can some help downgrade 4.0e to 3.2e

Discussion in 'Wii - Hacking' started by simpet, May 19, 2009.

May 19, 2009
  1. simpet
    OP

    Newcomer simpet Advanced Member

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    89
    Country:
    United Kingdom
    Hi

    i installed HBC to virgin 4.0e wii and i want to downgrade to 3.2e,

    can i use cIOS downgrader that i've used on another wii upgrading 3.1 to 3.2??

    thanks
     
  2. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,164
    Country:
    United Kingdom
    yes you can, or use NUSD to download 3.2e (all the wads) and install them in numerical order and then the system menu wad with wadmanager.
     
  3. simpet
    OP

    Newcomer simpet Advanced Member

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    89
    Country:
    United Kingdom
    which one's better to use?
     
  4. simpet
    OP

    Newcomer simpet Advanced Member

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    89
    Country:
    United Kingdom

    will that give me fresh wii to use twilight hack and start from beginning and sort all my ios?
     
  5. revolution

    Newcomer revolution Member

    Joined:
    May 19, 2009
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    NUSD sounds like the offline option aka a lot more work but if you don't have wireless it's a working solution. I've used cios downgrader before and any region changer, pretty simple.
     
  6. simpet
    OP

    Newcomer simpet Advanced Member

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    89
    Country:
    United Kingdom

    what on 4.0e?
     
  7. revolution

    Newcomer revolution Member

    Joined:
    May 19, 2009
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    No, I don't see a reason to downgrade from 4.0 and I've just upgraded from 3.2 today in fact. All you need is a cIOS though and you can choose which firmware you want. I personally would just use cIOS downgrader.
     
  8. simpet
    OP

    Newcomer simpet Advanced Member

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    89
    Country:
    United Kingdom
    just to check would that wipe every thing hack wise of 4.0e and when i downgraded to 3.2e and start again with twilight hack?

    thanks for silly questions
     
  9. wiistarter

    Member wiistarter GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    385
    Country:
    United Kingdom
    Why do you want to downgrade???
     
  10. simpet
    OP

    Newcomer simpet Advanced Member

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    89
    Country:
    United Kingdom
    i softmodded a virgin 4.0e wii, was working ok but when i tried today game channel shows banner but when i load game black screen (cioscorp installed), somebody said ios could be messed up, i wanted to down grade to 3.2e and then go back to 4.0

    not sure if would work??

    thanks
     
  11. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,164
    Country:
    United Kingdom
    yeh nusd is offline way, either way s good, i just use offline to make sure i dont need net connection when im out and about.

    downgrading to 3.2e will sort everything out RE: IOS's it wont virginise ur wii though, you would have to format to do that.

    down grade > format > start here to upgrade for a complete solution.

    I love having all these n64 games run from the SD : pure brilliance!
     
  12. wiistarter

    Member wiistarter GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    385
    Country:
    United Kingdom
    Have you just tried installing CIOSCORP again???.

    Did the game work previously???
     
  13. simpet
    OP

    Newcomer simpet Advanced Member

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    89
    Country:
    United Kingdom
    hi

    yes it did work previously, not sure whats happened, can try reinstalling cioscorp, just wanted other options

    thanks
     

Share This Page