Not sure if my switch is dead... Any ideas?

Discussion in 'Switch - Console, Accessories & Hardware' started by tooknie, Aug 16, 2019.

  1. tooknie
    OP

    tooknie Advanced Member

    Newcomer
    5
    Nov 20, 2006
    Hey,

    Just wondering if anyone has had a similar issue to me with their switch.

    Kids were playing on it last and when I tried to boot it up I get nothing. It was running SXOS without autorcm. I have left it on charge for at least a day in both of my two docks (both Nintendo genuine), but still does not power up. When I put it in the docks the green light on the dock flashes briefly as it usually does and the dock tries to output to HDMI but no signal is received by the TV.

    So, any ideas whether this is a hardware failure or anything else software related that I might be able to fix?

    The charging port LOOKS ok but I have no idea whether it was dropped, submerged in water, etc. [the kids deny anything happened, LOL]

    Any suggestions welcome, thanks
     
  2. dsrules

    dsrules GBAtemp Guru

    Member
    10
    Sep 20, 2005
    sounds like autorcm, hold the power button for 15s while it's on the charger,charge it for awhile then boot it with dongle
     
  3. tooknie
    OP

    tooknie Advanced Member

    Newcomer
    5
    Nov 20, 2006
    Thanks dsrules, you're fab, it worked. I could have sworn I didn't have autorcm enabled but must have by accident when I last updated with ChoiDujourNX. I feel like a right prat.

    Thanks Again!
     
  4. dsrules

    dsrules GBAtemp Guru

    Member
    10
    Sep 20, 2005
    yeah, ChoiDujourNX has Autorcm ON by default, be careful next time
     
  5. xaimaster

    xaimaster Member

    Newcomer
    1
    Aug 17, 2019
    Indonesia
    ChoiDujourNX set autoRCM ON by default to avoid switch burning fuses
     
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...