Ace Attorney Investigation (2): Prosecutor's Path FINAL [RELEASE]

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by Auryn, Jun 14, 2014.

  1. AnotherGamer

    AnotherGamer Advanced Member

    Newcomer
    61
    19
    Oct 9, 2008
    Finland
    Haven't really had much in the way of problems with it, anything not working is solved with .dat updates and I haven't really bothered to try to use it for anything besides to play games. AAI2 is probably the last game for it that I'm interested in playing, unless someone gets around to patching the SRW games and Endless Frontier EXCEED.

    Edit: There's a solution at http://gbatemp.net/threads/retrogamefan-updates-releases.267243/page-146 ,just replace the file with the linked one and it should work fine.

    As for the team that translated this, thanks, will be nice to be able to play this at last.
     
  2. TADrew

    TADrew Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Jun 15, 2014
    United States
    Hey I've been having a bit of a problem in case 4
    When i go to check on a piece of evidence it shows up as a black screen as shown
    [​IMG]
    [​IMG]
    Also I used the XDelta patch and used the case 4 beginning save file if that's any help
    Sorry if this has been answered already
     
  3. mrichston

    mrichston GBAtemp Regular

    Member
    137
    36
    Jul 28, 2012
    Finland

    It is answered in readme (also included with patch). Use version 0.9.9.
     
  4. TADrew

    TADrew Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Jun 15, 2014
    United States
    Oh sorry I apparently didn't read all that much in depth.
    I apologize for the trouble!
     
  5. bratsampson

    bratsampson Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Oct 23, 2013
    Hey, just as a followup, I tried re-patching with xdelta, and the save issue's fixed :)

    Thanks again!
     
  6. Subzero100

    Subzero100 GBAtemp Regular

    Member
    206
    27
    Jun 5, 2012
    United States
  7. Mario92

    Mario92 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    878
    85
    Feb 20, 2010
    Finland
    Finland
    Woah woah woah. Didn't mean to be that rude... :O Maybe my english was bit off again which made it sound harsher.
    I'm not familiar with Mac at all but with Linux you can make similar .sh file to do the job and even rename then windows.bat, linux.sh, etc. Of course I can download it seperately I was just thinking it would be neat... :c
     
  8. jjjewel

    jjjewel GBAtemp Maniac

    Member
    1,009
    293
    Dec 17, 2009
    United States
    Thanks for you guys' hard work. :grog:
    Don't have time to try this new patch yet but the case 1-3 patch worked great so far. ^_^ Thank you so much.
     
  9. Auryn
    OP

    Auryn GBAtemp Advanced Fan

    Member
    538
    350
    Jul 21, 2011
    Swaziland
    Updating the AP patch in the fist post.
    So if you had the AP protection kick in, apply that patch to the patched rom.
    The zip include xdelta and beat patches.
     
    Joaqga likes this.
  10. IceCreamSocialism

    IceCreamSocialism Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Jun 15, 2014
    United States
    Can someone please run me through on how to load a .sav file? I tried importing backup memory on DesMuMe using the file in the first post, but nothing happens and the game starts from case 1. I literally just finished the first 3 cases a week ago, and I really don't want to play through them again.
     
  11. Joaqga

    Joaqga Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Jun 15, 2014
    Thank you very much Auryn, the AP patch is now working properly and just tested the game on M3i Zero.
     
  12. Password125

    Password125 Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Jun 15, 2014
    United States
    I donth know if anybody else is getting this but after i patch it and try to run the game in NO$GBA its in the weird lenguage
     
  13. IceCreamSocialism

    IceCreamSocialism Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Jun 15, 2014
    United States
    I'm getting this problem, but supposedly the solution is to open it from GBA Bios to avoid AP issues. Although when I do that, I the ROM image crashes. You could try on DesMuMe, but the problem is, the .sav files won't work.
     
  14. Password125

    Password125 Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Jun 15, 2014
    United States
    The same thing hapens to me, so i guess ill just redownload desmume
     
  15. KageMara

    KageMara Newbie

    Newcomer
    1
    0
    Jun 15, 2014
    Poland
    Hello!
    I would like to thank to everyone involved in this project so, SO much for taking their time to translate this game.
    I'm just another huge AA fan, and I was pretty much sure I'll never get to play this game and understand it. At all.
    But now, thanks to you, I can actually, finally play it! It's absolutely amazing, when I heard the news it blew my mind and made me SO happy. ;_;
    I seriously cannot thank you guys enough. You wonderful, beautiful, talented people. ;___; YOU ARE THE BEST!

    I just started the game on my Acekard 2.1 and it seems to work well so far! The "missing text when loading a save" does occur as you've specified, but other than that, I didn't notice anything wrong. If anything odd pops up during my gameplay, I'll make sure to post if nobody else beats me to it. :'D

    Really, though, I CAN'T THANK YOU GUYS ENOUGH! You've made another person very happy with this release, as well as, I'm sure, SO many others.
    Your work is highly appreciated. <3 I LOVE YOU GUYS. YOU ROCK!! ;w;
     
  16. cloud123

    cloud123 Member

    Newcomer
    42
    0
    Jul 18, 2008
    United States
    Thanks soooo much <33
     
  17. Gamemaster1379

    Gamemaster1379 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    588
    82
    May 5, 2008
    United States
    United States
    Reporting in on DraStic on a Galaxy Note 3. It's running flawlessly, and I"m really enjoying it. The translation effort is much appreciated.
     
  18. OrganicSpasm

    OrganicSpasm Member

    Newcomer
    15
    0
    Jan 18, 2014
    Australia
    Yeah, ok
     
  19. Yunlien

    Yunlien Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Jun 15, 2014
    France
    Hello guys,

    I'm new here and planned to make an account to say thank you. But the final patch arrived and this is help that I need.

    I can't make the final patch working, my R4 (up to date, using YSmenu) keeps telling me load "rom errcode=-4 blablabla". That's weird because the 1-3 patched ROM worked flawlessly.

    Any idea ?

    EDIT : It's OK guys, I solved my problem by updating my infolib.dat (found on page 2 or 3)

    Thank for all !
     
  20. Callie888

    Callie888 Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Apr 28, 2014
    Thank you so much for all the hard work!