Sd2vita not working

Discussion in 'PS Vita - Hacking & Homebrew' started by Bochi, Aug 5, 2017.

  1. Bochi
    OP

    Bochi Member

    Newcomer
    14
    2
    Apr 27, 2016
    Hi guys i finally got my sd2vita but its not working.
    I tried 2 difrent sd cards and everytime i start my vita it ask me if i want to format the original vita card. I did all the steps. I folowed a couple of tutorials but the system does not recognize the sd card.
    Thing ive done
    I tried 3 difrent ver. Of gamesd.skprx.
    I tried 2 difrent sd card. 1 a 32gb sandisk and the otherone a 128gb samsung.
    When i install the sd2vita i get nothing, no acces light it apears to be dead. I checked the pins and they have continuity betwen the sd card and the sd2vita. Any help would be apreciated. Thanks.
    Ps. Does anyone has the sd2vita pinout?
     
  2. emmanu888

    emmanu888 6 years and still going strong

    Member
    1,285
    411
    Jan 25, 2009
    Canada
    Victoriaville,Qu├ębec
    Are you using Henkaku? You need that to make the adapter work
     
  3. cracker

    cracker Nyah!

    Member
    3,165
    461
    Aug 24, 2005
    United States
    e0k0eu.png
    You might want to pad the back of the adapter on the bottom with a piece of electrical tape since it might be making a poor connection. One of my homemade boards is a bit hit and miss and this helps.
     
    Bochi likes this.
  4. Bochi
    OP

    Bochi Member

    Newcomer
    14
    2
    Apr 27, 2016
    Thanks guys. Yea im using henkaku enso.
     
  5. Sora Takihawa

    Sora Takihawa Keyblade Warrior

    Member
    1,702
    275
    Oct 11, 2015
    Germany
    Realm of Darkness
    like it was said use some electrical tape because some adapters cant connect without
     
  6. Bochi
    OP

    Bochi Member

    Newcomer
    14
    2
    Apr 27, 2016
  7. Sora Takihawa

    Sora Takihawa Keyblade Warrior

    Member
    1,702
    275
    Oct 11, 2015
    Germany
    Realm of Darkness
    you need electrical tape. because this modell wont run without one (mostly and to protect your vita against shortcircuit)
     
  8. thaikhoa

    thaikhoa GBAtemp Maniac

    Member
    1,146
    331
    Sep 16, 2008
    All my sd2vitas (1.6mm original pcb) run perfectly without covering any test points/pads. If there is by any chance getting short, the Vita won't even power on.

    To OP, get a new one to test or double check on connecting points to the microsd socket.
     
    Last edited by thaikhoa, Aug 5, 2017
  9. Sora Takihawa

    Sora Takihawa Keyblade Warrior

    Member
    1,702
    275
    Oct 11, 2015
    Germany
    Realm of Darkness
    i said most not every adapter. and my english isnt perfect sorry. i mean the vita wont turn on.
     
  10. manelscout4life

    manelscout4life Newbie

    Newcomer
    7
    4
    Mar 16, 2016
    United States
    OP I am in the same boat as you. Did you figure it out?
     
  11. CMDreamer

    CMDreamer GBAtemp Regular

    Member
    299
    116
    Oct 29, 2014
    Mexico
    Have you tried with the electrical tape?
     
  12. manelscout4life

    manelscout4life Newbie

    Newcomer
    7
    4
    Mar 16, 2016
    United States
    [​IMG]

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Is the system suppose to shut off when removing or inserting the adapter?
     
    cvskid likes this.
  13. Hayato213

    Hayato213 GBAtemp Regular

    Member
    125
    18
    Dec 26, 2015
    United States
    Im wondering do you need to seal off the red area that contain solder with electrical tape ?
     
  14. Haider Raza

    Haider Raza Alhumdulillah

    Member
    GBAtemp Patron
    Haider Raza is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    1,353
    254
    Jan 30, 2016
    Pakistan
    Hey I also got the SD2VITA. I have one question. Is it normal for SD2VITA to stuck inside the cart slot? I have to use a clip to get it out. Does this happens to you? Or you just push & it gets out like normal game carts do?
     
  15. manelscout4life

    manelscout4life Newbie

    Newcomer
    7
    4
    Mar 16, 2016
    United States
    It's supposed to stay in. It does not use the spring mechanism
     
  16. Bochi
    OP

    Bochi Member

    Newcomer
    14
    2
    Apr 27, 2016
    Yes i tried the electrical tape also i added a tiny pice of paper to see if would make better contact and still nothing. I also tried a difrent driver to muont it to uma0 and it still deos not work.
    The only thing i have not done is format the memory card on linux. I have followed a couple of tutorials on line but i am having problems downloading the exfat repro on linux mint.
     
  17. Kazesama

    Kazesama Advanced Member

    Newcomer
    66
    87
    Sep 3, 2003
    United States
    Earth
    make sure there's nothing in the ux0:tai folder.. if you left a config.txt on the vita memory card, it will load that instead of ur0:tai
     
  18. Bochi
    OP

    Bochi Member

    Newcomer
    14
    2
    Apr 27, 2016
    I have a question about that diagram. Os pin 6 and 9 supposed to be conected? Because a have found other diagrams online that show they are not conected.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Yes ux0 is empty. Im out of ideas
     
  19. Sora Takihawa

    Sora Takihawa Keyblade Warrior

    Member
    1,702
    275
    Oct 11, 2015
    Germany
    Realm of Darkness
    you have to format sd to use it
     
  20. CMDreamer

    CMDreamer GBAtemp Regular

    Member
    299
    116
    Oct 29, 2014
    Mexico
    Last edited by CMDreamer, Aug 6, 2017
    cvskid likes this.