1. CoolFangs

    OP CoolFangs Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 14, 2014
    Messages:
    45
    Country:
    United States
    I have it charged up with the green light, latest boot.dat file on SD card (even redownloaded it to make sure it wasn't corrupted). Nothing is getting the dongle to push the payload. I know it's getting into RCM correctly because I was able to boot SX OS unactivated with TegraRCMgui. Tried booting it both with the dongle in on power, and tried putting it in after powering up, neither did anything. I've emailed both ModChipsDirect and Team Xecuter about this issue, but wanted to post here to see if anyone else has run into this issue and/or has come up with a solution.

    EDIT: For those wondering, I've since managed to get a replacement from ModChipsDirect that luckily has worked as expected for the last week or so. Get in touch with your reseller if you're having the same issues I had. It's most likely caused by bad capacitors.
     
    Last edited: Jul 23, 2018
  2. nero99

    nero99 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Sep 18, 2014
    Messages:
    2,756
    Country:
    United States
    Does the led flash blue then green?
     
  3. CoolFangs

    OP CoolFangs Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 14, 2014
    Messages:
    45
    Country:
    United States
    No, it just stays a yellowish green.
     
  4. Marceesh

    Marceesh Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 25, 2018
    Messages:
    3
    Country:
    Germany
    I have the same problem. I tried to charge the dongle for about 10 minutes. It seems that the dongle cant hold any charge.
     
  5. FreePlayFlorida

    FreePlayFlorida GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 27, 2017
    Messages:
    104
    Country:
    United Kingdom
    what i found was holding just the + button and power didnt really work for me, i just held the button of -/+ and power and worked, as i had similar issues of black screen
     
  6. simon885

    simon885 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Ensure your sd card is formatted as extra or fat32, and leave in only boot.dat at the root of the sd card, and remove every other files/folder, there might have been a "Nintendo" folder created by the system) and try again.
     
  7. CoolFangs

    OP CoolFangs Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 14, 2014
    Messages:
    45
    Country:
    United States
    Tried both of your suggestions and neither did anything. I seriously doubt my SD card is the issue as it works just fine when loading the payload through TegraRCM, but just in case I even tried a seperate SD with nothing but boot.dat on it and it still did nothing.
     
  8. Degga

    Degga Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 30, 2018
    Messages:
    20
    Country:
    Germany
    Same, i got my sx pro set in the mail today.
    the dongle loses the charge after a few minutes without use, and if I want to use it to boot sx os the dongle is dead and does not have enough juice to send the payload until I connect it to a power source the dongle turns yellow for a moment and then turns green after a few seconds and I can only use it one more time to send payload. after that, the dongle is empty again. in the Q & A they talk about a standby of at least 1 week for 1 boot, or for 5 boots, i think i got a broken dongle? I emailed them about my problem but no response from team xecuter. and when i put my ear on the dongle when it is on charge, the super capacitors makes real strange nose anyone have same sound on charge???
     
    Last edited: Jun 30, 2018
  9. magico29

    magico29 GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Aug 2, 2017
    Messages:
    1,220
    Country:
    United States
    oh oh,i dont like what i see.we in trouble now.
     
  10. magico29
    This message by magico29 has been removed from public view by Quantumcat, Jul 1, 2018, Reason: Dupe.
    Jun 30, 2018 Show
  11. CoolFangs

    OP CoolFangs Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 14, 2014
    Messages:
    45
    Country:
    United States
    I emailed TX and got an obvious copy + paste response that made it clear they literally couldn't even be bothered to read my email. Seriously starting to regret this purchase if this is the level of professionalism I can expect from them.

    20180630_195804.jpg
     
    Last edited: Jul 1, 2018
    Subtle Demise and retrofan_k like this.
  12. magico29
    This message by magico29 has been removed from public view by Joe88, Jul 1, 2018, Reason: Nonsense post.
    Jul 1, 2018 Show
  13. mgs2

    mgs2 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 24, 2018
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    This is quite intriguing... Maybe a batch of pro dongles could be defective? Did all of you guys order from ModChipsDirect?

    I'm about to receive mine, ordered from 3ds-FlashCard, but these stories makes me feel a bit pessimistic about the pro dongle that I'm going to get.
     
  14. adrian226

    adrian226 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 25, 2017
    Messages:
    103
    Country:
    Poland
    i was going to buy in days sxpro but now i give up. thx for ur thread
     
    ganons likes this.
  15. ABigMoustache

    ABigMoustache GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 22, 2016
    Messages:
    106
    Country:
    Colombia
    There has to be defective dongles.. try to send the payload from your pc to test that your port is not the problem
     
  16. DocAmes1980

    DocAmes1980 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 31, 2016
    Messages:
    873
    Country:
    United States
    He mentioned twice that he tried that and it works fine when utilizing TegraRcmSmash.
     
  17. CapitanSburro

    CapitanSburro GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 17, 2018
    Messages:
    107
    Country:
    United States
    Sucks to hear that mate, looks like there might be defective dongles..as expected. Try contacting the guys you got it from and explain the situation, you might get a replacement.
     
  18. wurstpistole

    wurstpistole I got 8 warning points
    Member

    Joined:
    Nov 19, 2015
    Messages:
    4,297
    Country:
    Gambia, The
    I got my dongle yesterday and booted a few times, it works exactly as intended... As far as I can tell. No boot failed. But it was from shop01media.
     
  19. subcon959

    subcon959 teh retro
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Messages:
    2,817
    Country:
    There are gonna be a small percentage with dead caps, it's just how it goes unfortunately.

    I'm waiting to see someone open it up and take some hires pics. I assume it wouldn't be too hard to replace the caps.
     
    peteruk likes this.
  20. Welfare

    Welfare Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 1, 2018
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    I ordered the SX Pro first batch from MCD and it came defective. No LED at all and does not send payload. Can connect it to a PC and recognize the chip via serial port but does not "charge" or light up. It does get pretty hot though and seems to know when to stop taking a charge..

    Emailed MCD and they claim it's not their fault and I should email TX first.. still waiting for a response from them.
     
  21. urdaddy

    urdaddy Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 20, 2018
    Messages:
    94
    Country:
    United States
    my dongle makes sound whenever i connect it to the switch, but not when i charge it with micro usb.
    dongle seems to be holding up charge and no problem with booting.

    Chink-shits xD
     
  22. whostolemywaffle

    whostolemywaffle GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Aug 2, 2016
    Messages:
    422
    Country:
    United States
    I ordered one and now im worryed
     
  23. CoolFangs

    OP CoolFangs Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 14, 2014
    Messages:
    45
    Country:
    United States
    Based on what I've read my assumption is the capacitors in my dongle are defective and won't charge, which is most likely the reason it isn't working. I don't hear any sounds like most people hear that have a working one.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - working, dongle,