Homebrew DS(i) NOOB PARADISE - Ask questions here

ryujin889

Member
Newcomer
Joined
Mar 15, 2021
Messages
24
Trophies
0
Age
42
XP
103
Country
United States
Hi, I have found another way of region changing via Freenand and HiyaCFW, but when I launch Freenand I get error code 1-2435-8325 and I looked everywhere and people say that you should just use hiyaCFW helper 3.5.0 but I don't know how to install the source code to windows. Btw, I am not using a pirated NAND so, I don't want to receive that answer. Thanks. If someone could help me install the source code to Windows that would be appreciated
 

Pk11

A catgirl with a DSi
Member
Joined
Jun 26, 2019
Messages
822
Trophies
1
Age
20
Location
米国
Website
pk11.us
XP
2,742
Country
United States
Hi, I have found another way of region changing via Freenand and HiyaCFW, but when I launch Freenand I get error code 1-2435-8325 and I looked everywhere and people say that you should just use hiyaCFW helper 3.5.0 but I don't know how to install the source code to windows. Btw, I am not using a pirated NAND so, I don't want to receive that answer. Thanks. If someone could help me install the source code to Windows that would be appreciated
Freenand doesn't actually let you region change, it just copies DSiWare and settings, to region change you can use this: DSi Language Patcher
 

ryujin889

Member
Newcomer
Joined
Mar 15, 2021
Messages
24
Trophies
0
Age
42
XP
103
Country
United States
(Before I get started all I want to say is I just want to run preinstalled Japanese dsi titles like ds download play, ds camera, ds sound etc. on my american 1.4.5U console.) So I first started out by installing hiyaCFW on my console, Then I decrypted this Japanese nand .So then I was able to delete the pre installed hiyacfw titles from my usa console by using tmfh.nds. Then I open the titles folder on the Japanese dsi nand and I put it on the root of the sd card. I was then able to run only 2 Japenese preinstalles Dsi tiles on it. Those titles were Nintendo DSi Sound, and The Nitendo Zone. I then searched on dsibrew and sure enough the other apps that did not pop up were in the same directory as the sysnand so, hiyaCFW must of been getting these titles from the sysnand instead of sdnand. I know this for a fact because originally before I installed the Japanese titles the nintendo 3ds transfer tool was there on my hiya cfw menu and this was not in the title folder in my sdnand and was coming from my sysnand. So is there any way I can change the directory of where the Japanese titles are stored but have hiya cfw still recognize where they are.
 
Last edited by ryujin889,

Jevil_DS

Active Member
Newcomer
Joined
Oct 26, 2020
Messages
36
Trophies
0
Age
22
XP
81
Country
United States
Hi, something is wrong with my carts, they crash when they boot up, and with twilight menu, they show a series of colored squares when they crash, what do they mean? Is there some sort of codebook as to what they mean?
 
  • Like
Reactions: jeffyTheHomebrewer

jeffyTheHomebrewer

Neato Burrito!
Member
Joined
Aug 24, 2018
Messages
975
Trophies
1
Location
his house!
Website
jeffy25.wixsite.com
XP
1,558
Country
United States
Hi, something is wrong with my carts, they crash when they boot up, and with twilight menu, they show a series of colored squares when they crash, what do they mean? Is there some sort of codebook as to what they mean?
Are the colored squares in the same places and have the same colors when it crashes? If not, it could probably just be the DS trying to render sprites but failing due to a game crash
 

Jevil_DS

Active Member
Newcomer
Joined
Oct 26, 2020
Messages
36
Trophies
0
Age
22
XP
81
Country
United States
Are the colored squares in the same places and have the same colors when it crashes? If not, it could probably just be the DS trying to render sprites but failing due to a game crash
Yes, ive seen other people have similar errors, and it only shows up with twilight, the combination of colored squares is red, green, red, green.
 
  • Like
Reactions: jeffyTheHomebrewer

Jevil_DS

Active Member
Newcomer
Joined
Oct 26, 2020
Messages
36
Trophies
0
Age
22
XP
81
Country
United States
Hmmm... Maybe it's trying to display the error code as text, but can't load the font and just uses the squares?
Im not so sure about that, from what I have seen its just twilight's way of showing errors, but only one man knows, robz and the people who he told this info to.
 

ILeo

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 18, 2016
Messages
115
Trophies
0
Age
22
XP
342
Country
United Kingdom
Should i homebrew my DSi XL or just keep using the Acekard 2, is there better performance on the cfw than the flashcard? is the cfw going to run at 60fps without any fps drops, same for the acekard will it run at 60fps?
 

veggav

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 21, 2009
Messages
190
Trophies
0
XP
825
Country
Brazil
I was able to run the Twilight Menu++ on a Nintendo DS Lite using the gateway blue cart I had here.

And I remember reading someone saying that it was possible to play DSi games on DS Lite using Twilight Menu.
I tried Zelda Four Swords Anniversary and it got nowhere.

So, is this possible?
 

jeffyTheHomebrewer

Neato Burrito!
Member
Joined
Aug 24, 2018
Messages
975
Trophies
1
Location
his house!
Website
jeffy25.wixsite.com
XP
1,558
Country
United States
I was able to run the Twilight Menu++ on a Nintendo DS Lite using the gateway blue cart I had here.

And I remember reading someone saying that it was possible to play DSi games on DS Lite using Twilight Menu.
I tried Zelda Four Swords Anniversary and it got nowhere.

So, is this possible?
No! The DSiWare games only work on the Dsi and up unfortunately. TWM++ is just a pretty menu for your flashcart if youre running it on your lite i think..
 
  • Like
Reactions: veggav

veggav

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 21, 2009
Messages
190
Trophies
0
XP
825
Country
Brazil
No! The DSiWare games only work on the Dsi and up unfortunately. TWM++ is just a pretty menu for your flashcart if youre running it on your lite i think..

Thanks!

Yes. I enjoy the twilight menu, tried during the whole afternoon to get it to autoboot with the gateway blue cartridge but it seems it's not possible.
I actually prefer the feel and size of the DS Lite over my DSi.

Think I'll hunt for a small size 3DS so I can enjoy everything.
 

banjo2

gamer
Member
Joined
May 31, 2016
Messages
2,287
Trophies
1
Location
society
Website
youtube.com
XP
4,542
Country
United States
I was able to run the Twilight Menu++ on a Nintendo DS Lite using the gateway blue cart I had here.

And I remember reading someone saying that it was possible to play DSi games on DS Lite using Twilight Menu.
I tried Zelda Four Swords Anniversary and it got nowhere.

So, is this possible?

You're probably thinking of this:
Screenshot_20210405-161057.png

From nds-bootstrap release 100
No! The DSiWare games only work on the Dsi and up unfortunately. TWM++ is just a pretty menu for your flashcart if youre running it on your lite i think..
Technically they don't work from TWLM++ on 3DS yet, on DSi it uses Unlaunch. Also, TWLM++/nds-bootstrap serves the purpose of launching DS games on flashcards that don't otherwise support it, plus having several emulators all in one place is nice
 

SREGGOP

Member
Newcomer
Joined
Feb 5, 2021
Messages
24
Trophies
0
Age
22
XP
135
Country
Bahamas, The
Last edited by SREGGOP,
  • Like
Reactions: alexj9626

alexj9626

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 2, 2016
Messages
778
Trophies
0
Age
32
XP
1,364
Country
Panama
General chit-chat
Help Users
    Skelletonike @ Skelletonike: just started downloading Ark on the steam deck, I had no idea the game was over 130gb now