Original games wont work ¬_¬

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Sahduk, Feb 12, 2010.

Feb 12, 2010

Original games wont work ¬_¬ by Sahduk at 1:43 PM (1,230 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. Sahduk
    OP

    Member Sahduk GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    242
    Location:
    UK
    Country:
    United States
    My wii has been soft modded and all the back up discs work great, I only have a problem with the original discs. Every time I put in brawl it wont load up on the disc channel then in gamma I get an error code.

    I have ciosrev14 neogamma 7 installed and my wii is version 3.4 i think.
     
  2. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    Try a different original game. If it works then get the Nintendo Lens Cleaning Kit, Brawl requires a cleaner laser than other games
     
  3. Sahduk
    OP

    Member Sahduk GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    242
    Location:
    UK
    Country:
    United States
    It even happens with twilight princess and resident evil 4, super mario galaxy and a few others.
     
  4. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    update your IOSs (wait until later today or tomorrow and I'm releasing v2 of my nus auto downloader)
     
  5. SumAznGuy

    Newcomer SumAznGuy Newbie

    Joined:
    Sep 20, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    Australia
    Doesn't cIOS rev 14 have the Dual-Layer bug? So SSBB wouldn't work?.

    Upgrade to rev17. Also tell me if that works, i has to update my cIOS and am wondering if the DL bug is truly gone in rev17
     
  6. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    well i dont have any dual layer backup disks to confirm it first hand, but i'm pretty sure rev 17 has the DL bug fixed.

    If for some reason it's not, i know for a fact that cios249 rev13a has the dual layer bug fixed

    i just released v2 of my nus auto downloader for windows HERE, that will help u upgrade your ios's
     
  7. Sahduk
    OP

    Member Sahduk GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    242
    Location:
    UK
    Country:
    United States

    I tried to do that but while I was doing the wad installation I got a ret error-1
     
  8. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    Is IOS38-64-v3867.wad on your SD card?!??!?
     
  9. Sahduk
    OP

    Member Sahduk GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    242
    Location:
    UK
    Country:
    United States
    I tried again doing a network installtion and everything installed so I put smash brawl in the wii and it would show up on the disc channel, then I tried neogamma r7 and I got error code 1101 :S

    all my other orignal games work on the disc channel now but work for a 10-15 mins before they crash and I get an error message.

    But my back ups work perfectly fine no problems what so ever :S
     
  10. Sahduk
    OP

    Member Sahduk GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    242
    Location:
    UK
    Country:
    United States
    I finally found out the problem [​IMG]

    The lens on my wii was EXTREMELY dirty and full of dust, I had to use two of the cloths on the wii cleaning kit to remove everything, once that was done brawl played like a beautiful dream [​IMG]
     

Share This Page