1. SkyQueen

    SkyQueen Arch3DS Developer || B0MBrHax
    Developer

    Joined:
    Apr 23, 2016
    Messages:
    946
    Country:
    Japan
    Just thought id let you know that r9.4 does and doesnt work. it wont spawn the right items that you pick and the critter section just doesnt work. Also Shi hasnt updated the animations/speed or collision addresses i posted :) so that doesnt work either.
     
  2. MyShiLingStar

    MyShiLingStar GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    192
    Country:
    Japan
    Yes, it was a very old problem because of how ACNHPoker designed.
    It uses item name for the image file name. Since clothing items have the same name in game, they will all load the same image.
    For example
    Code:
    birthday shades,Glasses,119E
    birthday shades,Glasses,2BD1
    birthday shades,Glasses,2BD2
    birthday shades,Glasses,2BD3
    
    They are 4 different colors of birthday shades but they all called "birthday shades". They will all load the image of "birthday shades.png"

    To solve the problem temporary, I added colors in new item names as a workaround
    Code:
    pirate dress(Blue),Dresses,1D11
    pirate dress(Red),Dresses,10C7
    pirate dress(Black),Dresses,1D12
    pirate outfit(Blue),Dresses,3322
    pirate outfit(Black),Dresses,3323
    pirate outfit(Red),Dresses,317C
    
    However, it is not the proper way do do things.
    A new design has already been planned, but it would require a lot of rewriting of old code.
    It would be the next thing after the "Villager".


    Right Click the ACNHPoker.exe -> "Details" tab
    Will tell you the build version.
    If it said 9.4.0.0, it is the correct one for Game version 1.4.2.
    [​IMG]

    If you have trouble with the critter spawner:
    1. Restart your switch and boot the game and let it loop at the title screen.
    2. Delete all "Param.bin" files.
    3. Start ACNHPoker -> Connect to your switch -> Go to the "Critter" Page
    4. You would see all 4 pages are blank.
    5. Click the "Read Critter Data" button and let the program generate the file[​IMG]
    6. Try the "Disable All" button and check your in-game critterpedia. If you see the "Seasonality" and "Current Active Hours" are all blank, it means ACNHPoker is working properly.[​IMG]
    If the table is filled with random garbage like this:
    [​IMG]
    You have you game memory address shifted to a different location.
    Please look at this


    Funny, I have a few people using it for a few days but did not report to me they have any problem.
    Not sure what is wrong but I will upload R9.4 again.
     
    Last edited by MyShiLingStar, Aug 25, 2020
  3. KiddKaotix

    KiddKaotix Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 8, 2017
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Where do I find the Param.bin files?
     
  4. MyShiLingStar

    MyShiLingStar GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    192
    Country:
    Japan
    [​IMG]
    Inside the program folder, delete all 4 "Param.bin" files

    InsectAppearParam.bin
    FishAppearRiverParam.bin
    FishAppearSeaParam.bin
    CreatureAppearSeaParam.bin
     
  5. KiddKaotix

    KiddKaotix Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 8, 2017
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Thanx I got the Cicada Shell only spawning. Will keep playing to make sure the others spawn just the same. again big THANK YOU!
     
  6. KiddKaotix

    KiddKaotix Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 8, 2017
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Question as I keep playing with the critter spawner tab, does that stop working once you connect to local play for non-hacked player to catch the max rate spawns set?It seems to work earlier with the cicada shell, but now with the scarab beetle I get tons of other spawns even when those are at disabled.
     
    Last edited by KiddKaotix, Aug 25, 2020
  7. astrophilia

    astrophilia Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 16, 2017
    Messages:
    28
    Country:
    United States
    I as well sometimes have this issue where it won't spawn the right items, but it's really rare.
     
  8. isabellajj

    isabellajj Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 9, 2020
    Messages:
    54
    Country:
    Singapore
    Same, and a reboot of switch always fixed that issue :)
     
  9. MyShiLingStar

    MyShiLingStar GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    192
    Country:
    Japan
    Multiplayer need some special trick to work. It is better to use USB-botbase since you can still change the spawn rate while you have people connected using the local connection.



    Let's call the non-hacked player "Visitor"
    And you who are hosting the Island with the critter spawner the "Host"

    Here is how it works:
    The game spawn insect when a player run around. It also spawn them according to that player's spawning rate.
    Which means when the Visitor come to the Host's island, he/she will still see random common spawn if he/she runs around the Island.

