Gaming Help with PCSX2 0.9.6.!

C175R

GBAtemp Pirate
OP
Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
662
Trophies
0
Age
32
Website
Visit site
XP
146
Country
United States
So I downloaded PCSX2 0.9.6 and didn't work cuz I didn't had the bios and plugins.
so after that I got the bios and the plugins but still it doesn't work??
everytime I try to play the Disc I get the message saying Error opening the CDVD plugin.
I don't know whats wrong with it. any one please help.!
this are the plugins that I have.
How and what should I do?
plugin_1.png
plugin_2.png
 

cracker

Nyah!
Member
Joined
Aug 24, 2005
Messages
3,617
Trophies
1
XP
2,173
Country
United States
You can (if the plugin works properly) but using an ISO usually results in better emulation because of the increased speed from accessing the hard drive and also it removes the possibility of a driver -> hardware problem which is probably what you are experiencing.
 

C175R

GBAtemp Pirate
OP
Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
662
Trophies
0
Age
32
Website
Visit site
XP
146
Country
United States
hmmm well I have
cdvdGigaherz.dll
CDVDiso.dll
CDVDnull.dll
CDVDbin.dll 1.0.6.6
CDVDbin.ro.dll 1.0.6.1
cdvdPeops.dll
and nothing. I don't even know what to do. maybe I'll try tomorrow dumping it and try it.
If not then I'll come back here again
bow.gif

Thanks
 

Cermage

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 2, 2007
Messages
1,701
Trophies
0
Website
Visit site
XP
275
Country
gigaherz cdvd plugin should work from straight DVD's of the game. though there are times the only thing i get are blackscreens. when that happens i swap to linuz iso cdvd. make an iso of the game and then direct the plugin to where the iso is saved.
 

C175R

GBAtemp Pirate
OP
Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
662
Trophies
0
Age
32
Website
Visit site
XP
146
Country
United States
Thanks I just made it working with the gigaherz cdvd. but it was extremly slow.
unsure.gif

first I got
PCSX2 0.9.6 - compiled on Feb 27 2009
Savestate version: 8b400004
x86Init:
CPU vendor name = GenuineIntel
FamilyID = 1
x86Family = Intel Celeron CPU 420 @ 1.60GHz
CPU speed = 1.633 Ghz
Cores = 1 physical [1 logical]
x86PType = Standard OEM
x86Flags = afebfbff 0000e31d
x86EFlags = 20100000

Features:
Detected MMX
Detected SSE
Detected SSE2
Detected SSE3
Detected SSSE3
Not Detected SSE4.1

CDVD Plugin CDVDbin.dll: Version 3 != 5
Plugin load failure: plugins\GSsoftdx.dll
SysLibError Message:
SPU2 Plugin SPU2null.dll: Version 4 != 5
Plugin load failure: plugins\ZeroGS.dll
SysLibError Message:
Hotkeys:
F1 - save state
(Shift +) F2 - cycle states
F3 - load state
Resetting...
Ready
Bios Version 1.0




and the after when I pres run DVD I got this


PCSX2 0.9.6 - compiled on Feb 27 2009
Savestate version: 8b400004
x86Init:
CPU vendor name = GenuineIntel
FamilyID = 1
x86Family = Intel Celeron CPU 420 @ 1.60GHz
CPU speed = 1.623 Ghz
Cores = 1 physical [1 logical]
x86PType = Standard OEM
x86Flags = afebfbff 0000e31d
x86EFlags = 20100000

Features:
Detected MMX
Detected SSE
Detected SSE2
Detected SSE3
Detected SSSE3
Not Detected SSE4.1

Hotkeys:
F1 - save state
(Shift +) F2 - cycle states
F3 - load state
Resetting...
Ready
Bios Version 1.0



**************
rom2 NOT FOUND
**************






**************
erom NOT FOUND
**************



Framelimiter rate updated (UpdateVSyncRate): 59.94 fps
MTGS > Thread Started, Opening GS Plugin...
MTGS > GSopen Finished, return code: 0x0
* PCSX2 *: ExecuteBios
# Initialize memory (rev:3.17, ctm:393Mhz, cpuclk:295Mhz )

# Total accessable memory size: 32 MB (B:2:8:0)

# TLB spad=0 kernel=1:12 default=13:30 extended=31:38

# Initialize Start.

# Initialize GS ...

# Initialize INTC ...

# Initialize TIMER ...

# Initialize DMAC ...

# Initialize VU1 ...

# Initialize VIF1 ...

# Initialize GIF ...

# Initialize VU0 ...


I don't know if it has to do with anything but is there any plugin or bio that will make it wrk better and faster?
 

myuusmeow

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 24, 2007
Messages
1,646
Trophies
0
Website
google.com
XP
317
Country
United States
Yes there are ways to make it run a little better but they won't get near playable on 1.60GHz single core. You need a dual core at at least around 2.80GHz to even scratch playable FPSs. I have a Athlon X2 7850BE at 2.8GHz and it still slows down on games like Final Fantasy X. Plus you probably have integrated graphics which isn't helping either.

Emulating the PS2 vs emulating older consoles like the PS or the N64 is much more complicated. The PS2 has several processing units and a graphics unit that all need to be emulated at once and synchronized.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    gee, it sure is BORING around here...
  • K3N1 @ K3N1:
    Especially now
  • ZhiShuiTingLan @ ZhiShuiTingLan:
    How to upgrade fast
  • ZhiShuiTingLan @ ZhiShuiTingLan:
    I can't understand English at all, I can only rely on translation
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    Upgrading quickly can depend on what you're trying to upgrade. Can you provide more information about what you're looking to upgrade, and what you're hoping to achieve by upgrading quickly?
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    It's a good idea to wait it out and let things happen naturally tinkering with update files can cause worse than good
    +1
  • BlazeMasterBM @ BlazeMasterBM:
    i farted
  • x65943 @ x65943:
    Stop eating so much garlics
  • Shape @ Shape:
    Did someone say upgrading? Are we trying to upgrade the system or the toaster?
  • K3N1 @ K3N1:
    My toaster is IP68 so I work on it in my bathtub
    +1
  • Shape @ Shape:
    What kind of thermal paste are you using for on bathtub's vCPU hypervisor
  • K3N1 @ K3N1:
    Corsair
    +1
  • Shape @ Shape:
    That's a good, real thermal paste. I bet it's given you great results.
  • K3N1 @ K3N1:
    I'm a huge fanboy and brand loyal so we can argue about the kind you use
  • Shape @ Shape:
    Jif. I get horrible results, I'm going through probably 12 jars of it a week and at least 8 PCs.
  • Shape @ Shape:
    It's no argument.
  • K3N1 @ K3N1:
    Try jelly it makes it moist
    +1
  • Shape @ Shape:
    Why is corsair the best paste tho fr?
  • K3N1 @ K3N1:
    Because some random guy on the internet said it was
    +1
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    thermalgrizzly kryonaut is the best paste
    The Real Jdbye @ The Real Jdbye: thermalgrizzly kryonaut is the best paste