Homebrew WAD Manager : -1029 on VC & Wiiware with d2x on 249/250

OuahOuah

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 2, 2006
Messages
1,065
Trophies
1
Age
45
Location
France
Website
www.ouahouah.eu
XP
742
Country
France
Hello

I patched cIOS 249/250 with D2X last version (base56) but I can succeed in installing WAD for VC and Wiiware :(
It gives me a -1029 error on selecting/installaing a WAD.

Any idea of what is wrong ?
I use WAD Manager with GUI (from nixx I suppose).

Thanks in advance :)
 

obcd

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 5, 2011
Messages
1,594
Trophies
0
XP
432
Country
Belgium
You need a cios with base 38 if I remember well. That should solve the -1029 error.
Indeed, 236 does the trick as well.
Some harddisks don't like ios 236 as it only has usb 1.1.
So, installing from harddisk will be slower with that ios. (Or it simply won't find your harrdisk.)
 

obcd

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 5, 2011
Messages
1,594
Trophies
0
XP
432
Country
Belgium
The ios number isn't important. It's the base ios used to create the cios that counts.
You can install pretty much anything in an ios slot.
So, if 249 works for you, it doesn't mean it works for everybody.
 
  • Like
Reactions: 1 person

Ape8000

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 26, 2011
Messages
295
Trophies
1
XP
837
Country
United States
The ios number isn't important. It's the base ios used to create the cios that counts.
You can install pretty much anything in an ios slot.
So, if 249 works for you, it doesn't mean it works for everybody.
249 is pretty standard at [56], which does not seem to work when installing wads.
Just like 236 is pretty standard at [36], which does work.
Of course people are free to muck with the IOS titles, which means you need to know the base, but to fix the OP question, he should try 236 base 36.
 

obcd

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 5, 2011
Messages
1,594
Trophies
0
XP
432
Country
Belgium
I just explained why it isn't working with 249 or 250. 249 with base [56] wasn't always the standard.
Why would the wad manager default to a non working ios? Maybe because it used to work with that ios?
I installed a d2x rev. 7 base 38 in slot 240, and everything works great with it. My harddisk is running at usb 2.0 speeds.

I am even unsure modmii still installs ios236 as part of a softmod. Which is why I tried to explain the reason cios 249 or 250 don't work.
 

pBullet

SHSL Idol
Member
Joined
May 8, 2012
Messages
176
Trophies
1
Age
32
Location
Rhode Island
XP
270
Country
United States
Not really enough information so I'll just ask some questions:

1.) Did you make the wad yourself or did you download it? Some wads are fake, some aren't meant for your region (even if regionfree), and some are injected. Make sure you're using a legitimate wad for your region.

2.) I don't think any cIOS is needed for the installation of wads because IOS58 does it fine. Have you tried using Multi Mod Manager instead of Wad Manager?
 

obcd

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 5, 2011
Messages
1,594
Trophies
0
XP
432
Country
Belgium
Wad manager GUI isn't working yet on IOS 58. In Multi Mod Manager, I normally reload to ios 236.
I think Yawmm can use ios58 with ahbprot to install a wad.

But I am confused.
In the first post he says he is having error -1029, and in his last he is saying it's -1020
He also didn't say what suggestions he tried to fix the issue, and what made it switch from error -1029 to -1020?
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • K3N1 @ K3N1:
    No catnip for you
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    @K3N1, Continue to have sex with your cars, Kenny. :creep:
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    @Sonic Angel Knight, It's in a "My Strange Addiction" episode.
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    What's next? Is he gonna appear in "Top Gear"? :D :evil:
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    Always been putting it into overdrive, hence why his muffler shot out.
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    Lol.
  • AKNES tempBOT:
    AKNES has joined the room.
  • K3N1 @ K3N1:
    New Tetris movie is pretty good watching some of it
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    @dj_skual, Um what?
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    @K3N1, Is it a blockbuster? :creep:
  • K3N1 @ K3N1:
    "Members may NOT ASK and MAY NOT PROVIDE INFORMATION or LINKS for and to places that provide ROM, WAD, ISO and CIA files in absolutely any way on our forum including PM (private message)."
    +1
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    @dj_skual, Seems like what K3N1 said is a piracy site.
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    Please don't ask or link to ROM sites.
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    You've already been here long enough.
  • dj_skual @ dj_skual:
    humm, sorry, i thought if i don't write the link, i can speak about
    +1
  • dj_skual @ dj_skual:
    deleted my posts
    +1
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    @dj_skual, It's okay. Just remember that for next time.
  • dj_skual @ dj_skual:
    sure
  • K3N1 @ K3N1:
    Mentioning a site can be the same as posting a url I will say check if you have an adblocker related plug ins causing issues
  • dj_skual @ dj_skual:
    i desinstalled adblocker chrome plugins, restarted chrome, but same result... do you think that can be due to my vpn?
  • K3N1 @ K3N1:
    Some vpns do have AdBlock related software iirc but that's all I know
  • dj_skual @ dj_skual:
    my vpn is a personnal server and based on WireGuard. Not a commercial one. just pay 1.20€ for the server.
  • K3N1 @ K3N1:
    I'd say try finding a subreddit that may have a community that knows more
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    I recommend r/midgets
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: I recommend r/midgets