Team Cyclops responds to the Nintendo DSi

Discussion in 'CycloDS' started by Link5084, Oct 6, 2008.

Oct 6, 2008
  1. Link5084
    OP

    Member Link5084 Sword & Shield at your service

    Joined:
    Aug 6, 2008
    Messages:
    1,367
    Country:
    United States
    http://www.teamcyclops.com/forum/showpost....mp;postcount=81

    Wow, probably the first EVER flashcart developer that's even aware of the DSi right now, as other flashcart companies aren't giving a damn about it. To quote

    Quote:
    Originally Posted by Marth5454 View Post
    Not to criticize or anything TC, but shouldn't you guys be more focused on the card itself than focusing on GBA support? The thing is when the DSi is released soon, there will be no Slot 2. So that makes GBA support on the CycloDS completely useless. Not to mention someone's going to make a GBA emulator anyways because of the extra RAM. So while we still have our DS lites, how about working more on that GUI redesign and anything else for Slot 1? Or if that idea doesn't work, how about the idea of having two firmwares for DSi and DS/DS Lite users?
    As other people have said, the DSi is not due outside of Japan until well into next year. Even when it has been released worldwide, there will still be many millions of people who have the older generation units, and we have no plans to ever forget about these people. Furthermore, there is no point speculating on "two firmwares" or anything else relating to the DSi until it has actually been released to the public. At the current point in time, not enough is known.


    As other people have said, the DSi is not due outside of Japan until well into next year. Even when it has been released worldwide, there will still be many millions of people who have the older generation units, and we have no plans to ever forget about these people. Furthermore, there is no point speculating on "two firmwares" or anything else relating to the DSi until it has actually been released to the public. At the current point in time, not enough is known.

    This is a response to what one guy said
     
  2. raulpica

    Supervisor raulpica With your drill, thrust to the sky!

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    10,674
    Location:
    _____________ PowerLevel: 9001
    Country:
    Italy
    Well, other flashcard teams haven't probably responded to this issue because the issue doesn't REALLY EXISTS YET.
    I believe that almost every other team is aware of the DSi, but there wasn't the need to answer questions like that.

    For example, a lot of people gave the same exact answer to lots of similiar questions here [​IMG]

    Until the DSi is released, talking about "implementing features" or "thinking about DSi" is totally useless... As far as we know, Flashcards could even not work on it [​IMG]
    So... let's wait and see.
     
  3. Narin

    Former Staff Narin The Cheat Master, kupo!

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    2,624
    Country:
    United States
    There will not be a GBA emulator, not even on the DSi, it may have mmore ram but it doesn't have the processing power to handle GBA emulation.
     
  4. Foppzter

    Member Foppzter GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 26, 2003
    Messages:
    754
    Country:
    Sweden
    I'm pretty sure that they are aware of the DSi.
    It's just that they probably don't want to act like idiots trying to guess about something they know nothing about.
     
  5. SkyintheSea

    Member SkyintheSea GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    199
    Location:
    America
    Country:
    United States
    TC keeps it real. Go Cyclo!
     
  6. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,191
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    exactly what told a few people in another thread saying the DSi would be able to emulate the GBA because of extra ram [​IMG]
     
  7. justmike

    Member justmike GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    329
    Country:
    Australia
    I guess that would make life easier for Team Cyclops or any other flash card developer... With extra ram, no need for slot 2. You just have to wait until it comes out.
     
  8. Heeroo

    Member Heeroo GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    271
    Location:
    Rehenbühl
    Country:
    Germany
    We must wait until the DSi is released.
    We can do nothing more.
     
  9. kevenka

    Member kevenka GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 15, 2007
    Messages:
    930
    Location:
    Texas
    Country:
    United States
    TC Pwns all...Nough said ^^
     
  10. Mr.Mysterio

    Member Mr.Mysterio GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    544
    Location:
    Unknown
    Country:
    Qatar
    I just hope Cyclo work on the DSi. Nintendo is going to put some block or something
     
  11. gizmo_gal

    Member gizmo_gal QWEEN of the RadioActive Force!!!

    Joined:
    Apr 10, 2008
    Messages:
    1,171
    Location:
    1st dimension, Earth
    Country:
    United States
    I'm sure that Nintendos cooked up something extra special for their DSi and that dev teams wont waste too much team cracking it.

    I've every confidence that the DSi will be cracked--but I see no reason for us to worry about it. I dont have any intention of importing one just so I can play my DS games on a bigger screen.

    Nope, my next handheld will hopefully be a GP2x Wiz--then an ASUS PC for school and personal use. So far I have no real reason to buy a DSi and I dont see any reason in worrying the various Dev teams about the matter.
     

Share This Page