Homebrew Channel Upside-Down!

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Chaz., Oct 6, 2009.

Oct 6, 2009

Homebrew Channel Upside-Down! by Chaz. at 7:41 AM (4,107 Views / 0 Likes) 28 replies

  1. Chaz.
    OP

    Member Chaz. GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 7, 2009
    Messages:
    314
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Hi guys! Got a problem and have no idea how it happened.

    I installed 4.2E update through Waninkoko's firmware updater, eaverything turned out fine, all worked perfectly until I clicked on HBC, everything was upside-down!

    So can anyone help? I have the latest HBC installed and 4.2E installed with Cios rev 14.
     


  2. acesniper

    Member acesniper GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    641
    Country:
    United States
    This topic was made many times before, but I will answer you this time. Reinstall IOS36-64-v3094 thru wad manager.

    SEARCH NEXT TIME!!!!!!!!
     
  3. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    uh there is no IOS 32, you mean IOS36-64-v3094.wad
     
  4. acesniper

    Member acesniper GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    641
    Country:
    United States
    woops, i sounded stupid.
     
  5. wiistarter

    Member wiistarter GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    385
    Country:
    United Kingdom
    next you will be telling us you cant get preloader to boot into the new HBC
     
  6. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    then he's gonna ask why he getting the system menu corrupted message.

    then after that he's gonna ask what ES_identify?
     
  7. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,385
    Country:
    Sweden
    It should be a law to read zxzeros guides for these issues [​IMG]
     
  8. BBking83

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    I thought it was IOS61, or which ever the HBC is installed under (usually IOS61)???
     
  9. Det1re

    Member Det1re det1re.de

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,272
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    It depends from Wii to Wii. It's mostly IOS61. If you don't had it active when installing HBC it often uses IOS36. Don't know what happens after that.
     
  10. BBking83

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    I think the latest HBC uses IOS61.

    I vaugely remember seeing IOS36 in the top corner before I updated.
     
  11. bazamuffin

    Member bazamuffin RESIDENT DILF

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    2,036
    Location:
    Shmashmortion Clinic
    Country:
    United Kingdom
    Latest uses IOS61. I just used DOP-IOS to reinstall latest IOS61 without hash fix. Solved problem
     
  12. Fat D

    Member Fat D GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    1,117
    Country:
    Germany
    Luckily, it searches for unmodified IOS versions on installation, and picks the most appropriate. For me, it was IOS36, the last Nintendo IOS that came with the signing bug, so my HBC runs on 36.
     
  13. wiistarter

    Member wiistarter GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    385
    Country:
    United Kingdom
    I had it upside down as well so I just updated my shop channel (V17 I think) and reinstalled and it uses 61 now
     
  14. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    it does depend from wii to wii, but i think it matters more on the firmware theyre at.

    either IOS36 or IOS61 should fix the problem.
     
  15. Chaz.
    OP

    Member Chaz. GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 7, 2009
    Messages:
    314
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    You lot are quite rude, and I don't want Preloader.

    Thanks for the help.
     
  16. pumkinut

    Newcomer pumkinut Member

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    33
    Country:
    United States
    No, they're not rude. Everyone is sick and tired of the same question(s) being asked over, and over, and over, and over, when a simple search would find the answer to said question(s) in a much timelier manner.
     
  17. Sketter

    Newcomer Sketter Advanced Member

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Messages:
    94
    Country:
    Canada
    Cause there really isn't a direct answer, when there should be.

    This is how i fixed mine.

    Google IOS36-64-v1042.wad (you can also use NUS Downloader to get it(wiibrew wiki it))

    use wadmanager to install it.

    Problem solved.

    People who made HBC are anal about piracy, and if the IOS that it's using to run off on has been patched (Waninkoko patches about all of the IOS's) their just saying a big F-U to you.

    They started doing this in their latest HBC version.

    Tell us if that worked.
     
  18. nIxx

    Member nIxx GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,459
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    This isn´t against piracy.
    IOS36 is anyway not used for piracy peoples just trucha sign everything even if it´s not needed [​IMG] and have side effects like here.
     
  19. technosexual

    Newcomer technosexual Member

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Messages:
    49
    Country:
    United States
    no?
     
  20. Chaz.
    OP

    Member Chaz. GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 7, 2009
    Messages:
    314
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Just downloaded and installed, hasn't seemed to work, will I need IOS61? Or shall I try NUS Downloader?

    I seem to always have problems with anything I try to hack, had loads of problems installing HBC in the first place, and having trouble with YSmenu on R4i Gold, and now HBC is topsy turvy! Do I have bad luck or something?
     

Share This Page