1. rich6619

    OP rich6619 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    44
    Country:
    Canada
    Hey guys,

    So I've been noticing that upon installing a .nsp with tinfoil and it's latest update, when opening a the game I get prompted with "A new update is available. It will be downloaded now". Any idea why I'm getting this ? When I go ahead and select start software it will start up but the version still has not changed even though I've installed the update. I've done some searching and have not found any answers. I'm using latest reinx, tinfoil, fw 6.0.0 and sdcard formatted to exfat. Also the switch is in airplane mode with not wifi networks saved. Any help would be greatly appreciated !
     
  2. Puppydogpals

    Puppydogpals GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 19, 2018
    Messages:
    179
    Country:
    United Kingdom
    Are you sure you have the latest update for said game?

    Sent from my SM-G935F using Tapatalk
     
  3. rich6619

    OP rich6619 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    44
    Country:
    Canada
    Yup ! So for example after installing wolfenstein I installed the the 1.2 update. But when I open the game it gives me this prompt and when I continue and launch the game the version is below 1.2
     
  4. AnalogMan

    AnalogMan ultraSuMoFramework Dev
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    2,992
    Country:
    United States
    Update 131072 right?
     
  5. Der_Blockbuster

    Der_Blockbuster GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Mar 2, 2016
    Messages:
    802
    Country:
    Germany
    But how does it know that a update is available??? This happens to me in offline mode lol
     
  6. Localhorst86

    Localhorst86 Robert'); DROP TABLE members;--
    Member

    Joined:
    Jul 17, 2014
    Messages:
    2,443
    Country:
    Germany
    system updates, online connection.
     
    Der_Blockbuster likes this.
  7. reminon

    reminon GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    425
    Country:
    United States
    Are you using a pro controller?
    Most of the games I've tried using it with required an update to play them with the pro controller.
     
  8. rich6619

    OP rich6619 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    44
    Country:
    Canada
    No unfortunately I'm not. Still haven't figured this out. I have not been online. The switch was put in airplane mode on first startup.
     
  9. reminon

    reminon GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    425
    Country:
    United States
    Well alright. Lol
    Everything I've installed via rom menu has done the same thing.
     
  10. lolcatzuru

    lolcatzuru GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2012
    Messages:
    443
    Country:
    United States
    did oyu install the right one?
     
  11. reminon

    reminon GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    425
    Country:
    United States
    I mean, I've installed the updates when prompted and haven't been banned yet, but that doesn't mean I recommend it.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - installing, tinfoil, update