Hacking Rare issue on sky3ds

punpun

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 4, 2015
Messages
14
Trophies
0
Age
30
XP
64
Country
Cote d'Ivoire
Hello, i'm an owner of a sky3ds with blue button, to play i use 2 micro sd:

1) Sandisk 4gb class 4 micro sdhc
2) micro sdhc 4gb class 4 (just that)

Recently on the second micro sd of my list, it has pokemon alpha sapphire as first game, then tloz link between worlds as second and last.
The problem at the start is that tloz didn't maintain the savegame when i press menu, then leave, change to the first sd of the list and get back to the second sd to check everytime that just pokemon maintain the savegame but tloz not.
I formatted the second one with panasonic sd formatter like 5 times and i still tried to mantain the save on tloz but nothing, but then i tried something, before i switch the 2nd sd to the 1st i pressed the blue button of the sky3ds to get back to the first game, pkm, then i switched to the 1st sd card, after that put the 2nd sd with pkm and tloz and... THE SAVEGAME OF TLOZ WAS THERE, i verified this 4 times and i have to do that to maintain the save if i want to play tloz link between worlds and mantain the savegame (rare isn't it?).

So, to resume, i have to get back to the first game before i switch the 2nd sd to the first, by the way, 0 issues with the first one.

This problem is caused by the quality of the sd?, not the sky3ds?.

I'm planning to buy a sandisk ultra 32gb microsd hc class 10 SDSDQUA-032G-U46A, it is a good one because of class 10 and the "ultra" thing? can somebody recommend me a good micro sd above or equal to 16gb? :( I don't want to have this kind of issues.


Greetings.​
 

Filisteus

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jun 4, 2013
Messages
63
Trophies
0
Age
45
XP
196
Country
Brazil
Hello, i'm an owner of a sky3ds with blue button, to play i use 2 micro sd:



1) Sandisk 4gb class 4 micro sdhc
2) micro sdhc 4gb class 4 (just that)

Recently on the second micro sd of my list, it has pokemon alpha sapphire as first game, then tloz link between worlds as second and last.
The problem at the start is that tloz didn't maintain the savegame when i press menu, then leave, change to the first sd of the list and get back to the second sd to check everytime that just pokemon maintain the savegame but tloz not.
I formatted the second one with panasonic sd formatter like 5 times and i still tried to mantain the save on tloz but nothing, but then i tried something, before i switch the 2nd sd to the 1st i pressed the blue button of the sky3ds to get back to the first game, pkm, then i switched to the 1st sd card, after that put the 2nd sd with pkm and tloz and... THE SAVEGAME OF TLOZ WAS THERE, i verified this 4 times and i have to do that to maintain the save if i want to play tloz link between worlds and mantain the savegame (rare isn't it?).

So, to resume, i have to get back to the first game before i switch the 2nd sd to the first, by the way, 0 issues with the first one.

This problem is caused by the quality of the sd?, not the sky3ds?.

I'm planning to buy a sandisk ultra 32gb microsd hc class 10 SDSDQUA-032G-U46A, it is a good one because of class 10 and the "ultra" thing? can somebody recommend me a good micro sd above or equal to 16gb? :( I don't want to have this kind of issues.


Greetings.​

I have same problem!
 

Foxi4

Endless Trash
Global Moderator
Joined
Sep 13, 2009
Messages
30,835
Trophies
3
Location
Gaming Grotto
XP
29,917
Country
Poland
This is not a rare issue, in fact, it's not an issue at all. The most recent save file of the most recently selected game is not on the SD card, it's on built-in memory. Always press the button and switch games prior to swapping SD's or your progress will be lost.
 

mrolive

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 14, 2014
Messages
547
Trophies
0
Age
41
XP
462
Country
Canada
This is not a rare issue, in fact, it's not an issue at all. The most recent save file of the most recently selected game is not on the SD card, it's on built-in memory. Always press the button and switch games prior to swapping SD's or your progress will be lost.

Yes this is stated on Sky3DS's website.
 

punpun

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 4, 2015
Messages
14
Trophies
0
Age
30
XP
64
Country
Cote d'Ivoire
This is not a rare issue, in fact, it's not an issue at all. The most recent save file of the most recently selected game is not on the SD card, it's on built-in memory. Always press the button and switch games prior to swapping SD's or your progress will be lost.

