Pokemon Platinum USA Save Issues

Discussion in 'EZ-Flash' started by mdp_1992, Mar 21, 2009.

Mar 21, 2009
  1. mdp_1992
    OP

    Newcomer mdp_1992 Advanced Member

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    84
    Country:
    Canada
    I've tried the patch, doesn't work. Basically, Every time I save and close my DS, then re-open Pokemon Platinum, I have to restart again, and again....
    I've searched all Topic concerning Pokemon and no luck. I'm using Ez-Flash IV Lite Compact.

    I've been trying to play ever since it was dumbep T.T HELP
     
  2. mdp_1992
    OP

    Newcomer mdp_1992 Advanced Member

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    84
    Country:
    Canada
    T.T I NEED YOU PEOPLE
     
  3. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,811
    Country:
    Antarctica
    game has anti-flashcart code, you have to patch it.
     
  4. Chris_Skylock

    Member Chris_Skylock GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    1,501
    Location:
    Philippines
    Country:
    Philippines
    it does? so that's why it's unstable in acekard. but it works in DSTT and R4 YSMenu.

    *search for the patch*

    EDIT: The problem with closing the DS and re-opening was, I think, fixed in Acekard, DSTT YS Menu and R4 YS Menu. You might want to use a more advanced firmware.

    Regards,
    Chris
     
  5. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,811
    Country:
    Antarctica
    he is still using the passme method, there isn't any newer firmware. He will have to just get a Slot1 flashcart to get it working.
     
  6. rasputin

    Member rasputin GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    874
    Country:
    United States
    Just to check,you are saving in game right ? press 'x' choose save. Also make sure to have a 1mb save in the saver folder named the same as the rom. The patcher should produce a 512k one but you can use 'copy /b sav1.sav + sav2.sav sav3.sav' command to make a 1mb one (sav3.sav), just use a copy of sav1 for sav2 (names are for example obviously).
     
  7. mdp_1992
    OP

    Newcomer mdp_1992 Advanced Member

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    84
    Country:
    Canada
    the Patch doesn't seem to work and Ras I don't understand what you mean, could you be a tiny bit more precise please XD
     
  8. mdp_1992
    OP

    Newcomer mdp_1992 Advanced Member

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    84
    Country:
    Canada
    Nvm I tried what you said and no luck. No one ever came across this?

    T.T
     
  9. Zowayix

    Member Zowayix GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 27, 2008
    Messages:
    149
    Country:
    United States
    My friend has an R4 without YS Menu and it saves Platinum fine.
     
  10. Hakou

    Newcomer Hakou Newbie

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Messages:
    3
    Country:
    Canada
    I'm not sure if you still have this problem but I also have EZ-Flash IV Lite Compact and Pokemon Platinum didn't save for me either. But you can fix it if you get a save file, you can always either download through gamefaq, ask for one or go make one of your own through another flash. And once you have that save file, make sure to name it the same as your rom file with .sav as it's file type. Delete your old .sav that doesn't work if you have any and just toss that in the saver folder and it should boot up Pokemon Platinum with a saved data.
     
  11. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    i dont know any thing about ez falsh but if there is a ysmenu for it then use it

    pkmn platinum works on every other card
     

Share This Page