Question Black Screen when trying to boot, new hardware released ?

Discussion in 'Switch - Exploits, Custom Firmwares & Soft Mods' started by Picooz, Jul 10, 2018.

  1. gnilwob

    gnilwob GBAtemp Regular

    Member
    5
    Mar 16, 2008
    Hong Kong
    My 2018 HAC-S-JXE-C3 serial is XAJ70043979XXX purchased in Hong Kong on 8th July 2018.
     
    Last edited by gnilwob, Jul 10, 2018
  2. skz

    skz Newbie

    Newcomer
    2
    Jun 28, 2018
    Philippines
    Just 3 weeks ago.
    All same.
     
  3. Cava

    Cava GBAtemp Advanced Fan

    Member
    6
    Jan 26, 2016
    Hungary
    So what is going on now? Some units works and others not from the same batch?
     
  4. andyhappypants

    andyhappypants Pika!

    Member
    7
    Jul 27, 2012
    United Kingdom
    Devon
    Surely if 1 of the newer 2018 models works then they should all do?
     
  5. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut

    Moderator
    21
    GBAtemp Patron
    gamesquest1 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Sep 23, 2013
    here is an example of the pcb markings if your able to open up the back shell and check
    Warning: Spoilers inside!
     
    gnilwob and thaikhoa like this.
  6. gnilwob

    gnilwob GBAtemp Regular

    Member
    5
    Mar 16, 2008
    Hong Kong
    As much as I would love to open it but I do not have required tool.
    Sorry I cannot help on this information.
    But if anything I can tell from the exterior of this unit, please let me know.
     
    gamesquest1 likes this.
  7. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut

    Moderator
    21
    GBAtemp Patron
    gamesquest1 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Sep 23, 2013
    not necessarily, there has to be a switch at some point, and tbh I would imagine Nintendo wouldn't want to make the change super easy to determine from just looking at the case, its also possible they were produced in different factory's
    no worries, I'm sure if it is a markio unit more people will start getting them soon and someone with the tools will crack one open and take a look
     
    Last edited by gamesquest1, Jul 10, 2018
    gnilwob and andyhappypants like this.
  8. mdd.45

    mdd.45 Member

    Newcomer
    6
    Jan 12, 2004
    Greece
    Athens, Greece
    try connecting a usb hub (even a cheap usb 2.0 hub) between pc usb port and usb a-c cable and switch

    when i was bridging pins 9 and 10 on right joycon only this way i could execute the payload correctly. No i'm bridging pin 1 and 10 and i don't need the usb hub in between to execute the payload with all the other components being the same.
     
    Last edited by mdd.45, Jul 10, 2018
  9. jocover

    jocover Newbie

    Newcomer
    1
    Jun 16, 2018
    China
    2018 HAC-S-JXE-C3 hekate 3.1 work fine
     
    Last edited by jocover, Jul 10, 2018
  10. gnilwob

    gnilwob GBAtemp Regular

    Member
    5
    Mar 16, 2008
    Hong Kong
    What is your serial number.
    Mine is XAJ70043979XXX
    Just want to compare the release date or production lot.
    Thanks.
     
  11. linuxares

    linuxares I'm not a generous god!

    Moderator
    17
    Aug 5, 2007
    Sweden
    HAC-S-JXE-C3 - so this is the magic name that is the quiet Markio release then? The overlaper.
    But we need someone to pop open their Switch and see if the CPU match what @gamesquest1 asks.
     
  12. jimmyj

    jimmyj Official founder of altariaism. Copyright jimmyj

    Member
    8
    May 26, 2017
    United Kingdom
    Hyrule
    except everyone that is able to do any of this stuff,likely already has a switch because of the various alerts.
     
  13. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut

    Moderator
    21
    GBAtemp Patron
    gamesquest1 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Sep 23, 2013
    yeah but there will be people coming in late, we seen it with the 3DS over and over again back when specific FW requirements were important....although granted with the 3DS being a softmod simply updating your FW made a console not compatible, while here all compatible units will always be compatible
     
    jimmyj likes this.
  14. tecfreak

    tecfreak GBAtemp Regular

    Member
    3
    Apr 24, 2018
    Germany
    Berlin
    I don't think that these are mariko (T214) units because they came with FW 4.1. They are probably still T210 but with an updated bootROM.
     
    woofmute likes this.
  15. linuxares

    linuxares I'm not a generous god!

    Moderator
    17
    Aug 5, 2007
    Sweden
    You don't require any special tools for it. But it's recommended that you have some sort of thermal grease for it afterwards.
    https://www.ifixit.com/Teardown/Nintendo+Switch+Teardown/78263
     
    Slimmmmmm and jimmyj like this.
  16. thaikhoa

    thaikhoa GBAtemp Addict

    Member
    9
    Sep 16, 2008
    Australia
    I got the same problem using tegrarcmsmash. Nxloader and macos work just fine.
     
  17. Slimmmmmm

    Slimmmmmm GBAtemp MoNkEeE

    Member
    4
    Nov 1, 2007
    the land of lol
    People saying that because they don't come with the newest firmware they can't be the new model are guessing.

    There could be many reasons the new units don't have fw5+.
    Only opening the console and looking at the board will get us closer to a definitive answer.
     
    linuxares likes this.
  18. jimmyj

    jimmyj Official founder of altariaism. Copyright jimmyj

    Member
    8
    May 26, 2017
    United Kingdom
    Hyrule
    everyone panicking lol
     
  19. jocover

    jocover Newbie

    Newcomer
    1
    Jun 16, 2018
    China
    XAJ400490XXXXX
     
  20. NO_ob

    NO_ob GBAtemp Regular

    Member
    3
    Apr 16, 2017
    just return it to the store
     
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...