1. alexander1970

    alexander1970 History repeats itself...
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    11,007
    Country:
    Austria
    One Page before this Thread (on 735) was posted this:

    https://gbatemp.net/threads/noob-paradise-ask-away.131884/page-735#post-9095940

    :)

    Sometimes it is also a good Idea to "stay" on GBAtemp.:D
     
    jeannotte and noobita like this.
  2. hawkmoon_2six9

    Newcomer

    Joined:
    May 31, 2020
    Messages:
    11
    Country:
    Hong Kong
    Hi, I finally got around to trying this. Followed all the instructions as generated by ModMii (although they weren’t as straight forward as I thought they’d be]
    So now, I’ve done the following:
    1) installed homebrew channel
    2) installed priiloader
    3) installed the ios
    4) installed the multi mod manager and all the WADs recommended by the ModMii guide
    ..........
    Main problem: USB Loader keeps throwing me back out to the Wii menu [see more details below]
    Other questions:
    - do I still need to keep the SD card in and boot into that BootMii menu or can I go directly into the Wii menu like before
    - are Wii remotes not supposed to work with the BootMii menu? I’m able to navigate using a GameCube controller but that’s annoying
    .................
    [1] Initially I thought that’s it - I copied a few WBFS files onto the root of my FAT32 formatted external hard drive and tried starting up USB Loader.

    Result: USB Loader started up but didn’t show any games so...
    ..................
    [2] Did some more research and thought maybe there’s more to setting up the external HD so I
    - downloaded WBFS manager
    - used it to format the external HD and copy a few games on it
    - tried plugging it back into the Wii and launched USB Loader
    - this time USB loader doesn’t start up at all - I get the USB loader ‘splash screen’ but it then automatically exits back into the Wii menu!
     
    Last edited by hawkmoon_2six9, Jun 21, 2020
    alexander1970 and jeannotte like this.
  3. D-an-W

    D-an-W GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 13, 2002
    Messages:
    161
    Country:
    @noobita check my posts numbered #14712 & #14713 higher up this page for examples of a before and after using SysCheck and the marvellous ModMii
     
    alexander1970, jeannotte and noobita like this.
  4. noobita

    noobita Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 6, 2020
    Messages:
    19
    Country:
    Indonesia
    hi guys,

    after reading the guide carefully i decide to execute guide number 1 to update hbc, bootmii as ios and install bootmii as boot2 if possible. i put sd card and turn on my wii, go to hbc and start hackmii_installer but it stuck or hung on welcome screen i waited for press 1 message up to 3-4 minutes but no show and after that i decide to shutdown the wii and repeat again three times with same results, any idea?

    thanks.

    edit: right after loading hackmii_installer my wii remote turn off instantly



    tracking my last post
     
    Last edited by noobita, Jun 21, 2020
    alexander1970 likes this.
  5. jeannotte

    jeannotte GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 15, 2016
    Messages:
    2,567
    Country:
    France
    Hello,

    Can you post a syscheck report by following this guide, thanks ==>https://gbatemp.net/threads/posting-a-system-check.300279/

    Which version of usb loader gx do you have?

    Prefer version 1271 or 1268 of usb loader gx.

    External hard drive in FAT 32 and use "" wii backup manager "".
     
    alexander1970 and hawkmoon_2six9 like this.
  6. hawkmoon_2six9

    Newcomer

    Joined:
    May 31, 2020
    Messages:
    11
    Country:
    Hong Kong
    Thanks for your guidance, the Syscheck results are below, in between spoiler tags as the guide instructed.

    To your other question:
    - USB Loader GX version: I don't know which version I have, I loaded the WADS based on the instructions from ModMii - the file name in the WADS folder in the SD card is "USBLoader(s)-ahbprot58-SD-USB-v12-IDCL.wad" if that's any indication?
    - Using 'wii backup manager' for the external hard drive: thanks for the tip; does this have any bearing on why USB loader isn't running? It doesn't seem to load whether the hard drive is plugged or not