I see, thank you. By the way, i also want to know a micro sd recommendation, the one that i mentioned above is okay? i searched in another thread and an user solved it getting this micro sd card, because i have some problems with games like fire emblem awakening, everytime i run the rom it always says initializating game and after that new game everytime i run the rom.
Greetings
 

Foxi4

Endless Trash
Global Moderator
Joined
Sep 13, 2009
Messages
30,835
Trophies
3
Location
Gaming Grotto
XP
29,917
Country
Poland
This happens because you keep switching SD's, not because you have an SD issue. If you did, the games would freeze or work erronously. Just press the button when you're done playing, that will transfer the save from the flashcart to the SD card - it'll work.
 
  • Like
Reactions: punpun

Multiboy2k

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 12, 2014
Messages
140
Trophies
0
Location
Las Vegas
XP
224
Country
United States
When i first bought my sky 3DS I had the same problem. But then I change my sd card and the problem went away. Your problem is the sd card. I only use PnY SD cards with Nintendo's systems.
 

punpun

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 4, 2015
Messages
14
Trophies
0
Age
30
XP
64
Country
Cote d'Ivoire
When i first bought my sky 3DS I had the same problem. But then I change my sd card and the problem went away. Your problem is the sd card. I only use PnY SD cards with Nintendo's systems.

I thought that, im considering buying the one that i mentioned above, i think that i'll buy a new sd, mine's are class 4, i should work too multiboy2k
 
  • Like
Reactions: Multiboy2k

Multiboy2k

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 12, 2014
Messages
140
Trophies
0
Location
Las Vegas
XP
224
Country
United States
I thought that, im considering buying the one that i mentioned above, i think that i'll buy a new sd, mine's are class 4, i should work too multiboy2k
Hey Pun!
The other guys are right too. Make sure that you always press the button atleast once before swapping out your memory card to preserve your save files.
But, you cant go wrong with having a reliable sd card as well.
 

punpun

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 4, 2015
Messages
14
Trophies
0
Age
30
XP
64
Country
Cote d'Ivoire
Hey Pun!
The other guys are right too. Make sure that you always press the button atleast once before swapping out your memory card to preserve your save files.
But, you cant go wrong with having a reliable sd card as well.

i'll try that right now, with 2 games that i had issues on this 32gb ADATA class 4, i'll report it
 
  • Like
Reactions: Multiboy2k

mrolive

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 14, 2014
Messages
547
Trophies
0
Age
41
XP
462
Country
Canada
Indeed, i'll try again with a 32gb ADATA class 4 foxi4 some roms

Another user mentioned ADATA cards not working properly with the Sky3DS. If it is indeed your SD card, get a Sandisk, no one has had issues with them so far. Try and avoid getting a Kingston as well because only some Kingston micro sd's work properly.
 

punpun

Member
OP
Newcomer
Joined
Jan 4, 2015
Messages
14
Trophies
0
Age
30
XP
64
Country
Cote d'Ivoire
Another user mentioned ADATA cards not working properly with the Sky3DS. If it is indeed your SD card, get a Sandisk, no one has had issues with them so far. Try and avoid getting a Kingston as well because only some Kingston micro sd's work properly.

IT WAS RIGHT!!! i should press the button after play a game, with my ADATA 32gb class 4 card i tested twice and now the saves, even new ones remains, thanks everyone, by the way,still im going to get a good sandisk micro sd card mrolive, planning to get that one that i mentioned above still
 
  • Like
Reactions: mrolive

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    @Psionic Roshambo, from the shows website?
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    They should've just made it a movie at 50 minutes
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    No from Paramount Plus or whatever it is
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Psi now has access to every streaming and cable channel out
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Eh I'd rather just download and delete is it already up on paramount?
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Yeah it's on now
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    @Psionic Roshambo, why are most new south park episodes half hour specials?
    +1
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    @Psionic Roshambo, let me get a Netflix account I've always been nice to you
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    I made a honey pepper glazed turkey breast for dinner turned out pretty bomb
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    We can Netflix and chill
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    Nvm not half hour, but hour long
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    Normal south park episodes are already half hour
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Got 2 free Xumo boxes they work pretty good
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I'm happy to get anything most series don't make it pass 6 seasons
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Except Stars and Encore those are being a bitch lol
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I may consider that onn pro box finally a media box with type A ;O
    +1
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    @K3Nv2, cuz the companies don't want em to
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    No it's revenue and demand south park could argue has a bigger audience than family guy about the same
    +1
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Family guy is worth 300mill south parks worth 1Bill according to the interwebs
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    @K3Nv2, probably cuz family guy is more disliked compared to south park
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    It just does the same formula south park can press buttons without going overboard
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    And bc most of the family guy budget is spent on the voice actors rather than on the animation
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Southpark could spend 30k on a animated dick and people would laugh at it
    +2
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    lol one prescription to Lizzo
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    who is lizzo?
    Xdqwerty @ Xdqwerty: who is lizzo?