Problem with Pokemon Diamond on R4DS

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by Jouta, Feb 19, 2008.

Feb 19, 2008
  1. Jouta
    OP

    Newcomer Jouta Member

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    Singapore
    after i save the game and reboot my DS, i pressed start and was at the screen where ya choose new game or continue,

    the screen would suddenly change into a message which says that a problem has occured and press A to return to my last save point.

    after pressing A, the screen goes white and the light (which turns red when ya battery is low) starts to flash.

    I've tried using other pokemon diamond roms but this problem still persists. what should I do?
     
  2. RaiDesu

    Member RaiDesu GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 3, 2008
    Messages:
    169
    Country:
    United States
    Delete your .sav file and try again.
     
  3. Jouta
    OP

    Newcomer Jouta Member

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    Singapore
    I've tried it for 5 times, but the problem still persists.

    I've tried 3 different pokemon diamond roms, however the problem still persists.
     
  4. Chrono_Tata

    Member Chrono_Tata GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Messages:
    851
    Country:
    Thailand
    Have you tried reformatting the SD card?
     
  5. Jouta
    OP

    Newcomer Jouta Member

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    Singapore
  6. Chrono_Tata

    Member Chrono_Tata GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Messages:
    851
    Country:
    Thailand
    This only happens on Diamond? Does it happen on Pearl, or any other roms?

    The light flashing seems to mean it's trying to connect to Wi-Fi, and the error screen seems to confirm that. No idea why though.
     
  7. asuri

    Member asuri GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 6, 2007
    Messages:
    465
    Country:
    Canada
    might not help but are u using the latest r4 firmware?
     
  8. Jouta
    OP

    Newcomer Jouta Member

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    Singapore
    yes, i am using v1.16, the latest firmware

    EDIT: I just bought the original game today and the problem still persists - -*
     
  9. RaiDesu

    Member RaiDesu GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 3, 2008
    Messages:
    169
    Country:
    United States
    What DS firmware are you running?
     
  10. 2dere

    Member 2dere GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    198
    Location:
    New Zealand
    Country:
    New Zealand
    Wait, Jouta. If your having the same troubles with the real game too, then something must be seriously wrong with the DS itself. Are you only getting this with Pokemon? Have tried any other games and tried using wi-fi to see if the same thing happens?
     
  11. Jouta
    OP

    Newcomer Jouta Member

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    Singapore
    only with pokemon diamond. nothing wrong with other games.

    EDIT: it only happens on my ds
     
  12. SavageWaffle

    Member SavageWaffle GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 13, 2008
    Messages:
    1,123
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Find a Better Dump. The one you found has a problem(obviously) just find a better dump. I completed Diamond in 2 days(sat+sun) on my R4 whne it was released.
     
  13. Jouta
    OP

    Newcomer Jouta Member

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    Singapore
    dump? what's that?

    and the problem also occurs on my original game card that i bought for $55 SGD ;_;
     
  14. Wuschmaster

    Member Wuschmaster GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 15, 2006
    Messages:
    515
    Country:
    United States
    u should return it to nintendo its broken
     
  15. Jouta
    OP

    Newcomer Jouta Member

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    Singapore
    but I'm in singapore and i doubt that there's any way for me to return it to nintendo D.D;
     
  16. ZAFDeltaForce

    Member ZAFDeltaForce Specialist

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    2,786
    Country:
    Singapore
    Well, you can always send it to Funz Centre in AMK Hub to fix it up for you.
     
  17. Jouta
    OP

    Newcomer Jouta Member

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    Singapore
    can ya please gimme the address?

    thanks for helping ;_;
     
  18. Chrono_Tata

    Member Chrono_Tata GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Messages:
    851
    Country:
    Thailand
    Can't you take it back to the shop you bought your DS from?
     
  19. aeSentinel

    Newcomer aeSentinel Member

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    29
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    I agree with the others. If you have issues with both ROMs and a real cartridge, it's definitely a DS problem. Surely there's somebody you can send your DS to? If it's still under warranty, can't you take it to the shop you bought it from?
     

Share This Page