Nintendont

By sabykos, Jun 10, 2013 7,176,395 40,632 162

  1. ccfman2004

    ccfman2004 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Mar 5, 2008
    Messages:
    2,260
    Country:
    United States
    Nintendont already checks what console you are running.
     
  2. godreborn

    godreborn GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    9,531
    Country:
    United States
    I don't play nintendont on my wii, just wii u. I don't recall that option. it's always been boot from sd or boot from usb. I have my games on a 256GB sd card, and I've never had issues with it. I have the forwarder as well with gamepad support installed.
     
  3. SkeletonSmith

    SkeletonSmith subscribe Skeleton Smith Gaming on youtube
    Member

    Joined:
    Apr 17, 2020
    Messages:
    189
    Country:
    United States
    YEAH it checks but it still has the [Boot GC Game in Drive] which reboots the console
     
  4. godreborn

    godreborn GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    9,531
    Country:
    United States
    which version are you using? I'm using 5.486
     
    alexander1970 likes this.
  5. fpangos

    fpangos Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 3, 2020
    Messages:
    2
    Country:
    Peru
    I own a Wii u. I have softmoded and have homebrew Channel and hatxchi on. My simple question is.
    Do I have to softmod , hack the VWii to install nintendont ?
    Also
    Do GC Injectios need nintendot?
    I really appreciate it.
     
  6. SkeletonSmith

    SkeletonSmith subscribe Skeleton Smith Gaming on youtube
    Member

    Joined:
    Apr 17, 2020
    Messages:
    189
    Country:
    United States
    Just use wuphax and afterwards put Nintendont into your /apps folder.
     
  7. godreborn

    godreborn GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    9,531
    Country:
    United States
    afaik, you don't have to mod the virtual wii to use nintendont, but I don't know for 100%. I'd suggest modifying it, since it's easy. just make sure to backup your NAND and ios.
     
  8. pedro702

    pedro702 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    9,941
    Country:
    Portugal
    i dont see that option on wiiu unless you got no game isos on the list maybe?or it might be becuase i dont have any disc on wy wiiu drive? anyway what version nukmber is your nintendont?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    all gc injects use nintendont there is no other way so just keep nintendont files on
    MUST be on SD usb doesnt work on gc injects.
    sd:apps/nintendont/boot.dol
     
  9. fpangos

    fpangos Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 3, 2020
    Messages:
    2
    Country:
    Peru
    I don't get it. Where am I supposed to load nintendont from ? The wii U homebrew channel? My vWii is not hacked yet and then I put apps\nintendont files. I guess it not possible to load nintendont without hacking vWii because in order to load it I would need to go to the homebrew channel in the vWii and in my case I don't have it as my vWii is not modded yet.
     
  10. pedro702

    pedro702 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    9,941
    Country:
    Portugal
    vwii vc inject, wiiu has vwii mode injects, you can inject nintendont there and load it from wiiu home menu.
     
  11. Jayinem81

    Jayinem81 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 19, 2020
    Messages:
    711
    Country:
    United States
    No one ever made a Network Client for Nintendont like HidtoVpad correct?

    Would like to use my steering wheel on F-Zero AX. Already did Mario Kart 8 today but that's a Wii U game.
     
  12. Nzoro

    Nzoro Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 18, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    How to add another control for multiplayer in Nintendont? the first ps3 control recognizes it the second does not connect the lights are flashing the console is Wii U injected game.
     
  13. pedro702

    pedro702 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    9,941
    Country:
    Portugal
    only one hid controller at a time is possible you can do combinations like

    wiiu gamepad+ps3 controller
    wiiu gamepad+wiiupro+ps3controller
    wiimote with classic controller+ps3 controller and so on.
     
  14. sharkticonnz

    sharkticonnz Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 21, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    New Zealand
    Hey Just wondering if anyone has any ideas to get 3rd party wii mote/nunchuk working as a gamecube controller in nintendont. I can navigated the nintendont menu but when I launch a game the 4th light is on my wiimote and no buttons work. thanks
     
    Last edited by sharkticonnz, Jun 21, 2020
  15. Nemix77

    Nemix77 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    May 30, 2009
    Messages:
    762
    Country:
    Canada
  16. Azure87

    Azure87 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 19, 2020
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    I'm new to the community and would like to ask for assistance with Nintendont. I was able to install it and configure it to my liking however when I reset the WiiU console all the settings revert back to default. So I have to reconfigure all the time. Anyone have any idea why that is and how I can solve it?
     
  17. pedro702

    pedro702 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    9,941
    Country:
    Portugal
    what you mean reset it? if you close the game after playing it?

    do you use it on vwii through homebrew channel?
    injected into a vwii inject?
    vwii through an usbloader?
     
  18. Azure87

    Azure87 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 19, 2020
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    I use a nintendont forwarder. It takes me directly into nintendont and when I reset the entire console and turn it back on that's when I notice that I have to reinstall all my settings like memory card emulation again. I tried using USB loader gx but I never got it to read anything buy my wii games. Unless someone can help me make it work on usbloader gx that'd be great too?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    When i shutdown the console and turn it back on all nintendont settings reset to default like memory card emulation etc. I tired nintendont on usbloader gx but it doesn't locate my games...that is why I use nintendont forwader to use nintendont. This is the only way I can play gc games unfortunately. Maybe someone knows how I can get it to work on usbloader gx as well? Thanks!

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    oops. Just noticed I sent it twice. Sorry guys.
     
  19. pedro702

    pedro702 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    9,941
    Country:
    Portugal
    there are diferent tipes of fowarders.

    do you use a vwii inject console one on wiiu menu?
    or one on vwii mode itself?

    Is your sd card unlocked?
     
  20. Azure87

    Azure87 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 19, 2020
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    vwii mode i think. How can I tell? I click on nintendont forwader from the wii menu.
    Yes, sdcard is unlocked.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Nintendont,