Acekard2 Help?

Discussion in 'Acekard' started by Dark Boy, Dec 12, 2008.

Dec 12, 2008

Acekard2 Help? by Dark Boy at 1:40 AM (1,946 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. Dark Boy
    OP

    Newcomer Dark Boy Newbie

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    I have had an R4 Flashcard for the past 2 months (LOVE IT) but now I won an Acekard2 from Moonbooks.net and I just got it in the mail today. I have a 4GB SanDisk MicroSD Card FAT32 that I used with my R4-III.

    SO I backed that up and deleted it off my SD Card, and now I put the _ak2 folder in my SD Card Root, and then made a Games folder and put my ROMs and Saves in it, and then I put that file .nds into the __ak2 and loaded up my Acekard. What am I doing wrong? iT SAYS "Missing System File". I dont think it is the FAT of my SD Card because it doesnt say FAT error. I got FAT error when I didnt put my SD Card into the Acekard. I heard it click and it doesnt fall out when I hold it upside down. I am using the LATEST firmware from acekard.com for OSMenu of AK2.

    So...help me out here?
     
  2. Askepios

    Newcomer Askepios Member

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    You're supposed to put akmenu4.nds in your MicroSD root, not the __ak2 directory.
     
  3. Dark Boy
    OP

    Newcomer Dark Boy Newbie

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    'Doh! I got it to work. Now, I have one more question.

    My .SAVs wont work! Should they be in a certain file? I moved the savs from m R4 over to the Games folder on my Acekard.
     
  4. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    You have to rename all your saves from filename.sav to filename.nds.sav

    -Bri
     
  5. Dark Boy
    OP

    Newcomer Dark Boy Newbie

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    It still isnt working.....

    I renamed my saves...

    FOR EXAMPLE:

    I tried playing Phoenix Wright Ace Attourney.nds

    I renamed the file Phoenix Wright Ace Attourney.nds.sav

    I booted up the game.

    THe only option was: "New Game"
     
  6. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    Hmmmm...I believe the R4 and the Acekard 2 use the same save file format, so renaming should work. Sometimes Windows is funny about case with filenames, and even though it looks like .sav in Windows, it's actually named .SAV or something. Look at the name of the save file that it creates and see where it differs from the one you're trying to load.

    By the way, the word is spelled "attorney" -- could that be the problem?

    -Bri
     
  7. Dark Boy
    OP

    Newcomer Dark Boy Newbie

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    That was just my bad typing. [​IMG]
     
  8. Dark Boy
    OP

    Newcomer Dark Boy Newbie

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Ok, I really love the friendyness of this website. Its such a great place! I will always come back here for all my pirating needs. If I ever need help again, I'll be sure to come back!

    This is a random question, but somewhere I saw a Skin/Theme called iKard. Anyone seen it? It looked cool!
     
  9. daydreamjohn

    Newcomer daydreamjohn Newbie

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    United States
  10. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    If that's not it check out skin.acekard.com (lots of skins there).

    -Bri
     
  11. Dark Boy
    OP

    Newcomer Dark Boy Newbie

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    A bunch of anime crap.

    Someone mind giving me a download link? I couldnt view the iKard webpage. Host it somewhere if you cant get me the dl link.
     
  12. player0pokemon0v

    Newcomer player0pokemon0v Newbie

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Philippines
    Ohh! I have R4-III before and switch to acekard because of my curiosity of its interface then my saves also don't work the solution is like this:

    Before:
    0001 - Elecroplankton (U).SAV

    After:
    0001 - Elecroplankton (U).sav

    for short make the SAV into lower case that should help it because thatis also my case btw I'm 12 years old glad to help of you...
     

Share This Page