Need help with GBA Exploader...

Discussion in 'Supercard' started by Globe99, Dec 8, 2009.

Dec 8, 2009

Need help with GBA Exploader... by Globe99 at 7:40 AM (1,618 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. Globe99
    OP

    Newcomer Globe99 Member

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    Okay first of all I bought an EZFlash 3-in-1 V slot 2 card about a year ago and it didn't work, I found out that I got one with a dead battery, so I sent for another one.

    The new one I got worked for a while, but now it's all weird...when I load gba exploader (0.58b, the latest one I could find) no game titles show up, and the program will freeze if I go into NOR mode. Also it seems like the game "mother 3" is permanently in NOR mode/gba slot whatever. I can ONLY play that game, even if I deleted the rom from my sd card. And I can save on that game, so I doubt the ezflash is broken. It seems like gba exploader is broken.

    I took two pictures with my cellphone (hence the crap quality - sorry!) to show you the other weird stuff going on.

    When I said that no game titles show up earlier, it also comes with "0 MB" off to the side, and if I try to run the "game" I get a weird green/black glitchy screen.

    [​IMG]
    [​IMG]

    I just want a simple solution to this. What am I doing wrong? I've deleted gba exploader and tried other versions, and they don't recognize the 3 in 1 card at all. Anytime I try 0.58b it does this.

    Do I need a new slot-2 card, or is there something I can download to fix this? Please help me!!!!
     
  2. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,811
    Country:
    Antarctica
    your microSD is either going bad or you need to DLDI patch gba exploader.
     
  3. Globe99
    OP

    Newcomer Globe99 Member

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    Okay, I got a new microSD but it's still doing the same thing. Ideas? [​IMG]
     
  4. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,811
    Country:
    Antarctica
  5. huruvida

    Newcomer huruvida Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    16
    Location:
    Sweden
    Country:
    Sweden
    this maybe helps:
    I heard somewhere that is is possible to restart the 3in1 so that it is as it was from the beginning... But I haven't found out how. [​IMG]
     
  6. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,811
    Country:
    Antarctica
    Try this version:
    http://filetrip.net/f9372-GBA-ExpLoader-0-58b0.html

    I can run gba exploader fine in a SCDS1. The only way I can get that to do that is to use a autotrim program to transfer the files over and it lopped off more than it is suppose to.

    Just drag and drop the files over from the computer and not with a program.

    It should look like this:
    Warning: Spoilers inside!
     

Share This Page