload=
     
    MUDD_BR likes this.
  12. MomZo

    MomZo Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 17, 2020
    Messages:
    76
    Country:
    France
    Reliability over newer solutions?
    I'm pretty satisfied with Tinfoil perfectly doing everything I am asking it to perform.
     
  13. TheRaptor

    OP TheRaptor Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 16, 2019
    Messages:
    43
    Country:
    Netherlands
    Where do you see fusee-secondary.bin? It says fusee-primary.bin

    [CFW (EMUMMC)]
    fss0 = atmosphere / fusee-primary.bin
    kip1patch = nosigchk
    atmosphere = 1
    emummcforce = 1
    logopath = bootloader / bootlogo.bmp
    icon = bootloader / res / icon_payload.bmp
     
  14. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    12,304
    Country:
    United States
    That is your opinion and others would beg to differ. For example, I've personally never had any issues with Goldleaf but from the issues many other users had, I would never recommend it to anyone.

    Just grab a setup Hekate_ipl.ini file from either SDSetup, DeepSea, or even Void-NX
     
  15. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    19,779
    Country:
    Norway
    The file in the atmosphere folder, I never asked about or mentioned fusee-secondary.bin, I asked you about fusee-primary.bin and you responded to something completely different. You didn't make the change the way I told you to. Please read over everything I said again. I'm not going to repeat myself again.
     
    Last edited by The Real Jdbye, Aug 12, 2020
    MUDD_BR and TheRaptor like this.
  16. TheRaptor

    OP TheRaptor Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 16, 2019
    Messages:
    43
    Country:
    Netherlands
    Aha, I misunderstand you. Sorry. I changed in payload=atmosphere/fusee-primary.bin and everything is working fine now. Also copying games with Awoo in combination with NS-USB Loader. Thank you.

    The difficult part for me was that there are many different manuals on the internet on how to update the firmware of the switch. You don't know if they are good and up to date. I used a manual that caused me to lose my games and unable to boot in CFW mode. Fortunately, you and other member have helped me a lot to get my Switch working again and this has been an instructive lesson for me. Hmm I haven't lost my savegame files. I think they are stored on the Switch internal memory. What does the future look like when new firmwares are released? Can we no longer update without updates from Atmospere?
     
    The Real Jdbye likes this.
  17. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    19,779
    Country:
    Norway
    Atmosphere has a built in safe updater now so that would probably be the one to use. But the firmware files used are slightly different from those used with ChoiDujourNX, and either need to be converted, or downloaded in the correct format.
    Atmosphere usually needs to be updated alongside the firmware, sometimes firmware updates don't require a new Atmosphere update but that's less common.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - larger, games,