Halo DS

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by Scytheandsickle, Oct 20, 2007.

Oct 20, 2007

Halo DS by Scytheandsickle at 5:06 PM (1,838 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. Scytheandsickle
    OP

    Member Scytheandsickle GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    253
    Country:
    United Kingdom
    How difficult is it do edit 3D models from NDS Games?

    Is it as easy as just unpacking it with DSLazy?
     
  2. pasc

    Member pasc GBATemps official GBA Freak

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    2,570
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    You need some experience to do it, but matt had his guys do it for him I guess.
     
  3. Beware

    Member Beware GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 5, 2007
    Messages:
    991
    Country:
    United States
    I'm guessing you're just going to edit the models from MP:Hunters so it looks like Halo? It'll likely be a much bigger production than you think it will. You'll need to edit the stages, edit weapons, probably mess with the physics, etc...
     
  4. Ad_Enuff

    Member Ad_Enuff GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 1, 2006
    Messages:
    197
    Country:
    United Kingdom
    I'm sure I'm correct in saying that there is already a DS HALO knocking about as shown on IGN and with videos as well.

    LINK

    IGN Videos
     
  5. jgu1994

    Member jgu1994 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    898
    Location:
    Earth
    Country:
    United States
    It's been proven that those videos are fake, and that halo ds never did exist, and it is just a mod of goldeneye rouge agent.
     
  6. Sonicslasher

    Member Sonicslasher In Law we trust.

    Joined:
    Dec 5, 2005
    Messages:
    2,230
    Location:
    Richmond, VA
    Country:
    United States
    THE FIGHT IS FINISHED!!!!! FINISHED!!!!!!
     
  7. Hiratai

    Banned Hiratai I'm like *tick* *tick*

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Messages:
    1,031
    Country:
    United States
    Stop spamming. I know it's in your 14 year old mind, that it's okay. But seriously - you are really annoying.



    Anyways, Halo DS was just a mod of Goldeneye Rogue Agent, but a damn good one at that.
     
  8. Wii_DS.

    Banned Wii_DS. ウォリアー

    Joined:
    Sep 5, 2007
    Messages:
    681
    Country:
    United Kingdom
    Do we really need to answer that?
    No it isn't as easy.
     
  9. Baztuk

    Newcomer Baztuk Advanced Member

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    70
    Country:
    Canada
    Now that Bungie has jumped the gun on Microsoft, you never no what console (or hand held) they may develop for. Perhaps another side line game. One that doesn't have anything to do with the story will eventually come to the ds?

    PS. If you do manage to mod a game into halo then make sure u pm me and link me to a download [​IMG]
     
  10. Nubia

    Member Nubia GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Messages:
    237
    Location:
    Somewhere next to my Xbox 360
    Country:
    Canada
    That would be great ! I could do the music !
     
  11. KizunaIatari

    Newcomer KizunaIatari Member

    Joined:
    Oct 28, 2007
    Messages:
    46
    Location:
    Saitama Prefecture(I wish)
    Country:
    United States
    All projects don't seem like alot of work until we get down to the nitty-gritty programming. Then we realize that there were only certain things that we wanted to accomplish. If you can program a good lot by yourself and not lose motivation, I applaud you. For I, certainly cannot.
     
  12. Grimalkin

    Member Grimalkin Waaaaaaaah!

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Messages:
    1,173
    Country:
    Canada
    Well, to actually see how hard it is to mod a game, perhaps we should at least examine the rom contents. I'm not that good at programming on a DS, but I'm going to attempt to examine how the game works.

    Which engine do you guys want to look at? Rogue Agent or MPH?

    EDIT: Idea - That Quake port, wouldn't it be easier to modify the quake engine on PC and port it over? Although, he does state some limitations to the game itself. Memory allocation anyway.
     

Share This Page