YSM3 or YSMENU cheat bug???

Discussion in 'M3 Adapter' started by dsrules, Jan 24, 2011.

Jan 24, 2011

YSM3 or YSMENU cheat bug??? by dsrules at 5:23 AM (1,806 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. dsrules
    OP

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,285
    Country:
    It seems like YSM3 can't handle cheat codes created using DB and D8 (no effect)
    Type 0xDB
    8-Bit Load
    DB000000 XXXXXXXX
    Loads the byte at [XXXXXXXX+offset] and stores it in the'Dx data register'.
    This is a bugged code type. Check 'AR Hack #0' for the fix.

    Type 0xD8
    8-Bit Incrementive Write
    D8000000 XXXXXXXX
    Writes the 'Dx data' byte to [XXXXXXXX+offset], and increments the offset by 1.

    example:

    Plants vs Zombies

    Always begin at Final Wave
    922a17c0 00000001
    DB000000 022a17a4
    D8000000 022a17c0
    D2000000 00000000
    922a1860 00000001
    DB000000 022a1844
    D8000000 022a1860
    D2000000 00000000

    Above Code works 100% in M3Sakua and AKAIO
    Wonder if it's just a YSM3 bug or YSMENU bug itself????
     
  2. Hebon

    Member Hebon Dabbling in the videogamagical

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    146
    Country:
    United States
    Did you ever get a reply to this?
     
  3. dsrules
    OP

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,285
    Country:
    never, and also there might be problems with other codetypes
     
  4. Hebon

    Member Hebon Dabbling in the videogamagical

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    146
    Country:
    United States
    I haven't checked, but has YSM3 or YSMenu been updated since you first posted this? Perhaps the issue was resolved.
     
  5. dsrules
    OP

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,285
    Country:
    I haven't been on the DS scence for months. But, I still think YSMENU hasn't been updated for 2+ years...
     

Share This Page