1. MarioSilva

    MarioSilva Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 3, 2017
    Messages:
    57
    Country:
    Brazil
    In theory, if this game is running on a vm build, you could use any game made with gms that has been released for the switch (as long as it's also on a vm build) by simply replacing the original data.win.

    And If I'm not mistaken, undertale is one of these games that received a switch port (if so,it most likely runs on vm too), but there could be two possible issues, the buttons mapping and a possible ram overload due to the size of the data.win files of these two games.

    But I don't have a switch to test, so I'm not entirely sure
     
  2. The Real Jdbye

    OP The Real Jdbye Always Remember 30/07/08
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    20,443
    Country:
    Norway
    I already tried. Sadly, no luck. It just crashes. I believe the issue is that it's compiled using GM:S 2.3 which changed a whole lot of things, and both Undertale and Deltarune are based on earlier GM:S 2.x versions. The dev has hinted by saying that if anyone "finds the source" then he's got a list of the most important bugs that should be fixed. So there may be a chance the source gets "leaked".
    However, I don't expect it to work in older GM:S versions, because the things that changed in 2.3 were fundamental changes to how the IDE and engine works, so that still leaves the issue of where to find a base nsp that contains the GM:S 2.3 runner. I sure as hell don't have the money to pay $999 for a year subscription to get a GM:S Switch plugin license.
    I suppose with time, there will be games released on the eShop that use GM:S 2.3, and from there the job should be easy.

    20201201_124558.jpg

    Strange, FoE works fine for me, and seems like it does for others too. Game Maker has been around for so long I expect it to work on just about anything without weird incompatibilies like that.
     
  3. AmandaRose

    AmandaRose Do what I do. Hold tight and pretend it’s a plan
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    8,015
    Country:
    United Kingdom
    I know it's weird I shall download it again and see what happens and also give the Linux version a go.
     
  4. AmandaRose

    AmandaRose Do what I do. Hold tight and pretend it’s a plan
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    8,015
    Country:
    United Kingdom
    So redownloaded the files and tried again still no luck WoG still loads to title screen but zero buttons on the keyboard are recognized and FoE still refuses to load it just gives me this error. (sorry for terrible pic)

    20201205_181833.jpg
     
    Subtle Demise likes this.
  5. The Real Jdbye

    OP The Real Jdbye Always Remember 30/07/08
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    20,443
    Country:
    Norway
    Hmm, what GPU are you using?
     
    AmandaRose likes this.
  6. AmandaRose

    AmandaRose Do what I do. Hold tight and pretend it’s a plan
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    8,015
    Country:
    United Kingdom
    Its an Intel HD graphics 3000 gpu on my laptop that I use for retro gaming.
     
  7. The Real Jdbye

    OP The Real Jdbye Always Remember 30/07/08
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    20,443
    Country:
    Norway
    GM:S 2.3 is pretty new, maybe it requires some feature that the HD Graphics 3000 lacks. I mean, Intel dropped support for it a while back, so it's entirely possible the drivers are just too outdated.
     
    AmandaRose likes this.
  8. AmandaRose

    AmandaRose Do what I do. Hold tight and pretend it’s a plan
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    8,015
    Country:
    United Kingdom
    I guess I will just have to retrieve my CDI from the loft to experience the horrors of these two zelda games again :rofl:
     
    The Real Jdbye likes this.
  9. raxadian

    raxadian GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Nov 10, 2018
    Messages:
    2,342
    Country:
    Argentina
    Or dual boot with Ubuntu.

    Alternatively Windows is blocking file permissions, it does that a lot in Windows 10.
     
    AmandaRose likes this.
  10. Kwyjor

    Kwyjor GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    May 23, 2018
    Messages:
    1,370
    Country:
    Canada
    Or set up a virtual machine, or use a "live" distribution booting from a USB drive. Much less trouble, I suspect.
     
  11. Deleted User

    Deleted User Newbie

    The Real Jdbye, raxadian and banjo2 like this.
  12. raxadian

    raxadian GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Nov 10, 2018
    Messages:
    2,342
    Country:
    Argentina
    I bet we will get a German and or Spanish version next.
     
  13. HarvHouHacker

    HarvHouHacker Owner of the Rock Band Customs Project
    Member

    Joined:
    Mar 24, 2019
    Messages:
    685
    Country:
    United States
    I'm hoping for an English version. ...Oh, wait... :P
     
    Deleted User likes this.
  14. AmandaRose

    AmandaRose Do what I do. Hold tight and pretend it’s a plan
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    8,015
    Country:
    United Kingdom
    Yep set up a duel boot with Ubuntu and both games working perfectly. Very strange the windows versions don't work on the same laptop :rofl2:
     
    The Real Jdbye likes this.
  15. The Real Jdbye

    OP The Real Jdbye Always Remember 30/07/08
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    20,443
    Country:
    Norway
    Vinny is playing Wand of Gamelon Remastered right now.
    Code:
    http://twitch.tv/vinesauce
     
  16. KimKong

    KimKong Game Developer / Graphical Artist / Musician
    Member

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    160
    Country:
    Norway
    Hahh, this is great! Downloading now..
     
    HarvHouHacker likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - remasters, receives, fanmade