Final fantasy 3 error

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by Mooglebass, Jan 10, 2008.

Jan 10, 2008

Final fantasy 3 error by Mooglebass at 1:22 AM (1,579 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. Mooglebass
    OP

    Newcomer Mooglebass Member

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    Every time i try to run it in No$gba it wont run and it will pop this error on the bottom screen.


    Unable to access Backupmemory.
    Please try again after turning your system
    OFF and reinserting your DS card.


    Whats going on?
     
  2. Kie

    Newcomer Kie Member

    Joined:
    Jan 9, 2008
    Messages:
    36
    Country:
    Australia
    You're trying to run a GBA game on the DS right? Do you have an expansion pak that goes in slot-2? Because that's what the backup memory is. And if you don't have it, it won't work.
     
  3. raulpica

    Supervisor raulpica With your drill, thrust to the sky!

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    10,657
    Location:
    _____________ PowerLevel: 9001
    Country:
    Italy
    Go into Emulation Options and set "NDS Cartridge Backup Media" to EEPROM 64KB and reset.
    If it doesn't work, try Flash 512KB and then FRAM 32KB. Always remember to reset using "Reset Cartridge".
     
  4. Mooglebass
    OP

    Newcomer Mooglebass Member

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    Awesome that worked.

    THanks a bunch
     
  5. raulpica

    Supervisor raulpica With your drill, thrust to the sky!

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    10,657
    Location:
    _____________ PowerLevel: 9001
    Country:
    Italy
    Nothing [​IMG] Enjoy [​IMG]
     

Share This Page