1. arcath

    arcath Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 3, 2020
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I got the roms in "U:Users/UserMgr0/AppData/Local/Packages/52269xbonedev1.Retrospection_8s8y06avre9fr/LocalState/roms/"

    The cores are supposedly in "S:Program Files/WindowsApps/52269xbonedev1.Retrospection_1.9.14.70_x64__8s8y06avre9fr/cores/" but i cant verify that as i cant get to that location.

    Sample playlist looks like...

    "items": [
    {
    "path": "U:Users/UserMgr0/AppData/Local/Packages/52269xbonedev1.Retrospection_8s8y06avre9fr/LocalState/roms/nes/1943 - The Battle of Midway (USA).zip",
    "label": "1943 - The Battle of Midway",
    "core_path": "S:Program Files/WindowsApps/52269xbonedev1.Retrospection_1.9.14.70_x64__8s8y06avre9fr/cores/fceumm_libretro.self",
    "core_name": "FCEUmm",
    "crc32": "DETECT",
    "db_name": "nes.lpl"
    },
    ...
    ]

    But retroarch crashes when i go past it to the folder scan heading on the 2nd to last header in the UI.
     
  2. ELon

    ELon Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 29, 2020
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Not sure whats going wrong, but refer to Dominator1s post at #1482 on the previous page. It shows how to use the ftp program and I used the same ftp on the pc as shown in the video. You shouldn't have to mess with the core to my knowledge. It was relatively simple as drag and drop. And the games worked.
     
  3. arcath

    arcath Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 3, 2020
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Oh the games work... they are in the right place. I just cant get my old playlists converted to work on the xbox which sucks.
     
    Last edited by arcath, Dec 8, 2020
  4. arcath

    arcath Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 3, 2020
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    So I can do a manual scan which made a playlist of 1 nes game.

    Quit the program to launch the ftp to get the playlist to only find out its not in the playlist folder.

    Restart retroarch and i see the playlist but if i scroll up or down to the 'explore' option on the menu, retroarch crashes.

    So I guess I can make new playlists... I still cant manage to get my old ones in.
     
  5. f1steve

    f1steve Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 4, 2016
    Messages:
    42
    Country:
    Hello, can someone give me help with this. I have my Xbox in dev mode and I've downloaded retroarch for xbox but how to get the retroarch file to the xbox. Can I just copy it to a usb stick or usb HD?

    I know the youtube tutorial tells you to install this windows software but its for Win 10 only and I'm not running win 10, but an earlier version.

    So how to get retroarch onto my xbox?

    Thank you
     
  6. Chipidy

    Chipidy GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 14, 2018
    Messages:
    275
    Country:
    Canada
    Hello everyone. Quick question here. Everything is great, so great so far! Just confused in something. So Twilight Princess for the Dolphin core, when I hit quick menu and go to Options, Load Custom textures. That's all I see, just the words " Load Custom Textures". No checkbox or way to enable it lol. I have the textures in saves, load ,textures. But it seems like there are no options to actually turn it on.

    I can't click the text either. Literally just those words lol.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    No you need to use the Xbox Portal ( it's your remote URL from your Dev menu on Xbox. Than you use the Xbox Portal to install the UWP Retroarch app through there onto your console.
     
    Last edited by Chipidy, Dec 9, 2020
  7. boxallw

    boxallw Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 10, 2020
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    Is the retail retroarch different to the dev one? I am finding the retail one’s ui so slow and the whole experience is buggy. Playlists are limited and it crashes as well.

    happy to pay $20US for a better experience.

    if RA on my Chromecast with GTV can have snappy experience I am sure my one x is more powerful.

    thoughts?
     
  8. Chipidy

    Chipidy GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 14, 2018
    Messages:
    275
    Country:
    Canada
    RA retail is just more updated.
     
  9. boxallw

    boxallw Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 10, 2020
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    That's a concern. Retail is the one that is so so slow and buggy.
     
  10. kmssd

    kmssd Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    Does anyone know where Dolphin stores their default settings? I can't setup a configuration file for my settings because it crashes when trying to load the game afterwards. This is for the core settings, not control remaps they work.
     
