GBARunner2

By Gericom, Dec 4, 2016 545,402 3,036 100

  1. alexander1970

    alexander1970 Hörspiel Fan
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    10,363
    Country:
    Austria
    Hello.:)

    3000st Post in your GBARunner Thread by the Way,my Freind. clap.gif

    Thank you for still working/developing your "Baby". daumen.gif
    Awesome like on the first Day (except the UI is now a "little" better...:rofl2:
     
    wariobar, Robz8, banjo2 and 2 others like this.
  2. basnijhof01

    basnijhof01 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 8, 2020
    Messages:
    2
    Country:
    Netherlands
    Yes I have actually, thank you very much, it fixed my problem.
     
    Robz8, DarkDengar, Zense and 3 others like this.
  3. Gericom

    OP Gericom GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    1,358
    Country:
    Netherlands
    Some good news btw, I've been working on integrating Normmatts open source gba bios in GBARunner2 today, and it is basically working now. I'll need to do a bit more testing, but very soon it shouldn't be necessary anymore to use a gba bios. Ofc you will still be able to use one for better compatibility.
     
    wariobar, DarkDengar, steren and 9 others like this.
  4. alexander1970

    alexander1970 Hörspiel Fan
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    10,363
    Country:
    Austria
    Awesome News !!! Great Achievement,my Freind.:yay:
    Thank you.

    By the Way,our great Tester and Freind @Dodain47 seems to "disappeared" here.Do you have maybe any "News" from him ?
    Thank you and Greetings to him.:)
     
    Robz8, banjo2, Zense and 1 other person like this.
  5. Gericom

    OP Gericom GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    1,358
    Country:
    Netherlands
    I mean, there was not much to test lately. I'm sure he'll be back.
     
    Robz8, banjo2 and alexander1970 like this.
  6. Pixel_Astronaut

    Newcomer

    Joined:
    Jan 8, 2017
    Messages:
    35
    Country:
    Cote d'Ivoire
    how good is the compatibility list? it is improved since 1 or 2 years¿?
     
  7. Zense

    Zense GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    1,662
    Country:
    Italy
    The compatibility list has been almost completely updated to the release of 21.04.2020 for both DS and DSi/3DS, thanks to efforts by @Dodain47 and a tiny bit by me. There was recently a new release that fixed some things like the mixing issues in Pokemons Ruby and Sapphire and made Contra Advance's sound effects play more correctly for the DSi/3DS builds. I haven't tested the latest build extensively, but only a couple of games with known issues with sound and those were the results I found.

    To avoid anyone doing unnecessary testing here's some games I tested with no changes:

    007 Nightfire - Still no sound
    Klonoa Heroes - Still clicking sound
    Glory Days - Still regular beeping sound
    Hikaru no Go 2 - Still crackling sound in menu navigation.

    Oh and @Dartz150 tested Mega Man & Bass and found the high note gb audio to still have the same issue.

    I tried listening to Magical Vacation but I wasn't mentally prepared to check if its gb audio had improved or not. So anyone is free to test if something has changed there.
     
    Last edited by Zense, Aug 9, 2020
    wariobar, Robz8, banjo2 and 4 others like this.
  8. gbatenp2

    gbatenp2 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 9, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    Spain
    I have been trying gbarunner2 and have a couple of questions:

    - On the compatibility list page you can see "Game runs faster with wram i-cache enabled." on a lot games. Well, how do u activate this option??

    - By default the program seems to run GBA games on native resolution. It is there a way to make games to fit DS screen, without black bars? And change the screen u want to use it to play, top or bottom?

    Thanks.
     
    Last edited by gbatenp2, Aug 9, 2020
    banjo2 likes this.
  9. Robz8

    Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,451
    Country:
    United States
    • It's activated by default.
    • The only way would be to disable masking, but then areas outside the border would be seen.
     
    Polochamps, Tarmfot, wariobar and 4 others like this.
  10. Zense

    Zense GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    1,662
    Country:
    Italy
    Touch the touch screen and press R to access gbarunner2 settings. Alternatively there are settings in twilightmenu++'s settings if you're using that.
     
  11. JJtakestheL

    JJtakestheL Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 10, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    Chile
    Hi, is it possible to wirelessly link two gba games using gbarunner?
     
    Orangy57 likes this.
  12. Zense

    Zense GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    1,662
    Country:
    Italy
    Tarmfot, Orangy57, Polochamps and 3 others like this.
  13. Gericom

    OP Gericom GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    1,358
    Country:
    Netherlands
    Good news! I've updated the feature/hicode branch. Currently, on dsi and 3ds, it supports a hybrid approach. It runs code like normal, but if it encounters hicode it will map that block into memory with the special technique I designed. It loads it into the cache, locks it into place and then changes the address using some debug registers. It is not very efficient, but it allows to run the code at least and I think it will definitely be alright for asm hacks and such. I would like to know if things work better with it.

    Note that for the DS it is currently not supported yet because of the different memory layout.
     
  14. MrThree

    MrThree Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 15, 2019
    Messages:
    7
    Country:
    Ukraine
    Today I tried to launch DK - King of Swing using the build "v20200812-130512_d5dc8d8. There are fewer bugs, although there is still a menu palette bug and there are no indicators of hp and bananas in the game .
    Super Ghouls´n Ghosts passed the first level without picking up the armor, the game did not freeze, but after killing the boss of the first level and picking up the key, the game froze(
    Pitfall - The Lost Expedition dsi version gbarunner2 has graphical bugs and freezes when just the ds version works fine.
    Tony Hawk's Pro Skater 2 dsi ver. gbarunner2 freezes after a couple of minutes of playing, ds version works fine.
     

    Attached Files:

    Zense likes this.
  15. RacsoSakuraba

    RacsoSakuraba GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 13, 2016
    Messages:
    243
    Country:
    Venezuela
    Hi! @Gericom One question: What happened to the tool to transform and make the borders / frames?
     
    SummonerArthur and andreiarturo like this.
  16. Lemonov

    Lemonov Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 31, 2019
    Messages:
    20
    Country:
    Russia
    HOW DO I USE MOTION SENSOR PATCH ON 3DS?
    I wiki says about it being needed to play WarioWare Twisted, I try to look it up but I can't find anything. Gbarunner2 settings show no patches, as will as TwilightMenu settings.
    I can't find anything on Google, the wiki doesn't link to it, only mentions that I should use it.
     
  17. Zense

    Zense GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    1,662
    Country:
    Italy
    There's a part about it on top of the wiki about getting twpatcher by sono and the special gyro branch build. I believe that's what you need to do but I've never done it myself. Hopefully someone else can chime in.
     
    Robz8, banjo2 and alexander1970 like this.
  18. Lemonov

    Lemonov Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 31, 2019
    Messages:
    20
    Country:
    Russia
    I feel like an idiot, but I can't find it. Nowhere on GBARunner2 wiki page there's anything about it. I also looked through everything regarding TWPatcher and Twilight Menu. Can you please point it out for me?
     
  19. Zense

    Zense GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    1,662
    Country:
    Italy
    Should be on the top of the dsi/3ds compatibility list subpage of the wiki.
     
    banjo2, Lemonov and alexander1970 like this.
  20. Lemonov

    Lemonov Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 31, 2019
    Messages:
    20
    Country:
    Russia
    Thank you, I found it. Was looking at a different page.
     
    banjo2 likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - GBARunner2,