    Let's say you want to find a "Walking Stick" for the Visitor:
    1. The host disable all other spawn and set "Walking Stick" to maximum.
    2. The Visitor should then hide inside a building and wait (To minimize common spawn as they run around)
    3. The host goes around the island until he/she find a "Walking Stick".[​IMG]
    4. The host stay at that spot and tell the Visitor to come.
    5. The Visitor should be able to see and catch the "Walking Stick"[​IMG]
    6. For USB-botbase, repeat at step 1 with another insect. If you use Sys-botbase, you will need to disconnect first in order for Sys-botbase to connect and change the spawn rate.

    Scarab beetle:
    [​IMG]

    Please be noted that some Insect will NEVER spawn in multiplayer (Like tarantula or scorpion).
    If you still have trouble with some of the insect, please let me know which one it is. I could double check and see if I can get it to spawn.
     
    Last edited by MyShiLingStar, Aug 26, 2020
  10. KiddKaotix

    KiddKaotix Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 8, 2017
    Messages:
    12
    Country:
    United States
  11. MyShiLingStar

    MyShiLingStar GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    192
    Country:
    Japan
    USB-botbase is a bit more complicated to setup.
    You will need the USB-botbase release in Here
    You will also need the driver and device filter at Here

    You can still do it with Sys-botbase.
    But you will need to change the spawn rate BEFORE you start the local connection.
    Then start your local connection and do the above steps to find your insect.
    You will need to disconnect your local connection if you want to switch to another insect.
     
  12. KiddKaotix

    KiddKaotix Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 8, 2017
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    I will keep trying this, as Im not sure how to really set up the USB version. I did try those steps but maybe its because my visitor was not in the house long enough. Will post back with an update, again I thank you for the help
     
  13. WhiteArmor

    WhiteArmor Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 11, 2020
    Messages:
    43
    Country:
    United States
    @MyShiLingStar Hi, will you be releasing the villager booter soon? Love all your guys works.
     
  14. MyShiLingStar

    MyShiLingStar GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    192
    Country:
    Japan
    [​IMG]
    The majority of the function is done.
    Still need to dump all 397 villagers. (Half way there)

    I was planned to release it when there is a game version v1.5.0.
    Since usually that's when people come back and play.
    Not sure if Nintendo is planning to update the game anytime soon...
     
  15. Devlin

    Devlin Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 26, 2020
    Messages:
    43
    Country:
    United Kingdom
    Cant wait for this version to be released :D
     
    DigitalPhenom likes this.
  16. WhiteArmor

    WhiteArmor Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 11, 2020
    Messages:
    43
    Country:
    United States
    Same here, If I could help I would!
     
  17. rodgadala

    rodgadala Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 23, 2020
    Messages:
    39
    Country:
    United States
  18. MyShiLingStar

    MyShiLingStar GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    192
    Country:
    Japan
    That error means that you USB conection is fine. But when it try to read the turnip price, it return a unreasonably high value.
    It usually means that Poker is reading an incorrect memory location. The correct turnip price value got moved to another location.
    1. Try update to USB-Botbase v1.1 if you have not yet done that. HERE
    2. Restart your switch. Hold the "L" button and start your game AS SOON AS POSSIBLE.(Do not let the switch sit at the home menu for too long.) Hold it until you see the title screen.
    3. Connect your USB cable if you have not yet done so.
    4. Start ACNHPoker and try your connection.
     
  19. pootie

    pootie Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 3, 2020
    Messages:
    34
    Country:
    United States
    I use my ip to connect, and before ACNHpoker worked just fine, but now after updating it, for some reason any time i try to spawn an item or delete an item, my inventory turns into wrapped presents. when i open the present it becomes a blank inventory space. Ive tried everything I can think of and I don't know what I'm doing wrong! Please help. Maybe I'm just downloading the wrong files, but if someone could send over what all I need to download so I can do it from scratch again I'd appreciate it
     
  20. Devlin

    Devlin Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 26, 2020
    Messages:
    43
    Country:
    United Kingdom
    Do we have any release window on the new updated ACNHPoker, also haha why is it called poker :P intrigued
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Horizons, Crossing, Spawning