Ghostbusters (I know...) I like this method

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by TrapperKeeperX, Jun 17, 2009.

Jun 17, 2009
  1. TrapperKeeperX
    OP

    Member TrapperKeeperX GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 27, 2005
    Messages:
    524
    Country:
    United States
    Ok here is what I did to get the Ghostbusters to work.

    Some people did this method and they're are a bunch of methods to get this game to work well but I find this method to be better.

    Before anything I'm not going to tell you were to download it but I'll tell you to download the the official dump by WiiZARD .

    I don't scrub it or use GenericWiiPatcher.

    Download & Install cIOS rev13a (aka cIOS rev13)
    Download & Install cIOSCORP
    Download the NeoGammaR4C3

    Here is what I do to get this game working load the game with NeoGammaR4C3 and load it from DVD burned copy. and when the game loads eject the game right away if you get the Please Insert disc right away reinsert it then your good to go and enjoy Ghostbusters.

    I do recommend this trick.

    All I have to say this one rule don't post any methods in this topic or I'll get it locked that's all I asked. If you want to make a list of methods to get Ghostbusters to work then create a new topic.

    But I'll allow bumps to keep it up to date.
     
  2. zektor

    Member zektor GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    1,325
    Country:
    United States
    There is no trick to loading this and the other new games other than installing rev13a and using a loader with the 002 fix (such as USB Loader CFG). No weird "hit eject quickly" or "wiggle controllers" required. The games just load and work. I would *never* recommend installing cIOSCORP, as it plays a big role in screwing up your IOS's, and even to such a degree that Bootmii cannot find a sane IOS on these machines and refuses to install. I would venture to guess that people having issues loading the new games probably mostly have this corp software installed...
     
  3. ridgecity

    Member ridgecity GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    759
    Country:
    Mexico
    is there a safe way to uninstall cioscorp?
     
  4. zektor

    Member zektor GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    1,325
    Country:
    United States

    I don't mess with it so I am unsure. I would imagine a system update (using Waninkoko's firmware updater) would update/fix/remove cIOSCORP, but maybe someone else can chime in and confirm.
     
  5. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    When you use a loader, cioscorp only affects IOS Reloading games that a loaded from DISC. So cioscorp has nothing to do with this game and it's not recommend to install, because it's a instant-brick method for LU64+ Wiiis. Never uninstall cioscorp, only overwrite it with other IOS.
     
  6. gjac1

    Member gjac1 GBAtemp Fan

    Joined:
    May 1, 2005
    Messages:
    309
    Country:
    United Kingdom

    I 2nd this, all i did was install CIOS Rev13a then booted the game from DVD (untouched ISO) using NeoGamma R4, and the game loads up perfectly first time everytime [​IMG]
     
  7. montyzoomer

    Newcomer montyzoomer Member

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    38
    Country:
    United Kingdom

    I cant get it to work on a 3.1 Wii (it not online so havnt updated to 4.0), with cIOS Rev13a and NeoGamma R4, but i cant get the mofo to work, it works fine using coverflow rc7 USB loader. .. Which options should i be choosing, or is my machines one of those machines that wont play Ghostbusters, what firmware are you running ? or any suggestions ?

    Im alright but my mates wanna play and only have DVDs.......
     
  8. riddle43

    Member riddle43 GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    374
    Location:
    Mich USA
    Country:
    United States
    zektor you said bootmii wont install on a wii with cIOSCORP on it hmm i got bootmii on mine with cIOSCORP just wondering what it does wrong cause my ghostbusters works fine odd very odd
     
  9. HisshouBuraiKen

    Member HisshouBuraiKen GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 1, 2004
    Messages:
    214
    Location:
    Nowhere
    Country:
    United States
    You don't even need 13a, I'm running it on CFG with rev10 and the 002 fix. Smooth as butter.
     
  10. markedmanner

    Newcomer markedmanner Advanced Member

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    79
    Country:
    United States
    I dont understand why so many people insist on installing cIOSCORP.
     
  11. a67543210

    Newcomer a67543210 Newbie

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United Kingdom
    CONFIRMED!!. The bootmii installer could not find any sane IOS so I used Waninkoko`s firmware updater 4.0 and then all worked. cIOSCORP was gone.
     

Share This Page