pokemon black europe or us version problem

Discussion in 'R4 DS' started by lovemichaelowen, Mar 29, 2011.

Mar 29, 2011
  1. lovemichaelowen
    OP

    Newcomer lovemichaelowen Member

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    14
    Country:
    Morocco
    hello everyone, i have been searching over youtube and many forums about a simple way to make the pokemon black europe or us version works on the www.ndsill.net version

    I really have downloaded patched versions of the game, have patched them my own starting from clean pokemon rom, the same problem when i start my ds, errorcode 4

    can anyone simplify for me the way to make this game work on my r4i nds ill


    thankyou very much
     
  2. Sausage Head

    Banned Sausage Head Lord Sausage LXIX

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    1,677
    Location:
    alanjohn check ur pm
    Country:
    Netherlands
    This was just below your question. You need the patched ROM and it'll work on ANiMeX's new firmware
    Use the search function next time.
     
  3. Stropdasje

    Member Stropdasje GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Messages:
    157
    Country:
    Netherlands
    I guess you are someone who posts first and read later. Otherwise you would have seen this a message like this. I guess this topic will be locked soon as did all the others with this topic in the R4DS forum.

     
  4. lovemichaelowen
    OP

    Newcomer lovemichaelowen Member

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    14
    Country:
    Morocco
    guys but i really have used all patches and all firmware including animex v but still doesnt work, i get the errorcode 4

    sorry if it was answered before to any member but i tried searching and still cant find how

    please do help me
     
  5. Zorua

    Zorua Newbie

    Have you tried formatting your SD using SD Formatter? Have you tried Wood R4 v1.27?
     
  6. lovemichaelowen
    OP

    Newcomer lovemichaelowen Member

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    14
    Country:
    Morocco

    because when you say patched rom, means there are alot of patched version and there are patched version for pokemon black japanese version, im talking about european or american version, if there is really a patch that is working for you guys, tell me which patch and i will try it

    thankyou again
     
  7. Zorua

    Zorua Newbie

    Look at my other post. Have you tried what was mentioned in that?
     
  8. lovemichaelowen
    OP

    Newcomer lovemichaelowen Member

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    14
    Country:
    Morocco

    i did format to the sd, besides when i used wood r4 1,27 alone, it doesnt work, i need to use official firmeware which is 1.4, and i dont know where i can put the wood r4

    can u tell me how?
     
  9. Zorua

    Zorua Newbie

    Download wood r4 as an nds and run the nds file while using the official firmware.
     
  10. lovemichaelowen
    OP

    Newcomer lovemichaelowen Member

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    14
    Country:
    Morocco

    ok i download the wood r4 1.27, now where i can put it excatly on the SD? in which file?
     
  11. Zorua

    Zorua Newbie

    Did you download 'Wood R4 as an nds' ? If not, download it from here and place everything on the sd card and run the .nds file from your ds.
     
  12. lovemichaelowen
    OP

    Newcomer lovemichaelowen Member

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    14
    Country:
    Morocco

    there are 3 differents wood

    Wood R4 (.NDS) v1.27
    Wood R4iDSN (.NDS) v1.27
    Wood R4iDS Gold (.NDS) v1.27

    which one is suiting my r4i ds ill???
     
  13. Zorua

    Zorua Newbie

    Try all 3. You also need to download the latest wood. Download it here. Once you downloaded everything, copy everything to the sd card and run all .nds files that you downloaded. Use whichever works.
     
  14. lovemichaelowen
    OP

    Newcomer lovemichaelowen Member

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    14
    Country:
    Morocco
    ok i download the Wood R4 (.NDS) v1.27

    now which pokemon patch for the european version or american one can work?
     
  15. Zorua

    Zorua Newbie

    You don't need to patch it. The clean rom will work with it.
     
  16. lovemichaelowen
    OP

    Newcomer lovemichaelowen Member

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    14
    Country:
    Morocco

    is there a youtube clip explaining how? like downloading the firmware of the flashcart, downloading the wood version as nds and you said wood firmeware, then you put all of it in the cart and it will work?
     
  17. Zorua

    Zorua Newbie

    Yes. You don't need a youtube clip. I've explained pretty much everything. Why don't you try it? Run the nds wood and then run your game.
     
  18. lovemichaelowen
    OP

    Newcomer lovemichaelowen Member

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    14
    Country:
    Morocco
    I just put the ANIMAL firmware, the wood r4 1.27 and the wood as .nds and i put the clean room of pokemon black on my SD and nothing works, i went to the wood.nds and when i click on it it does not display any game on it

    did I do something wrong or i missed a step?
     
  19. lovemichaelowen
    OP

    Newcomer lovemichaelowen Member

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    14
    Country:
    Morocco
    any help plz?
     
  20. lovemichaelowen
    OP

    Newcomer lovemichaelowen Member

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    14
    Country:
    Morocco
    here is all the files u told me to put and still the wood.nds cant detect the games
    [​IMG]
     

Share This Page