    SysCheck HDE v2.4.0 HacksDen Edition by JoostinOnline, Double_A, R2-D2199, and Nano
    ...runs on IOS58 (rev 6176).
    Region: NTSC-U (original region: JAP)
    System Menu 4.3U (v513)
    Priiloader installed
    Drive date: 09.07.2006
    Homebrew Channel 1.1.2 running on IOS58
    Hollywood v0x11
    Console ID: 43472271
    Console Type: Wii
    Shop Channel Country: Brazil (16)
    Boot2 v4
    Found 137 titles.
    Found 49 IOS on this console. 5 of them are stubs.
    IOS4 (rev 65280): Stub
    IOS9 (rev 1034): No Patches
    IOS10 (rev 768): Stub
    IOS11 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS12 (rev 526): No Patches
    IOS13 (rev 1032): No Patches
    IOS14 (rev 1032): No Patches
    IOS15 (rev 1032): No Patches
    IOS16 (rev 512): Stub
    IOS17 (rev 1032): No Patches
    IOS20 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS21 (rev 1039): No Patches
    IOS22 (rev 1294): No Patches
    IOS28 (rev 1807): No Patches
    IOS30 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS31 (rev 3608): No Patches
    IOS33 (rev 3608): No Patches
    IOS34 (rev 3608): No Patches
    IOS35 (rev 3608): No Patches
    IOS36 (rev 3608): No Patches
    IOS37 (rev 5663): No Patches
    IOS38 (rev 4124): No Patches
    IOS40 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS41 (rev 3607): No Patches
    IOS43 (rev 3607): No Patches
    IOS45 (rev 3607): No Patches
    IOS46 (rev 3607): No Patches
    IOS48 (rev 4124): No Patches
    IOS50 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS51 (rev 4864): Stub
    IOS52 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS53 (rev 5663): No Patches
    IOS55 (rev 5663): No Patches
    IOS56 (rev 5662): No Patches
    IOS57 (rev 5919): No Patches
    IOS58 (rev 6176): USB 2.0
    IOS60 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS61 (rev 5662): No Patches
    IOS62 (rev 6430): No Patches
    IOS70 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS80 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS202[60] (rev 65535, Info: hermesrodries-v6): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS222[38] (rev 4, Info: hermes-v4): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS223[38+37] (rev 4, Info: hermes-v4): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS224[57] (rev 65535, Info: hermesrodries-v6): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS236[36] (rev 65535, Info: rev 3351): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access
    IOS249[57] (rev 21008, Info: d2x-v8final): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS250[56] (rev 21008, Info: d2x-v8final): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS254 (rev 65280): Stub
    BC v6
    MIOS v10
    Report generated on 06/21/2020.
     
    jeannotte and alexander1970 like this.
  7. alexander1970

    alexander1970 History repeats itself...
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    11,007
    Country:
    Austria
    Hello.:)

    Which Type/Size of SD Card did you have used for the HackMii Installer please ? And how is it formatted please ?

    Thank you.:)
     
    noobita and jeannotte like this.
  8. noobita

    noobita Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 6, 2020
    Messages:
    19
    Country:
    Indonesia
    Hi @alexander1970, its 2gb sd card with fat format. take a look here my sd card

    Before using it for modmii installer i have succesfuly use it to run syscheckhde. sd card already in fat when i buy it, i did not re-format it.



    trace my post
     
    alexander1970 likes this.
  9. alexander1970

    alexander1970 History repeats itself...
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    11,007
    Country:
    Austria
    Thank you.:)


    Do you have an original Nintendo Wii Motion Controller with/without Motion Plus please ?
    I suspect it has to do with your System Menu Version 4.1U that the Installer maybe not work.:(
    Which Exploit did you use to run the HackMii Installer please ? Letterbomb is only working with Version 4.3x.
    (I hope I did not overread something,you have many Posts/Updates.:D).

    Thank you.:)
     
    noobita and jeannotte like this.
  10. noobita

    noobita Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 6, 2020
    Messages:
    19
    Country:
    Indonesia
    Hi
    Just controller no motion plus.
    my system menu is 3.2u here
    its already softmoded about 10 year ago from the store so i dont know what exploit the store use.
    yeah i keep trace of my post before :D

    thanks

    track my post
     
    Last edited by noobita, Jun 21, 2020
    alexander1970 likes this.
  11. hawkmoon_2six9

    Newcomer

    Joined:
    May 31, 2020
    Messages:
    11
    Country:
    Hong Kong
    Hey, it turns out I'd made mistakes in following the instructions for ModMii <facepalm> . Thanks for your patience - it all seems to be working now!
     
  12. hawkmoon_2six9

    Newcomer

    Joined:
    May 31, 2020
    Messages:
    11
    Country:
    Hong Kong
    Questions regarding BootMii. Now that I’ve successfully soft modded my Wii using ModMii with homebrew and usb loader all working. I have a simple question
    1) Do I still need to use the SD card with BootMii every time I start up my Wii or can I now remove it?
    2) if I must keep the SD card in from now on, can I boot straight into the Wii menu (like before)? If so, how? Reason is, it doesn’t seem like Wiimotes work with BootMii so constantly having to reach for the GameCube controller to press A to proceed to boot up is slightly annoying

    thanks, in advance, for your advice
     
  13. razenxd

    razenxd Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    85
    Country:
    Greece
    Hello Again(After a year of my last post saying that I will post a SysCheck)
    here it is https://pastebin.com/Q5JF53HD

    So I haven't fiddled with my WIi for years, although it plays whatever backups I made and loaded into the HDD, is there anything I really should update?
    Also, It seems that I can't access my SD from Wii Menu(Wii just freezes) I can recall that its something related to a file in SD could somebody enlight me?
    Thanks
     
  14. jeannotte

    jeannotte GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 15, 2016
    Messages:
    2,567
    Country:
    France
    an advice :

    always leave the SD card in the Wii, in case ?? (after you judge).

    rename "bootmii" to "bootm" on your SD card, and normally you will have to start normally on the wii menu.

