Gaming When playing WoW... Graphics or RAM?

War

Take it easy~
OP
Member
Joined
Oct 26, 2007
Messages
5,408
Trophies
0
Age
32
Location
California
Website
www.gbatemp.net
XP
1,999
Country
So here's the deal: My OTHER brother (Not the CounterStrike one. I have 4 brothers >__>;) wants to start paying for WoW on our other computer. Personally, I think he's gonna waste his money on that thing monthly, but whatever, that's not the point of the thread. The thing is, Im not sure how to check, but Im almost sure we have a standard if not below standard graphics card. Also, we have the minimum requirement of RAM, which is 512 if I remember correctly. Now, would he be fine running it like that?

If not, what is more importnat when playing WoW - a better graphics card or more RAM?
How much would those 2 things cost me?
Which one is more worthwhile for the computer overall?
How much money do they usually cost?

Thanks in advance, everyone! :]
 

laminaatplaat

Well-Known Member
Member
Joined
May 25, 2007
Messages
604
Trophies
0
Website
Visit site
XP
131
Country
United States
To be more sure:

start -> run -> type dxdiag -> enter -> post some off the info

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 1/24/2008, 00:32:55
Machine name: SLAAPKAMERGUY
Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Service Pack 2 (2600.xpsp_sp2_gdr.070227-2254)
Language: Dutch (Regional Setting: Dutch)
System Manufacturer: Fujitsu Siemens
System Model: MS-6567V2
Processor: Intel® Pentium® 4 CPU 2.53GHz
Memory: 1024MB RAM

Card name: RADEON 9600 SERIES


EDIT: gfx card info is on the 'screen' tab
 

Osaka

Well-Known Member
Member
Joined
May 25, 2007
Messages
823
Trophies
0
Age
28
Location
Ragol
Website
Visit site
XP
292
Country
United States
A video card is more important. I know this because I made some upgrades a few years back in order to have better performance in WOW and the video card made a huge difference.
well, It all depends on what the video card is. if its anything decent, then the ram would help more. from my experience.
 

cruddybuddy

Group: Banned!
Banned
Joined
Aug 27, 2003
Messages
2,863
Trophies
0
Age
45
Location
California
Website
varpness.com
XP
171
Country
United States

War

Take it easy~
OP
Member
Joined
Oct 26, 2007
Messages
5,408
Trophies
0
Age
32
Location
California
Website
www.gbatemp.net
XP
1,999
Country
------------------
System Information
------------------
Time of this report: 1/23/2008, 15:43:39
Machine name: COMPY
Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 2 (2600.xpsp_sp2_qfe.070227-2300)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Dell Inc.
System Model: Dell DV051
BIOS: Phoenix ROM BIOS PLUS Version 1.10 A04
Processor: Intel Pentium 4 CPU 3.06GHz
Memory: 502MB RAM
Page File: 481MB used, 745MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.2180 32bit Unicode

Card name: Intel 82915G/GV/910GL Express Chipset Family
Manufacturer: Intel Corporation
Chip type: Intel 82915G/GV/910GL Express Chipset
DAC type: Internal
Device Key: Enum\PCI\VEN_8086&DEV_2582&SUBSYS_01C41028&REV_04
Display Memory: 128.0 MB
Current Mode: 1024 x 768 (32 bit) (60Hz)
Monitor: Plug and Play Monitor
Monitor Max Res: 1600,1200
Driver Name: ialmrnt5.dll
Driver Version: 6.14.0010.4410 (English)
DDI Version: 9 (or higher)
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 10/14/2005 18:06:58, 36990 bytes
WHQL Logo'd: Yes
WHQL Date Stamp: n/a
VDD: n/a
Mini VDD: ialmnt5.sys
Mini VDD Date: 10/14/2005 18:15:18, 1302812 bytes
Device Identifier: {D7B78E66-66C2-11CF-A262-CE21A5C2CB35}
Vendor ID: 0x8086
Device ID: 0x2582
SubSys ID: 0x01C41028
Revision ID: 0x0004
Revision ID: 0x0004
Video Accel:
Deinterlace Caps: n/a
Registry: OK
DDraw Status: Enabled
D3D Status: Enabled
AGP Status: Not Available
DDraw Test Result: Not run
D3D7 Test Result: Not run
D3D8 Test Result: Not run
D3D9 Test Result: Not run
 

thegame07

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 16, 2006
Messages
3,853
Trophies
0
Website
Visit site
XP
472
Country
I'm afraid wow will run like a bi**ch on that system
unsure.gif
It may be playable in some parts in the game but once he reaches a major city it will almost be unplayable
unsure.gif


