M3 Simply arrived!

Discussion in 'M3 Adapter' started by krdvmus, Jan 2, 2007.

Jan 2, 2007

M3 Simply arrived! by krdvmus at 8:45 AM (23,245 Views / 0 Likes) 170 replies

  1. krdvmus
    OP

    Newcomer krdvmus Advanced Member

    Joined:
    Nov 24, 2005
    Messages:
    53
    Country:
    United States

    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]


    My happy new year finally has begun... [​IMG]
     


  2. kirra

    Member kirra GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 11, 2006
    Messages:
    117
    Country:
    United States
    Nice, congrats on your purchase and Happy New Year! I'm looking forward to hearing what people have to say about the Simply. I've been eyeing flashcarts for the NDS for a while but nothing appealed me until the Simply/R4 (and now the M3 Real..??) buzz came around. Anyway, enjoy your backups, homebrew, emulation... etc! [​IMG]
     
  3. 4saken

    Member 4saken Retired Ace Attorney

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    3,358
    Country:
    Australia
    Looks just like it should. Mind doing some testing? (eg. download play, homebrew support, wifi, game compatibility or slowdowns)

    From my inspection, looks identical to the R4 GUI. The only thing which may be different is compatibility.
     
  4. g.crow

    Member g.crow beide mittelfinger hoch

    Joined:
    Feb 26, 2006
    Messages:
    770
    Country:
    United States
    compatibility: everthing below 100% (except download play) would be a complete failure compared to the r4, m3 team wont suck that hard [​IMG]

    i ordered mine a few days ago. mad props to the r4 team, but m3 is m3, never letting us down in the past, they better dont start with it [​IMG]

    @kirra: what is "m3 real" ?

    greetings, mars
     
  5. D-Trogh

    Member D-Trogh GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Messages:
    166
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    Djeez.. R4 and M3 Simply realy are the same thing XD
    And I hope for M3 their Simply has at least the same (hopefully a little more) compability than the R4, because shaunj66's review of the R4 is there and the R4 looks like a good Slot-1 card to buy..
    Maybe I'll wait on the M3 Real :-\
    But, since the M3 Simply has the same 3 futures as the R4, I'll just maybe change the Simply skin to support the R4 [​IMG] Than you have a Simply for some dollars less [​IMG]
     
  6. SpaceJump

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    krdvmus, could you test some of the problematic roms like Castlevania PoR and DoS, Animal Crossing, Metroid Prime Pinball, Ultimate Spiderman, THDJ,...?

    What MicroSD card are you using?
     
  7. krdvmus
    OP

    Newcomer krdvmus Advanced Member

    Joined:
    Nov 24, 2005
    Messages:
    53
    Country:
    United States
    I'm using Apacer Micro SD 1G.

    All the games you asked just work fine without any problems including intro movies, savings, sounds, etc...

    EDIT: Castlevania: Portrait of Ruin freezes when accessing a warp point. [​IMG]
     
  8. Qpido

    Member Qpido Call me Q.

    Joined:
    Jul 12, 2006
    Messages:
    634
    Country:
    Netherlands
    This might be a stupid question, but do I see 2 M3 Simply shipped in the package?

    Q~
     
  9. natkoden

    Member natkoden Not a New Member

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Messages:
    776
    Country:
    Argentina
    Its like R4... package, GUI

    Exactly equal
     
  10. Ender15

    Member Ender15 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 16, 2004
    Messages:
    377
    Location:
    Atlanta, GA. Second Earth.
    Country:
    United States
    Can you confirm if the homebrew support is messed up on this one as well?

    Also, if you can, check download play for Super Mario 64 DS, Mario Kart DS, and Metroid Prime: Hunters. (If exactly R4, last one should work).
     
  11. Harsky

    Member Harsky Madmin

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    5,262
    Country:
    United Kingdom
    Just a thought.... but does the GUI actually have touch support?
     
  12. Rake

    Newcomer Rake Newbie

    Joined:
    Nov 21, 2006
    Messages:
    6
    Country:
    Probably just a different case which you swap the internals into, so it blends in more (better aesthetics). According to the GBAtemp review the R4 will do the same.
     
  13. krdvmus
    OP

    Newcomer krdvmus Advanced Member

    Joined:
    Nov 24, 2005
    Messages:
    53
    Country:
    United States
    I don't have any homebrew at the moment. I'm just not interested in those...

    I can't test DL play since I have only one DS.
     
  14. krdvmus
    OP

    Newcomer krdvmus Advanced Member

    Joined:
    Nov 24, 2005
    Messages:
    53
    Country:
    United States
    It supports touch screen just like R4 does.

    You choose a file using up/down key and touch the screen to run it.
     
  15. chalupa

    Member chalupa GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    342
    Country:
    United States
    ok can u test out the patched webbrowser and see if it works? also, can you use another supercard or m3 for ram, or even the original ram cart?
     
  16. ArTiK

    Newcomer ArTiK Newbie

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Messages:
    4
    Country:
    Italy
    Hi all, i want know if in the package there is a card's writer/reader.... tnx [​IMG]

    [​IMG]
     
  17. ShadowXP

    Member ShadowXP ¯\_(ツ)_/¯

    Joined:
    Dec 20, 2002
    Messages:
    3,430
    Country:
    United Kingdom
    There is, take a look at the pictures at the start of the topic
     
  18. T-hug

    Chief Editor T-hug Always like this.

    pip
    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    8,599
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    I also recieved the new M3 today and was hoping to get a review up quickly however I won't have the time to test it fully for a couple of days because of work commitments.

    -EDIT-
    Have you tried Tony Hawk DHJ on it?
     
  19. Killermech

    Member Killermech Cookie Monster

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    1,809
    Country:
    Sweden
    How does the FATlib work with this? Is it a whole new structure or does it use the same as for the previous M3 adapters?

    If it uses the prev FATlib then the compability for homebrew will be instant higher as compared to R4. Since the old FATlib has already been implented in alot of homebrews.

    Or maybe it uses the same FATlib structure as R4.. considering everything looks the same :S
     
  20. krdvmus
    OP

    Newcomer krdvmus Advanced Member

    Joined:
    Nov 24, 2005
    Messages:
    53
    Country:
    United States
    Tony Hawk Down Hill Jam just works fine. [​IMG]
     

Share This Page