    Glad it works again.
     
    hawkmoon_2six9 and alexander1970 like this.
  15. D-an-W

    D-an-W GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 13, 2002
    Messages:
    161
    Country:
    I hadn't used mine for years either, thanks to software such as ModMii I have now updated everything (Priiloader, BootMii HBC etc etc) and it's still working great.
     
    jeannotte likes this.
  16. Crazynoob458

    Crazynoob458 GBAtemp's novice ds, advanced wii homebrew guy
    Member

    Joined:
    Nov 7, 2019
    Messages:
    206
    Country:
    Australia
    quick question how many block does a d2x cios use
     
  17. Moeez

    Moeez Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 5, 2019
    Messages:
    16
    Country:
    India
    Hello everyone i have ran into a problem with a certain wii black rvl 101
    it does't work with my hp16gb usb on either wii usb loaders or nintendont
    but that same usb works on my other wii white rvl 101 wii both wii usb loaders and nintendont but my other personal 8gb kingstan usb works perfectly on my white rvl 101 as well as this black rvl 101. i have install all cios as well.
    But the strangest wii of all I have seen is this Wii rvl 101 black.Strange thing is:
    1: This wii has Zero bad blocks in bootmii nand dump.
    2: In hackmii installer 1.2 it shows this Boot2 injected with bootmii loader fail to pass consistency checks.
    3: USB loaders sometimes work with. This hp 16gb usb and nintendont shows game but is always stuck on init game.
    4: Strangest thing of All of it is that in syscheck report Boot2 is shown as Boot2 v5.
    5: I have tried to install boot2 v4 with
    WAD Manager v1.5 and it gave me
    error stating(aborted for safety of wii)
    6: This Wii black rvl-101 boots
    Wii games from internal 8gb sdcard
    just fine no lag or hang.

    This version v5 of boot2 is not available
    anywhere on internet and even in nus
    downloader latest available version is
    Boot2 v4. I have checked.I think I might be first one or one of these rare ones who encountered it.
    Can i extract this boot2 v5 from this console nand dump. Is it possible ?.
    Is this whats preventing me from using my usb on this Wii black rvl-101.
     
    Last edited by Moeez, Jun 30, 2020
  18. ca032769

    ca032769 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Messages:
    480
    Country:
    United States
    I can't answer to all that's going on above other then recommend your 16GB flash drive is probably the problem. Even though it works on one they are finicky even between units.

    I recommend getting an external hard drive with separate power supply or use a Y-cable to make sure it's properly powered and try it between both units to see if the issue persists. My recommendation for you would be to get a 2TB Western Digital Passport with Y-Cable and make sure it's formatted properly FAY32 with 32k cluster size.

    As for the other stuff coming up weird I'm sure someone with knowledge will chime in shortly.
     
    alexander1970 likes this.
  19. Moeez

    Moeez Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 5, 2019
    Messages:
    16
    Country:
    India
    Its not mine but of a customer both Wii black rvl-101 console and the hp16gb usb.He just asked for the usb with games so i brought this hp 16gb usb transfers games to usb with wbfs and used on my own console and worked without problem. ITs still works on my console but not his console.
    Not even nintendont it always gets stuck at Init DI...
    i have encountered a bit similar situation before with 16 gb flash drive which was an sd card soldered to usb.it din't ran any wii games always got stuck at loading screen safety screen loader not responding.But worked flawless with nintendont.and my kinsgston 8gb works with wii usbloaders but with nintendont games are only detected if plugged right in when checking for storage drive is shown on screen in nintendont something i figured after a lot of struggle with to get BATMAN BEGINS to play on my white wii.

    Any way i am thinking of giving him a different wii and keep this one to find out more about this Boot2 v5
     

    Attached Files:

  20. Crazynoob458

    Crazynoob458 GBAtemp's novice ds, advanced wii homebrew guy
    Member

    Joined:
    Nov 7, 2019
    Messages:
    206
    Country:
    Australia
    boot2 v5 huh thats funny
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - PARADISE,