1. Oddisey

    Oddisey Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 27, 2019
    Messages:
    6
    Country:
    Ukraine
    Tested a few more games, all seems works fine.
    The real issue is that emulator crashes from time to time randomly.
    S
    mode don't work correctly, is you close the console for at least 10 minutes and reopen it - all in game sounds is glitched.

    Is stable version of retroArch with PCSX core has the same problem?
     
    bunny_gg likes this.
  2. bunny_gg

    bunny_gg Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 20, 2016
    Messages:
    64
    Country:
    Switzerland
    Agree. Same problem.
    Another even bigger problem is that after the crashing and restarting, I found the save on the mem cards (both 1 & 2) scrolled back to a very early save, maybe the state when the game started. I have to use the "Load state" to find a not so early state to prevent further loss. I THOUGHT the mem card save (especially 2) should be a safe shelter.
     
    Oddisey likes this.
  3. Oddisey

    Oddisey Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 27, 2019
    Messages:
    6
    Country:
    Ukraine
    It's problem of retroArch itself, probably all emulators from this package crashes randomly.
    Too bad.

    I'm tested many roms from my own collection (all of them RPG). Everything works fine, if not full speed then pretty close to it.

    The forwarded is very nice, it so easy to make your own standalone cia document with PS1 game.

    I hope retroArch developers could fix that crash issue
     
  4. BADDINOROX99

    BADDINOROX99 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 9, 2015
    Messages:
    764
    Country:
    United States
    Sakitoshi do you have any plans of making a pcecd forwarder?
     
  5. YoshiLightStar

    Newcomer

    Joined:
    Jun 26, 2019
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Um Jammer Lammy works great on the fast preset, it runs full speed it seems. I'll be sure to test more games
    EDIT:Lammy seems to lag a little on Level 5 and on Level 6 in bad mode
     
    Last edited: Jan 5, 2020
  6. vanhouten

    vanhouten Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 5, 2019
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    This is a fantastic application, thanks so much for making it.

    Some of my results from trying different games:

    Games I couldn't get to load at all (just a black screen): SaGa Frontier 2, Suikogaiden 1 (with translation patch), Suikogaiden 2 (with translation patch)

    Games where I ran into other issues:
    Langrisser 4 (with translation patch) - game froze up as soon as it selected a character in battle

    I've also had music slowdown/synch issues in a few games (Legend of Legaia, Vandal Hearts 2, Valkyrie Profile) but I will try a few different options in the CIA creator to see if anything can fix those.
     
  7. Neonunderground

    Newcomer

    Joined:
    Jan 17, 2020
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    Hey okay so I really need sombodys help here this error keeps happening and there seems to be nothing I can do about it its driving me insane please help (picture of issue below)
     

    Attached Files:

    Dodain47 likes this.
  8. Sakitoshi

    OP Sakitoshi GBAtemp Official Lolimaster
    Member

    Joined:
    May 8, 2012
    Messages:
    2,182
    Country:
    Chile
    it doesn't work on 32 bit windows.
    makerom (one of the tools) doesn't have a 32 bit version.
     
    Neonunderground likes this.
  9. Neonunderground

    Newcomer

    Joined:
    Jan 17, 2020
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    Thank you so much that's put my mind to rest. Is there any way to get it to run on a 32 bit OS or can you make one that works? Is there anything I can do to Convert these files to cias????
     
  10. Sakitoshi

    OP Sakitoshi GBAtemp Official Lolimaster
    Member

    Joined:
    May 8, 2012
    Messages:
    2,182
    Country:
    Chile
    if you can get a 32 bit version of makerom 0.16 (earlier or later versions may or may not work), replace it (located inside the tools folder) and it should work.

    EDIT: afaik, the author of makerom says that a 32 bit version of makerom would be limited since 32 bit programs cannot address more than 4gb of memory and the process can take more than that.
     
    Last edited: Jan 17, 2020
  11. Neonunderground

    Newcomer

    Joined:
    Jan 17, 2020
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    Okay omd thank you so much your amazing ill give that a go and tell you if it works

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Also any clue where I can find 0.16
     
  12. Sakitoshi

    OP Sakitoshi GBAtemp Official Lolimaster
    Member

    Joined:
    May 8, 2012
    Messages:
    2,182
    Country:
    Chile
    the official source.
    https://github.com/jakcron/Project_CTR/releases
     
    Neonunderground likes this.
  13. Neonunderground

    Newcomer

    Joined:
    Jan 17, 2020
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
     

    Attached Files:

  14. Neonunderground

    Newcomer

    Joined:
    Jan 17, 2020
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    ignore that it hasnt been fixed

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    i am now getting an error 0x6 anybody know what this is

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —
     
    Last edited: Jan 17, 2020
  15. Sakitoshi

    OP Sakitoshi GBAtemp Official Lolimaster
    Member

    Joined:
    May 8, 2012
    Messages:
    2,182
    Country:
    Chile
    error 0x06 indicates that the cia couldn't be created.
    this can be either that 3dstool or makerom failed. I'm inclined to think that makerom is still the culprit.
     
    Neonunderground likes this.
  16. Neonunderground

    Newcomer

    Joined:
    Jan 17, 2020
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    Yeah it's named like ctrtool in my folder could that be soemthing to do with it? Is there anytbing I can do?
     
  17. Sakitoshi

    OP Sakitoshi GBAtemp Official Lolimaster
    Member

    Joined:
    May 8, 2012
    Messages:
    2,182
    Country:
    Chile
    ctrtool =/= makerom
     
    Neonunderground likes this.
  18. Neonunderground

    Newcomer

    Joined:
    Jan 17, 2020
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom

    Any suggestions? Anything I can do to fix this or help or is there an alternative?
     
  19. Neonunderground

    Newcomer

    Joined:
    Jan 17, 2020
    Messages:
    8
    Country:
    United Kingdom
    Is there soemthing else I can download?
     
  20. Meru1337

    Meru1337 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 23, 2020
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Hey there! This is such an awesome thing you've made. I've messed with the PSX-Rearmed for a while and could never get it running this good.

    Quick question though.. The Quality options seem to be a bit strange. Running Legend of Dragoon looks perfect on "Quality", "Safe", and "Fast" but the increase in framerate stability seems tied to the "PSX CPU Clock" setting. Why does it diminish as the "Turbo" goes up?

    I guess my question is, why is the default set to 50, the "Quality" drops it to 40, etc... Should I be running this number higher or lower? I've built over 10 CIAs testing the same scenes over and over and I cannot find a reason to drop the "PSX CPU Clock" as the quality decreases.

    Thank you for everything! :)
     
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - [Release], Forwarder, Creator