Unauthorised Device Error Strangeness

Discussion in 'Wii - Hacking' started by calwy1, Dec 29, 2008.

Dec 29, 2008
  1. calwy1
    OP

    Newcomer calwy1 Member

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    22
    Country:
    United Kingdom
    Hi,
    Another question that I need answered because I don't keep on top of Wii developments, so apologies!
    I grabbed a scrubbed image of Klonoa and burnt it to disc (after changing the region from JPN to USA for use on my NTSC system).
    I have a WiiKey installed, and my Wii is at 3.2U (never updated), when I first loaded the game from the disc channel, I got something like Error 0001: Unauthorised Device Detected.
    I just tried to load it again, and it now works fine! I never saw the message described above before (maybe before the Mario Galaxy update!), any ideas why it appeared and now is working fine?
    Cheers,
    Paul
     
  2. Chemical_Warfare

    Member Chemical_Warfare GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    111
    Country:
    Canada
    thats because to play backups on the disc channel you need menupatcher.
     
  3. CIJC

    Member CIJC GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    463
    Country:
    United Kingdom
    @Chemical_Warfare

    he is Clearly using a modchip, not a backup loader.

    and calwy1.... if it is working fine now... is there a problem? xD

    there are errors here and there with anything unofficial or modded, but if its ok now, just brush it off [​IMG]
     

Share This Page