Hardware 3DS with firmware error. Can anyone help ?

ThiagoHenriqueFe

New Member
OP
Newbie
Joined
Apr 17, 2012
Messages
3
Trophies
0
XP
1
I brought a new 3DS, and it came with a firmware error, i touch on Icon's and touch to open but it dosen't open.

No one application open, no game, no settings notthing.

What can i do ? I think to do a hard reset but i don't know how.

You can see the error in my video: http://youtu.be/2GBpdmBDhSQ

Thanks everybody.

EDIT: If I remove the SD Card and open some apllication or game, the screen stay black. I don't know if this is normal.
 

chartube12

Captain Chaz 86
Member
Joined
Mar 3, 2010
Messages
3,921
Trophies
1
XP
2,280
Country
United States
Someone creating an account to spread lies and make the bricking rumor look real? I'm not touching a download from a new joiner. Possible hardcore porn, a virus or worse in the download.
 

Pong20302000

making notes on everything
Member
Joined
Sep 8, 2009
Messages
8,083
Trophies
2
Location
One's inner self
Website
3dsdb.com
XP
2,514
Country
can you get into the settings?

if not then its broken

Someone creating an account to spread lies and make the bricking rumor look real? I'm not touching a download from a new joiner. Possible hardcore porn, a virus or worse in the download.
lol the video is a video link showing the error descibed
not a download for porn lol

now you just look like a idiot
 
  • Like
Reactions: 2 people

chartube12

Captain Chaz 86
Member
Joined
Mar 3, 2010
Messages
3,921
Trophies
1
XP
2,280
Country
United States
No I don't. First ever post is contains a download. That sends all kinds of red flags. If he didn't want to get reported right off the bat, he should of used youtube.
 

jrk190

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 5, 2009
Messages
724
Trophies
0
Age
27
Location
North Carolina
XP
407
Country
United States
1) Take your 3DS and remove the Battery
2) Put it in the Microwave
3) Set to 30 Minutes on High
Enjoy!
Nah, just kidding! You can try to do a hard reset, but your best bet is to send it to ninty. They'll help you, they've fixed five of my DS lites...
 
  • Like
Reactions: 1 person

Pong20302000

making notes on everything
Member
Joined
Sep 8, 2009
Messages
8,083
Trophies
2
Location
One's inner self
Website
3dsdb.com
XP
2,514
Country
No I don't. First ever post is contains a download. That sends all kinds of red flags. If he didn't want to get reported right off the bat, he should of used youtube.

4shared hosts videos also, which is what he has done
lol so its not a RED FLAG as you say
and why would you report without investigating?


1) Take your 3DS and remove the Battery
2) Put it in the Microwave
3) Set to 30 Minutes on High
Enjoy!
Nah, just kidding! You can try to do a hard reset, but your best bet is to send it to ninty. They'll help you, they've fixed five of my DS lites...

lol you can always try step 1 then put the battery back in and test
i wouldnt follow step 2 and 3 tho lol
 

Coto

-
Member
Joined
Jun 4, 2010
Messages
2,979
Trophies
2
XP
2,565
Country
Chile
lol no. I saw the video already and the error is weird. The system boots, and it brings you to system menu. But if you click any of the icons (settings, game cart, nintendo zone, etc) it won't enter, it's stuck in there, you hear the blinking sound. The system menu is NOT freezing, but simply stuck and the "clicky" sound happens too (once you run a app from there) but that's it.

Maybe a shortcut to system menu settings will allow this guy update (or system format) the 3DS to fix his problems
 

chartube12

Captain Chaz 86
Member
Joined
Mar 3, 2010
Messages
3,921
Trophies
1
XP
2,280
Country
United States
No I don't. First ever post is contains a download. That sends all kinds of red flags. If he didn't want to get reported right off the bat, he should of used youtube.

4shared hosts videos also, which is what he has done
lol so its not a RED FLAG as you say
and why would you report without investigating?


1) Take your 3DS and remove the Battery
2) Put it in the Microwave
3) Set to 30 Minutes on High
Enjoy!
Nah, just kidding! You can try to do a hard reset, but your best bet is to send it to ninty. They'll help you, they've fixed five of my DS lites...

lol you can always try step 1 then put the battery back in and test
i wouldnt follow step 2 and 3 tho lol


I didn't know 4shared hosted videos.
 

Langin

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 29, 2008
Messages
4,744
Trophies
1
Location
The internet
XP
2,503
Country
Netherlands
Hmm first of all contact Nintendo about this issue, send them a mail with the video link. They can help you. This is something I've never seen before, I've had a sort of same issue, I could not press an icon(start an icon whatever) with a few presses. I'd wait a few seconds and it worked. >.>;;; But your issue is different

http://www.nintendo.es/NOE/es_ES/service/contacto_2095.html

(Everything sound Spanish I guess so here is a spanish Nintendo website :P)

Portugal maybe?

http://www.nintendo.pt/NOE/pt_PT/service/contactos_2095.html

I do NOT intent to insult you by my bad Portuguese or Spanish, but yeah it was just a guess sorry ^^;;
 

ThiagoHenriqueFe

New Member
OP
Newbie
Joined
Apr 17, 2012
Messages
3
Trophies
0
XP
1
Hmm first of all contact Nintendo about this issue, send them a mail with the video link. They can help you. This is something I've never seen before, I've had a sort of same issue, I could not press an icon(start an icon whatever) with a few presses. I'd wait a few seconds and it worked. >.>;;; But your issue is different

http://www.nintendo....tacto_2095.html

(Everything sound Spanish I guess so here is a spanish Nintendo website :P)

Portugal maybe?

http://www.nintendo....actos_2095.html

I do NOT intent to insult you by my bad Portuguese or Spanish, but yeah it was just a guess sorry ^^;;

Thanks, i think this is the solution because i don't know what to do.

I am from Brazil. :D. Thanks
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    K3Nv2 @ K3Nv2: This songs better https://youtu.be/8YgM6tbBQ-I?si=UjKh6uu_5CNc0a5S