1. ihaveamac

    ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,922
    Country:
    United States
    title version, like if a game has an update, the Home Menu will show an update notification. for system titles, they get updated through "system update" if they are outdated.
     
    CheatFreak47 and Asdolo like this.
  2. ben43210

    ben43210 Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 14, 2016
    Messages:
    10
    Country:
    I found this thread today and think its a amazing tool. Unfortunately, i have tried to do this using a Contra NES rom but receive a error message (attached to this comment). the error says that the process cannot access a certain file because its being used by another process, which makes no sense as this is the only program that is trying to access this file. Can anyone help with my issue? or is this a known issue with certain nes files. thank you!
     

    Attached Files:

  3. Asdolo

    OP Asdolo the Hedgehog
    Member

    Joined:
    Apr 29, 2016
    Messages:
    580
    Country:
    Argentina
    Which banner style are you using? (NES, famicom, or famicom disk system?). Also, if you press continue, is the CIA created anyway?
     
  4. ben43210

    ben43210 Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 14, 2016
    Messages:
    10
    Country:
    Thank you for a extremely fast reply! I am using the NES style banner and when i click on 'continue' in the error, no CIA file is created from what i can see.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Just out of interest, i also tried a different process which was exporting the banner, however i receive the same error...
     
  5. WarioTails358

    WarioTails358 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Oct 2, 2015
    Messages:
    345
    Country:
    United States
    In the 3ds JPN virtual console there is famicom disk system support as games like metroid use the famicom disk version of their respective game.
    Does this mean we can inject .fds games? Or are these just converted to NES? Also castlevania 3 uses the vrc6 chip in the JPN 3ds version.
    I can't inject the .nes rom of the Japanese version of castlevania 3 using your program (get a rom is not supported, also get this error when trying to inject kirby's adventure)
    Could you look into getting vrc6 mapper support?
    Lastly The Mysterious Murasame Castle is the only famicom disk system game in the USA Eshop but is it modified to remove the extra sound channels and stuff or is it a translated port?
     
    Last edited by WarioTails358, Aug 14, 2016
  6. CatmanFan

    CatmanFan Anxious and regretful
    Member

    Joined:
    Aug 14, 2016
    Messages:
    1,951
    Country:
    Morocco
    Made some NES injects with this program, thanks :)
    However I haven't tested them yet since my New 3DS XL has been accidentally bricked a week ago and I've been waiting to get a new one.
     
  7. Asdolo

    OP Asdolo the Hedgehog
    Member

    Joined:
    Apr 29, 2016
    Messages:
    580
    Country:
    Argentina
    I need to analyze them. Other users tried fds Roms with no success...
     
  8. CheatFreak47

    CheatFreak47 Catgirl Expert
    Member

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    1,515
    Country:
    United States
    Actually Super Mario Bros. The Lost Levels is also supposedly an FDS game released on VC outside Japan. I'm curious how possible it is to run FDS with this emulator. Actually.
     
  9. Asdolo

    OP Asdolo the Hedgehog
    Member

    Joined:
    Apr 29, 2016
    Messages:
    580
    Country:
    Argentina
    Well, I'll look into that too. It should have a tnes header. Or maybe that particular release uses a special version of the VC
     
  10. WarioTails358

    WarioTails358 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Oct 2, 2015
    Messages:
    345
    Country:
    United States
    Will there support for the vrc6 mapper?
    Castlevania 3 (the JPN version)
    uses it.
    The virtual console rerelease in the JPN Eshop uses this version so I was wondering if you could get it to work.
     
  11. Asdolo

    OP Asdolo the Hedgehog
    Member

    Joined:
    Apr 29, 2016
    Messages:
    580
    Country:
    Argentina
    I'll look into this after the GBA injector post (in a while).
     
  12. robertorpg94

    robertorpg94 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 21, 2015
    Messages:
    142
    Country:
    Brazil
    suport multiplayer?
     
  13. Asdolo

    OP Asdolo the Hedgehog
    Member

    Joined:
    Apr 29, 2016
    Messages:
    580
    Country:
    Argentina
    Support swapping player1-player2, but not Download & Play
     
  14. CatmanFan

    CatmanFan Anxious and regretful
    Member

    Joined:
    Aug 14, 2016
    Messages:
    1,951
    Country:
    Morocco
    Any chance that something like this can be done for Wii? For Wii U we already have @ranses-12-'s series of injectors (GBA2VC, NDS2VC, N642VC, and (S)NES2VC).
     
  15. Asdolo

    OP Asdolo the Hedgehog
    Member

    Joined:
    Apr 29, 2016
    Messages:
    580
    Country:
    Argentina
    I don't have a Wii to test...
     
  16. CatmanFan

    CatmanFan Anxious and regretful
    Member

    Joined:
    Aug 14, 2016
    Messages:
    1,951
    Country:
    Morocco
    Oh. Speaking of which, there's a Wii emulator named Dolphin that's the only one so far to run Virtual Console games at full speed. Citra (3DS) and Cemu (Wii U) run VC games at unplayable speeds, which is why you should need a real Wii U or 3DS to test when you're injecting VC games for either platforms.
     
  17. CheatFreak47

    CheatFreak47 Catgirl Expert
    Member

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    1,515
    Country:
    United States
    Eh, I'd say wii injection isn't worth the effort, as someone who did a pretty large amount of custom injections back then, the emulators are a lot more difficult to work with on that platform. Especially when you consider the homebrew emulators for that console are a lot easier to use, have better compatibility, and less restrictive functionality overall. The Wii VC was before save states were even a thing.
     
    CatmanFan likes this.
  18. CatmanFan

    CatmanFan Anxious and regretful
    Member

    Joined:
    Aug 14, 2016
    Messages:
    1,951
    Country:
    Morocco
    Yeah, you could only use suspend points. N64 and Neo Geo games didn't support suspend functionality back at the time, and if you injected the Wii VC, there might be a bigger chance of not coming out the way you expect it to, especially with Nintendo 64, Neo Geo and Commodore 64.
     
  19. Hanafuda

    Hanafuda GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    3,201
    Country:
    United States
    I know how ridiculous and pitiful it sounds, but is there a method of accomplishing this that avoids the .net 4.5 requirement? Stuck on XP here. (wife, kids, mortgage, car pmts, overseas vacations ... new PC hasn't been on the front burner of 'needs') I know it's probably going to be significantly more complicated if there is, but please point me there anyway. I really want to get this done for Insector X.
     
    Last edited by Hanafuda, Aug 29, 2016
  20. Chakratos

    Chakratos GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Aug 17, 2015
    Messages:
    313
    Country:
    Germany
    Yes it is, i don't think he uses features that needs 4.5
    But in any way you need .net its just be possible to need a lower .net
     
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - [Release], Ultimate, Injector