Hacking CFW - Devmenu/BigBlueMenu continuously disappearing

sj33

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 22, 2013
Messages
4,064
Trophies
1
XP
4,657
Country
Japan
As the title says, basically. I followed the guide posted by piratesephiroth here and the CFW itself seems to work fine. The only issue is, Devmenu/BigBlueBox seem to disappear every time I restart the console.

What could be causing this? I created the blank title.db and import.db as stated (by creating blank .txt files and renaming them).
 
  • Like
Reactions: endoverend

sj33

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 22, 2013
Messages
4,064
Trophies
1
XP
4,657
Country
Japan
Yeah, I definately am.

The files do appear to be technically there. They're blank unselectable blocks on the system menu with no icon and cannot be executed. They still appear in the Data Managament. It's just that they become unselectable in the system menu.
 

Chaldron

GBATemp's Official Attorney
Member
Joined
Mar 29, 2013
Messages
434
Trophies
0
Location
`Murica
XP
418
Country
United States
Yeah, I definately am.

The files do appear to be technically there. They're blank unselectable blocks on the system menu with no icon and cannot be executed. They still appear in the Data Managament. It's just that they become unselectable in the system menu.


I think going into Data Management deletes all the CIAs, according to what I've read. Try resintalling the devMenu (following the steps to boot holding L and running the script on your PC)
 

ubergeek77

Post editing world champ.
Member
Joined
Dec 6, 2014
Messages
584
Trophies
0
XP
587
Country
United States
Are you sure you're still in CFW? It has to be launched each time you reboot or shut down. You may be in sysNAND without realizing it. Also, going into title management in sysNAND is never recommended, as it almost always causes issues.
 

sj33

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 22, 2013
Messages
4,064
Trophies
1
XP
4,657
Country
Japan
I assume so. I'm going into the DS Profile thing, blue screen at the top and the bottom flashes white, holding L and booting into the CFW.

Here's what it looks like. Those two icons should be BigBlueMenu and Devmenu.
sMuCfl8.jpg


I can delete the file then re-send them across using ctrclient, but they still disappear again once the CFW is reloaded.
 

sj33

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 22, 2013
Messages
4,064
Trophies
1
XP
4,657
Country
Japan
So I figured out what the problem is, and it's rather embarassing.

Devmenu etc. were all there. But for some reason, they were being shoved about 10 or 15 items to the right so they were hidden. I have no idea why they keep appearing so far down there. Regardless, it does work after all. :shy:
 

The Real Jdbye

*is birb*
Member
Joined
Mar 17, 2010
Messages
22,123
Trophies
3
Location
Space
XP
11,455
Country
Norway
So I figured out what the problem is, and it's rather embarassing.

Devmenu etc. were all there. But for some reason, they were being shoved about 10 or 15 items to the right so they were hidden. I have no idea why they keep appearing so far down there. Regardless, it does work after all. :shy:
Sometimes that can happen, if the sysNAND and emuNAND disagree on where things should be placed.
I think you can stop that from happening by arranging the icons the same way on both sysNAND and emuNAND.
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KenniesNewName @ KenniesNewName: Spent most my life dead in gangstas paradise