Argon or D2CKey?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by EvanUnisil, Jan 28, 2008.

Jan 28, 2008

Argon or D2CKey? by EvanUnisil at 5:15 AM (1,374 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. EvanUnisil
    OP

    Member EvanUnisil GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 12, 2006
    Messages:
    207
    Country:
    Canada
    Hey guys, I know these get asked a lot but here's one more...

    Deciding whether to go with D2CKey or the Argon chip, the modders keep trying to shove Argon down my throat, saying its upgradeable but all I hear from the forums is D2CKey... what do you guys recommend I go with?

    Cheers,

    Evan
     
  2. blazin-asian

    Newcomer blazin-asian Member

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Messages:
    12
    Location:
    Toronto
    Country:
    United States
    i was also wondering the same thing, but decided to get the d2ckey instead. the modders probably like the Argon better since its only 13 wires, but i hear the d2ckey is the most advanced mod chip to date and i have yet to see anyone complain about it besides the price and difficulty of installation
     
  3. lenselijer

    Member lenselijer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    1,497
    Country:
    Netherlands
    the d2ckey runs all games fine, also gamecube, thats why it dont need to be updated.

    the argon still has problems with gamecube games now, and you have this ugly wire sitting out your wii.
    I went the d2ckey route and happy about it, done 5 of these now and all worked fine, and still do.
     
  4. perimbean

    Member perimbean GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    109
    Location:
    Singapore
    Country:
    Singapore
    Hi It's great to see a post like this...

    I'd be leaving for Japan in a week's time....I'm wondering...
    Should I get the NTSC-J set or the NTSC-U set?

    NTSC-U costs twice as much as the NTSC-J set.

    About region code games, can NTSC-J playback U games (with either the Argon/D2CKey)?

    I'm a noob when it comes to console.

    Any advice is greatly appreciated.

    Thanks for reading!

    Cheers!
    perimbean
     
  5. tjas

    Member tjas The Gbatemp HRManager

    Joined:
    Sep 10, 2006
    Messages:
    972
    Location:
    BoZ
    Country:
    Netherlands
    I have been reading a lot on the Argon chip.. this is what I found:

    *The argon team really keeps to their promisses! When they announce a firmware update it really appears!
    *The firmware already is 1.3 all the problems of the first versions are already fixed
    *The team is working on the gamecube issues
    *The quality of the chip is very good

    So at the end the chip isn't bad! Some say (tehskeen) that it sets standards for all modchips to be released!
     
  6. Bob Loblaw

    Member Bob Loblaw Read the Bob Loblaw Law Blog!

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,260
    Country:
    United States
    Like the above posts said, I've heard lots of complaints from Argon owners that it's very buggy and has trouble booting games even of their own region sometimes.
     
  7. alternate

    Newcomer alternate Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    Argon code is still buggy, 1.3 sorted out some issues. Also with the injecttus chip is is also dearer.

    D2CKey works 100% at the moment. all that would worry me is that all the other chips were 100% before Mario Galaxy. The ability to update would bring some piece of mind.

    No idea if it is true but I read today that they are soon to release a new 13-wire D2Ckey that is updatable.
     

Share This Page