I may be wrong but that's how I feel
unsure.gif
Tell your bro to download the free trial and test it out first.
 

laminaatplaat

Well-Known Member
Member
Joined
May 25, 2007
Messages
604
Trophies
0
Website
Visit site
XP
131
Country
United States
Windows® System 2000/XP OS:
Recommended Specifications

- Intel Pentium® IV 1.5 GHz or AMD XP 1500+ MHz
- 1024 MB RAM
- 64 MB 3D graphics card with Hardware Transform and Lighting, such as NVIDIA® GeForce™ FX 5700 class card or above
- Broadband Internet connection
- Two-button scroll-wheel mouse


----

I guess both
frown.gif
 

War

Take it easy~
OP
Member
Joined
Oct 26, 2007
Messages
5,408
Trophies
0
Age
32
Location
California
Website
www.gbatemp.net
XP
1,999
Country
Then again, heres another bit of info I just came to find out.

Apparently, he is going to play a private server. Meaning, there wont be 657 billion people on at the same time. In fact, there are less than 1000 on. This could mean a lot less stress on the computer, right?
 

Osaka

Well-Known Member
Member
Joined
May 25, 2007
Messages
823
Trophies
0
Age
28
Location
Ragol
Website
Visit site
XP
292
Country
United States
Then again, heres another bit of info I just came to find out.

Apparently, he is going to play a private server. Meaning, there wont be 657 billion people on at the same time. In fact, there are less than 1000 on. This could mean a lot less stress on the computer, right?
nope. thats about how many people are on one server at once on normal servers. (that may be more...)

there are a TON of servers splitting up the people.
 

coolbho3000

GBATemp Kikkoman Naturally Brewed SoySauce Fanatic
Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
2,123
Trophies
1
Age
124
Location
Kikkoman Factory
XP
1,097
Country
Then again, heres another bit of info I just came to find out.

Apparently, he is going to play a private server. Meaning, there wont be 657 billion people on at the same time. In fact, there are less than 1000 on. This could mean a lot less stress on the computer, right?
Well then he won't waste any money on monthly fees now will he.
unsure.gif


Man, I just got the sudden urge to install that game again... must... resist...
dry.gif
 

cruddybuddy

Group: Banned!
Banned
Joined
Aug 27, 2003
Messages
2,863
Trophies
0
Age
45
Location
California
Website
varpness.com
XP
171
Country
United States
Sorry, the private server will make a minimal difference in speed.

Then again, heres another bit of info I just came to find out.

Apparently, he is going to play a private server. Meaning, there wont be 657 billion people on at the same time. In fact, there are less than 1000 on. This could mean a lot less stress on the computer, right?
 

War

Take it easy~
OP
Member
Joined
Oct 26, 2007
Messages
5,408
Trophies
0
Age
32
Location
California
Website
www.gbatemp.net
XP
1,999
Country
I see. Thanks for all the help then. I guess he can try out, but he shouldn't be TOO excited, because it'll probably run like crap. :\

Also, coolbho3000, please actually read the post. See the part that says I just came to find out?
 

War

Take it easy~
OP
Member
Joined
Oct 26, 2007
Messages
5,408
Trophies
0
Age
32
Location
California
Website
www.gbatemp.net
XP
1,999
Country
I cant seem to find the Can You Run It thing :\

Edit: Found it, and apparently, I passed them all, and they are all at least over the minimum mark. -slightly feels good about her compy- :3
 

thegame07

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 16, 2006
Messages
3,853
Trophies
0
Website
Visit site
XP
472
Country
Its on the banner at the top of the page next to the big green orc!

Edit.. However the minimum system requirements for world of warcraft has went up over the years due to the patches they added. So im not sure if that test will be up to date.
 

War

Take it easy~
OP
Member
Joined
Oct 26, 2007
Messages
5,408
Trophies
0
Age
32
Location
California
Website
www.gbatemp.net
XP
1,999
Country
Hmm... okay, even though I passed, apparently, I didn't pass the recommended stuff. They recommend 1Gb RAM, which I don't have, Video HW Transform & Lighting which I don't have, Vertex Shader Ver. which Im also missing in my video card. Other than that, I passed everything else pretty good.

Since graphic cards are so expensive, Im not gonna waste all my money (which I dont even have) on a graphic card JUST for WoW. I might invest on more RAM later on though. Hopefully the game will run okay...ish.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    SylverReZ @ SylverReZ: Murica