1. xcedf

    xcedf Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 19, 2016
    Messages:
    7
    Country:
    Serbia, Republic of
    I know it's a dirty approach, but when i run 1.2.0 with 1.1.2 exec, menu says game version 1.2.0, DLC v1.0 and i'm able to choose voice-pack
     
  2. Traceable

    Traceable Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    52
    Country:
    Saudi Arabia
    BOTW is "unplayable" if your RAM is 8GB and the game folder is on an HDD.
     
  3. wolfxana

    wolfxana Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 23, 2016
    Messages:
    11
    Country:
    it depends on your shaderCache size and i assume you have Nvidia
     
  4. ascrounch

    ascrounch Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 3, 2017
    Messages:
    2
    Country:
    Burkina Faso
    this is bullshit. i have 8 Gb and an HDD... it's working on 30 fps , sometimes 25, but not less...
     
    NiagA, AceofZeroz and Confuzz like this.
  5. Traceable

    Traceable Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    52
    Country:
    Saudi Arabia
    I used both 5k and 9k shadercaches, and I got the same result: stutter feast.
    Yeah, but the game stutters a lot... IF you use a shadercache.
     
  6. cheungpakwan

    cheungpakwan GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    320
    Country:
    United States
    im very sure its 30fps with stutters a lot and not stable fps... if using HDD...


     
  7. ww97

    ww97 Wajiro
    Member

    Joined:
    May 5, 2016
    Messages:
    192
    Country:
    Iran
    Hah. Really thx. Now in 1.7.5, Paper Mario: Color Splash even won't load up in title screen. :nayps3: (P.S.: This emoji needs a variant for laptop/notebook, eh?)

    Specs: i7, Radeon R7 350, Win8.1
     
  8. Confuzz

    Confuzz Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 29, 2017
    Messages:
    6
    Country:
    I was a bit skeptical how using ssd would make a diffence. So i tested it last night i moved cemu amd botw to my ssd c drive from my hdd drive and even though it made no difference to my fps which was stable at 27 to 30 fps anyway it did get rid of my artifacts and flashing lighting i was getting when playing in 4k and it does seem to play smother im not sure why this is but thanks for the tip
     
    cheungpakwan likes this.
  9. CustomEyeBrows

    CustomEyeBrows GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 8, 2015
    Messages:
    128
    Country:
    New Zealand
    For me, CS loaded up into the actual game then when i quit out to set a gfx pack, the game now refuses to go past the green screen (first cutscene) even if i untick the gfx pack or try loading the game up in a fresh Cemu install.

    So i know it does work in cemu 1.7.5, but it seems its completely random as to whether it wants to let you actually play.

    Nvidia card fyi. So i dont think its gpu related.
     
    Last edited by CustomEyeBrows, May 4, 2017
  10. StripTheSoul

    StripTheSoul GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 3, 2016
    Messages:
    400
    Country:
    Gambia, The
    So it first worked and then it didn't with the same Cemu version? Try deleting the precompiled shader file.
     
  11. thingi

    thingi Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 2, 2014
    Messages:
    3
    Country:
    I've been using CEMU @ 4K for a while but I'm not sure I'm getting the most out of the graphics settings, my CPU is an i3770s @ 4.6Ghz and an Nvidia 1070 @ 2100Mhz solid boost clock for all 3D apps although CEMU doesn't seem to clock it as high as 'normal' games (both CPU + GPU are watercooled).

    I've set my PC to the following settings:-

    I run my desktop @ 4K (150% scaling)

    CEMU App = 'Override high DP scaling behaviour. Scaling Performed by: 'System Enhanced'.

    nVidia custom CEMU Settings:-

    Antialiasing - FXAA = On
    Antialiasing - Gamma correction = On
    Antialiasing - Mode = Override any application setting
    Antialiasing - Setting = 8x
    Antialiasing - Transparency = 8x (supersample)
    Texture Filtering - Negative LOD bias = Allow
    Vertical Sync = Fast

    Rest of the nVidia setting are global (best quality settings).

