Ip Address?

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by Zenith94, Mar 16, 2010.

Mar 16, 2010

Ip Address? by Zenith94 at 1:23 AM (2,466 Views / 0 Likes) 20 replies

  1. Zenith94
    OP

    Member Zenith94 1337 h4x0r f0r t3h w1nz

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Messages:
    825
    Country:
    United States
    What is the difference between xxx.xxx.x.xxx and xx.xx.xxx.xxx?
     


  2. playallday

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
    IP addresses are like phone numbers. Each one is a different house/place.
     
  3. Zenith94
    OP

    Member Zenith94 1337 h4x0r f0r t3h w1nz

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Messages:
    825
    Country:
    United States
    Yea but why two formats?
     
  4. Elritha

    Member Elritha GBAtemp Addict

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    2,037
    Country:
    Canada
    There isn't two different formats. Each example you listed has 4 blocks of numbers for IPv4. Each of those blocks can have up to three numbers in them each, they don't have to.
     
  5. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    That's right, if one of the blocks is only two or three digits, there's no 0's as padding in front.
     
  6. Zenith94
    OP

    Member Zenith94 1337 h4x0r f0r t3h w1nz

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Messages:
    825
    Country:
    United States
    I mean when I go on CMD and type ipconfig, I get this as my IP Address:

    192.168.1.121

    But when I go on ipchicken.com, I get this as my IP Address:

    67.80.156.236

    What is the difference?
     
  7. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    nothing's the difference (except for the values [​IMG])

    you have 4 blocks, divided by .
    each block goes from 0 to 255

    you could write them as 192.168.001.121 and 067.080.156.236, but why would you? [​IMG]
     
  8. olliepop2000

    Member olliepop2000 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    457
    Location:
    North West UK
    Country:
    United Kingdom
    the 192 address is your LAN IP address
    the 67 address is your external IP address
     
  9. Zenith94
    OP

    Member Zenith94 1337 h4x0r f0r t3h w1nz

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Messages:
    825
    Country:
    United States
    K thanks.
     
  10. Wabsta

    Member Wabsta you fight like a dairy farmer

    Joined:
    Apr 25, 2008
    Messages:
    2,485
    Location:
    SCUMM Bar
    Country:
    Netherlands
    I find it funny and ironic that your usertitle is "1337 h4x0r f0r t3h w1nz".

    But yea, when looking up your IP adress from a website, it gets your external IP, all trafic goes through that IP, to your router, and then your router brings it to your local IP.
    The local IP, the 192 one, is also the one you can use, when for example, connecting with other computers in your network.
     
  11. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Yeah, the 192 one is only visible inside your home(network), when dealing with the internet anything outside your home(network) will see and use the external one.
     
  12. juggernaut911

    Member juggernaut911 GBAtemp Slut!

    Joined:
    Jul 13, 2006
    Messages:
    4,153
    Country:
    United States
    Thanks for providing us with info on how to connect to your comp! Shouldn't post you IP publicly.

    One is external, one is internal (of your network).
     
  13. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    agree - you should've disguised it like '123.456.7.890' and '98.76.543.210'
     
  14. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    There's no way to connect to his computer if he's not running a server. [​IMG]
     
  15. juggernaut911

    Member juggernaut911 GBAtemp Slut!

    Joined:
    Jul 13, 2006
    Messages:
    4,153
    Country:
    United States
    Or if he is using a router, that is enough info already
     
  16. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    A router will block all incoming connections by default, thus the need to port forward in order to host things.

    There is an issue if his router's control panel is accessible from the internet, but so far that's only been known of one router (SMC8014), and it was such a big security flaw it made news sites, it's most definitely not normal at all.

    Hell, if somebody views a thread I posted in I can get their IP address (or the IP of the proxy they're using, if they're using one), 'cause they'll have viewed my signature, so their browser's request for the image will be logged by my site.

    In fact, here's one person that viewed this thread.

    Code:
    145.97.232.233 - - [16/Mar/2010:02:29:34 -0500] "GET /sigs/me/gba/signature.gif HTTP/1.1" 200 1455 "http://gbatemp.net/index.php?showtopic=214178" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; nl; rv:1.9.1.8) Gecko/20100202 Firefox/3.5.8"
    Whoever it is, they're in Utrecht, the Netherlands, and I suggest they update to firefox 3.6.

    However, none of that gives me any access to their computer or personal data. The only place an IP and person data are linked is through the ISP, and an ISP is not going to give out a customer's personal info unless an gent of the government or police force is requesting it.
     
  17. Zenith94
    OP

    Member Zenith94 1337 h4x0r f0r t3h w1nz

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Messages:
    825
    Country:
    United States
    You can't get into my computer because I have windows firewall and anti-virus software.

    Posts merged

    Thats because I am a hacker.

    1337 h4x0r f0r t3h w1nz ---> Leet Hacker For The Win
     
  18. xmrnogatcox

    Newcomer xmrnogatcox Advanced Member

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    53
    Country:
    United States
    windows firewall can be taken down remotely quite easily if someone has your public ip address. That is a common mistake people who donlt do pen testing believe. Your anti-virus can also be easily avoided, by using crypting techniques. I am a network engineer/ pen tester and you would be in better shape if you realized that there is no such thing as security. You can make it harder for an attacker, but you cannot make it impossible.

    believe what you want, but there are many exploits for windows and linux that are readily available and updated daily. As long as you have an internet connection, you can be attacked.

    plus, you're probably not a great "hacker". The best hackers remain anonymous and do not tell you what they do.
     
  19. nitrostemp

    Member nitrostemp GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,264
    Country:
    Australia
    yet you had no idea about ip addresses

    im pretty sure you translated the text as well it should be leet hacksor for teh wins
     
  20. juggernaut911

    Member juggernaut911 GBAtemp Slut!

    Joined:
    Jul 13, 2006
    Messages:
    4,153
    Country:
    United States
    In other news, I'm going to Staples tomorrow.
    [​IMG]
     

Share This Page