AKRPG and R4 Saves

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by Jaejae, Dec 18, 2007.

Dec 18, 2007

AKRPG and R4 Saves by Jaejae at 1:03 AM (1,255 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. Jaejae
    OP

    Member Jaejae Superfly Don't Used

    Joined:
    Sep 23, 2007
    Messages:
    625
    Location:
    Auckland, New Zealand
    Country:
    New Zealand
    From what I understand, my R4 saves will work with my soon arriving RPG, I also understand that, unlike the R4, the RPG sizes the saves appropriately, as opposed to the primitive save detection on the R4.
    I want to know, if there is a tool that will trim my saves from the 4Mbit R4 ones, to the appropriate size saves for each game.
     
  2. golden

    Member golden What a Digital Dummy!!!

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,453
    Country:
    United States
    I think R4 and RPG use their own kind of save so AFAIK you need to convert them. I have an RPG coming in the mail as well but I don't know what to convert my GBAMP saves with. I think Shunny wanted people to supply him with some RPG saves for his save converter so we can convert to RPG style saves too. I don't know how you are going to trim your saves let alone convert them right now as there is no converter that I know of. Shunny is our best bet. His thread is here in this forum here:

    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=68702

    Let's hope we can find a way to convert saves for RPG soon.
     
  3. Jaejae
    OP

    Member Jaejae Superfly Don't Used

    Joined:
    Sep 23, 2007
    Messages:
    625
    Location:
    Auckland, New Zealand
    Country:
    New Zealand
  4. golden

    Member golden What a Digital Dummy!!!

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,453
    Country:
    United States
    I will too. [​IMG] Whoever gets theirs first I guess. When and where did you order yours?
     
  5. OSW

    Former Staff OSW Wii King

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    4,796
    Country:
    Australia
    save files are raw .SAV type compatible with R4 etc

    named after the rom ie. xxxx.nds goes to xxxx.nds.sav

    but as apparent in the topic, acekard will overwrite the save if it is on the card before savetype is detected/selected.
    So u need to either manually select the savetype, or let it autodetect it then replace the default save file with your previous one.
     
  6. gratefulbuddy

    Member gratefulbuddy amateur lunatic

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    802
    Location:
    on the wheel
    Country:
    United States
    If you let the RPG make a save first. You can then replace that with your r4 save and it will work. No conversion necessary. The RPG will not "trim" the save any further. It will stay the 512k size it was on your r4.
     
  7. OSW

    Former Staff OSW Wii King

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    4,796
    Country:
    Australia
    i'm sure you could manually trim it down to size though, if you could be bothered.
     
  8. Shuny

    Member Shuny I'm in yr forum, reading yr postz

    Joined:
    Nov 15, 2006
    Messages:
    1,019
    Location:
    Somewhere in the world
    Country:
    France
    If I have some saves from AcekardRPG, I should be able to add it to my converter ;-)
     
  9. Jaejae
    OP

    Member Jaejae Superfly Don't Used

    Joined:
    Sep 23, 2007
    Messages:
    625
    Location:
    Auckland, New Zealand
    Country:
    New Zealand
    Good to now they will work.
    I guess the size of the saves doesn't really matter, I'm ust picky about these sort of things.
    Plus, I could be saving space with each save trimmed [​IMG].
     
  10. azotyp

    Member azotyp GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    1,175
    Location:
    Poland
    Country:
    Poland
    You just have to rename r4 save extension from .sav to .nds.sav then make save in acekard, and after that overwrite that save with previous one and that should do the trick.
     

Share This Page