    In CEMU I've got the Upscale filter set to Bicubic.

    I've also got 4K Graphics Pack settings turned on. I mainly play Mariokart 8 and I'm getting a solid 60fps but with a Native 4K screen and AA applied why am I still seeing jaggies?
     
    Last edited by thingi, May 4, 2017
  12. CustomEyeBrows

    CustomEyeBrows GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 8, 2015
    Messages:
    128
    Country:
    New Zealand
    Hmm, ill give that a try. Thanks. Ill post back results.

    No ones getting the most out of Cemu, Its a work in progress. Youve a beast of a pc. The problems isnt at your end.
     
  13. McNappa

    McNappa Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 27, 2017
    Messages:
    10
    Country:
     
  14. cheungpakwan
    This message by cheungpakwan has been removed from public view by Minox, May 7, 2017, Reason: Go advertise your youtube videos elsewhere.
    May 5, 2017
  15. TR_mahmutpek

    TR_mahmutpek medic
    Member

    Joined:
    Jul 28, 2015
    Messages:
    1,402
    Country:
    Turkey
    Anyone tested cemu with ramdisk?
     
  16. JaceCearK1

    JaceCearK1 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    May 18, 2015
    Messages:
    540
    Country:
    Gambia, The
    I don't see the point in doing that. Could you explain why you think there'd be a significant improvement?

    Edit:
    Also you'd only be able to run games that are small, anyway.
    Except of course if you have 32GB+ of RAM, where I'd ask:
    "Why spend so much money on RAM instead of an SSD? :ha:"
     
    Last edited by JaceCearK1, May 5, 2017
  17. TR_mahmutpek

    TR_mahmutpek medic
    Member

    Joined:
    Jul 28, 2015
    Messages:
    1,402
    Country:
    Turkey
    Some people gained fps with this way. Look to reddit. And why we must copy games to ram?
     
  18. Xalphenos

    Xalphenos GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 21, 2017
    Messages:
    237
    Country:
    United States
    Reddit is full of snake oil and misinformation. Running cemu from a ram disk would be bad if you have an nvidia card. Nvidia cards use 2.3 MB of ram per shader. About 20GB for BoTW as an example. If you have an amd card you might gain an fps or 2 under some situations. When disk access is the limiting factor.
     
  19. JaceCearK1

    JaceCearK1 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    May 18, 2015
    Messages:
    540
    Country:
    Gambia, The
    Because programs are being put into RAM anyways, so if you used a RAM-Disk only putting games there'd make "a little" bit of a difference:

    Program A
    \/
    HDD/SSD -> RAM (executed from here)
     
    Last edited by JaceCearK1, May 5, 2017
  20. TR_mahmutpek

    TR_mahmutpek medic
    Member

    Joined:
    Jul 28, 2015
    Messages:
    1,402
    Country:
    Turkey
    So I was wrong, sorry. One more question: Should I buy a ssd to this laptop for cemu?
    -intel i5 3317u
    -nvidia gt740m
    -8gb ram 1600 mhz
     
  21. toto621

    toto621 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 19, 2015
    Messages:
    365
    Country:
    Belgium
    Well, your CPU seems decent for Cemu (at least for some not too demanding games, not sure about Zelda BotW or XBX) :
    • Processor Base Frequency 1.70 GHz
    • Max Turbo Frequency 2.60 GHz

    GPU is probably a little weak for big games and amount of RAM seems good (NVIDIA driver's bug will eat it fast btw).

    SSD is always a good thing for general performances, the fastest disk acces you have, the less stutters you will have.

    Don't expect awesome performances, Cemu is still a very young and unoptimized project but it will be better with future releases so hope is still permited for you ^^
     
    Last edited by toto621, May 5, 2017
    TR_mahmutpek likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - [RELEASE], emulator,