1. idiotse

    idiotse Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 7, 2015
    Messages:
    54
    Country:
    United States
    The code work for me, nothing to do, spiritomb appears in front of the tomb...
     
  2. kramdish

    kramdish Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    34
    Country:
    United States
    Ok, so I'm editing my post because I was able to get Spiritomb to appear once. The code did not work to make it reappear.

    This is what I did:
    • Backed up my save using Checkpoint and opened it with PkHex.
    • Edited Block Data 1895E693. It was set to Bool 2 so I changed it to Bool 1 and save the change.
    • Copied the save back to the switch the restored the modified save.
    • Flew to the tomb and Spiritomb was there without using the cheat code.
    Anyway, thanks to you I was still able to catch it so I'm happy
     
    Last edited by kramdish, Nov 15, 2020
  3. devilangelsoul

    devilangelsoul Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    58
    Country:
    Italy
    Hi can someone help me to convert tis code for shield in x995 and not x999 please?

    [x999 Items Pickup/Unheld (v1.3.0)]
    04000000 01420598 D503201F
    04000000 014205A0 1A8B3168
    04000000 014205D0 1A8A814A
     
  4. tomx86

    tomx86 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    685
    Country:
    Poland
    Hi the block data "31A13425" where you change the number to 32 was renamed to "*UInt32 KPlayersInteractedOnline" in PKHex (201031).
     
    Last edited by tomx86, Nov 15, 2020
    kramdish likes this.
  5. AikoSenpai

    AikoSenpai Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    So I'm using Edizon, the overlay more specifically, but anytime I try and enable them like let's say an "always encounter" or "holding buttons for shiny or instakill", my game crashes. Any ideas or suggestions as to why? I've already set it in the config file to where cheats don't auto load which I know causes crashes, so that's not the issue.
     
  6. danver

    danver GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 16, 2016
    Messages:
    205
    Country:
    United States
    If you are not using a legitimate copy of the game, and are using a xci or a nsp version your are gonna need to get a better copy of either the xci or nsp version of the game, or buy the game. Due of the fact that some of the xci's, or nsp copies of these games the game code that the game reads, and writes may not be the same as a legitimate copy or a legit nsp copy.
     
  7. AikoSenpai

    AikoSenpai Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    It's a physical copy. So the real deal.
     
  8. AikoSenpai

    AikoSenpai Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    What does the +0x30 mean for Shield? Do I need to edit any codes with this or what is it?
     
  9. devilangelsoul

    devilangelsoul Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    58
    Country:
    Italy
    someone can help me?
     
  10. Th3Alic3

    OP Th3Alic3 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 3, 2020
    Messages:
    321
    Country:
    Canada
    You will notice some of the cheats are not identical between versions (that ties into it.) The massive code post I have above that on Page 1 already did the work for you so you need not worry about it.

    It's possible the overlay version you have installed is not the matching version of EdiZon.

    @danver, unfortunately, a lot of people do not like being told that piracy is bad. These people will blindly defend their "right to steal" and ignore the topic of the conversation. Happy it worked out for you!

    The issue we are discussing has nothing to do with piracy specifically.

    The simple fact is that many people are/were experiencing issues with the cheat codes due to a "bad" digital copy of the games. It's unavoidable when many so players are in a rush to play the game immediate day one to end up with a lot of players left with "rushed" digital copies! Sometimes people get lucky and the rushed copies are perfect back-ups, however, as evidence from these conversations many people ended up with imperfect back-ups in which the ONLY solution is to replace those bad digital copies with good ones.

    (This forum is neither the place for time for the opinions of piracy.)

    This memory sector has never been mapped otherwise someone would had created a Pokémon Always visit your Camp.

    The MAIN cheat code request forum would likely be the best place to start asking those kind of questions!
     
    Last edited by Th3Alic3, Nov 17, 2020
  11. xcutioner465

    xcutioner465 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 18, 2020
    Messages:
    2
    Country:
    Australia
    can someone update the pokemon shield and sword cheats into Cheat Codes AMS and Sx Os, Add and Request page

    i would do it but dont know how
     
  12. Th3Alic3

    OP Th3Alic3 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 3, 2020
    Messages:
    321
    Country:
    Canada
    @xcutioner465, it's time to learn! You need to make your .TXT cheat files. (There's an expectation here that everyone knows how to manually edit their cheat code database on their console.)

    TLDR (cause I have explained this enough): This is not a memory edit cheat code... it is a programming cheat code. So, there's no part of the cheat which contains the value 999 (hex "3E7") for us to edit to 995 (hex "3E3")..

    The programmer needs to create the game source edit to create a new cheat from that. (Good luck with that since the current cheat when used on it's own doesn't create glitches or broken inventory.)
     
    Last edited by Th3Alic3, Nov 18, 2020
  13. BlackTearsX

    BlackTearsX Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 4, 2014
    Messages:
    28
    Country:
    Nepal
    Would still be interested in a code like this, thank you :)
     
  14. WinBom

    WinBom Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 29, 2020
    Messages:
    21
    Country:
    Netherlands
    Is there a way to get the experience value code? I have not yet seen this for the 1.3.0 version
     
  15. Vince77

    Vince77 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 11, 2019
    Messages:
    5
    Country:
    France
    Thanks you so much ! :)
     
  16. yogurt

    yogurt Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 15, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    [x999 Items Pickup/Unheld (v1.3.0)]
    04000000 01420598 D503201F
    04000000 014205A0 1A8B3168
    04000000 014205D0 1A8A814A

    Code crashes game whenever i try to take item back. Did i miss anything on this code?
    Using it for sword.
     
    strangeone1969 likes this.
  17. WinBom

    WinBom Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 29, 2020
    Messages:
    21
    Country:
    Netherlands
    @Falo Is there a EXP code that is working for 1.3.0?
     
  18. Guunter93

    Guunter93 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 23, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    Indonesia
    can someone tell me what's the meaning of change in max bp after change? i tried to change clothes but nothing happened

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    can someone tell me what's the meaning of change in max bp after change? i tried to change clothes but my bp didn't change, thank you
     
  19. Shadow Fyre

    Shadow Fyre Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 20, 2014
    Messages:
    99
    Country:
    United States
    So is there no code that adds all the berries?
     
  20. strangeone1969

    Newcomer

    Joined:
    Dec 18, 2019
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    I have the same issue as well, when I have the code active and enter a pokemon encounter it crashes the game.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Pokémon, Shield, Sword