  11. Graphiceye1821

    Graphiceye1821 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 15, 2014
    Messages:
    223
    Country:
    United States
    Just wondering if there is a work around when botting up retroarch for the 1st time and selecting a game it always asks me to open file picker and select where all my roms are. Is there a way to set default what I pick everytime?
     
  12. Alexgrind666

    Alexgrind666 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 11, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Can someone give me a link or some assistance when it comes to making Vulkan an option on Retroarch? Can't seem to find the info anywhere.
     
  13. Alexgrind666

    Alexgrind666 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 11, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Can someone give me a link or some assistance when it comes to making Vulkan an option on Retroarch? Can't seem to find the info anywhere.
     
  14. Alexgrind666

    Alexgrind666 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 11, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Didn't mean to multipost and can't find the delete button for my posts, apologies!
     
    Last edited by Alexgrind666, Dec 11, 2020
  15. dominater01

    dominater01 GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Messages:
    1,273
    Country:
    United States
    microsoft doesnt support vulkan so it wont ever be an option unless ms supports it

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    try this
    (Xbox One) How To Make Homebrew Show Up As A Game Instead of an App (2020) - YouTube

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    retroarch on both retail and dev mode is a buggy mess, theres not much of a difference
     
  16. Alexgrind666

    Alexgrind666 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 11, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    So is there a way to make PPSSPP function on Xbox? I'm having some issues with PCSXRearmed as well but I think that's user error lol.
     
  17. Graphiceye1821

    Graphiceye1821 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 15, 2014
    Messages:
    223
    Country:
    United States
    Thank you so much, it worked!!!!
     
  18. dominater01

    dominater01 GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Messages:
    1,273
    Country:
    United States
    what do you mean? ppsspp does work both the standalone and core
     
  19. Moraduke

    Moraduke Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 14, 2015
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    I've been wracking my brain for hours trying to figure this out and I hope I can get some help here.

    I cannot get past the "For some reason, RetroArch took too long to start" error with it set to Game instead of App. When I first set it up on my One X, I kept it in App mode to play a few games until I realized I could increase the storage size and install a package with the PCSX2 core. So I wiped everything from Dev Mode with the storage size increase, installed the RetroArch 1.9.0 UWP package with PCSX2 along with the Visual C++ package, changed RetroArch from App to Game in the dev menu, restarted the console, booted into RetroArch to update the assets, databases, etc, quit out of RetroArch, and then I get stuck in the "took too long to start" loop.

    I've tried a hard reset multiple times, launching from Home and the dev menu, uninstalling/reinstalling RetroArch, and I have even reset my console to erase my settings and account and start the whole dev process over from scratch.

    Now, if I switch RetroArch from Game back to App, it has a higher chance of working, but without the settings I saved when I launched and updated it from when it was set to Game. I had it in Game previously and played games just fine, but now all of a sudden I cannot get past this "took too long to start" screen.

    Any advice?
     
    Last edited by Moraduke, Dec 14, 2020
  20. subcons

    subcons Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 20, 2018
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Same situation. I'm also on a One X and am hoping to tap into the expanded storage. Hopefully someone can reply with a work around.

    Edit: @Moraduke I got mine working as a Game. I think the trick is to launch RetroArch from the Home view once you've switched it to Game instead of trying to launch it from the dev mode view. Hopefully that helps you out.
     
    Last edited by subcons, Dec 14, 2020
    Moraduke likes this.
  21. ELon

    ELon Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 29, 2020
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Does retroarch support light gun games like time crisis? Of course you be using a controller but would this mame games work on it?
     
  22. Hologram

    Hologram GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Nov 27, 2020
    Messages:
    335
    Country:
    United States
    For those having issues with playlists
    I have all mine working
    I make them on pc then I edit the playlist.ipl with notepad++ to reflect the correct file location
    I run all my stuff from USB
    Example: "path": "path": "E:/Roms/Nintendo - Super Nintendo Entertainment System/2020 Super Baseball (USA).sfc",
     
    Last edited by Hologram, Dec 14, 2020
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Retroarch, Official, Thread