Save on wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by fhabio, Feb 2, 2009.

Feb 2, 2009

Save on wii by fhabio at 2:37 PM (743 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. fhabio
    OP

    Newcomer fhabio Newbie

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    Italy
    Good morning to all [​IMG]

    i used a pc emulator for n64, snes and master system and i used the function "save a slot" so i can save in any point of the game and then i can load the game exactly at that point.

    for example i have DE BLOB for WII and i must save only at the end of the level ( after 20/30 minutes of gameplay ). Is there a software for Wii that save a slot of the game like the pc emulator?

    Thanxs :-)

    FHABIO
     
  2. afif95

    Member afif95 I own a bungalow on Mars, and booked 4 corner lots

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    1,805
    Location:
    Malaysia!
    Country:
    Malaysia
    No, I don't think there's a software like that.
     
  3. mrtankjump

    Newcomer mrtankjump Advanced Member

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Messages:
    88
    Country:
    United States
    That feature is called real time save, and it works by looking at the machine's memory and copying all of it to another location. This is easily done with emulators, because the memory of the machine is emulated, so it's much easier to deal with. If it's even possible for the Wii, someone would have to make a in-game menu first, kind of like a loader, but it gives access to functions during a game, instead before. If someone could actually achieve that(which would be extremely useful, you could change the region on the fly, alter video mode, take screenshots, enable/disable cheats etc.), then someone would have to add the functionality of copying all the existing data in ram, which as far as I know would be quite difficult because the ram is almost always(if not always) fully occupied by the software that is running, and the before said in-game menu would take even more, so there wouldn't be a lot of working room to copy over all that data.

    Hopefully an in-game menu is possible and the genius hackers are looking into it, but I haven't seen it done on other consoles, so I don't think it's going to happen on the Wii.
     
  4. Agjsdfd

    Member Agjsdfd My title

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    1,208
    Location:
    Arctica
    Country:
    Right now it is not possible. In the future it might be possible to do so, through the backup launcher or any other application.
     
  5. fhabio
    OP

    Newcomer fhabio Newbie

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    Italy
    Ok, thanks to everybody :-)

    FHABIO
     

Share This Page