1. fledge68

    OP fledge68 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    1,950
    Country:
    United States
    @Tetsuo Shima what do you use to make or edit your plugin ini files?
    are you on windows?

    I think @kokokool 's problem could very well be your problem. for at least one of your plugin ini's . that could be why the first one has no title text next to the checkbox. one of your plugin ini's is corrupted or missing a Line Feed or something so it causes a big issue with your plugin list inside wiiflow.

    I always recommend using notepad++ as a text editor.
     
    Hakaisha likes this.
  2. Tetsuo Shima

    Tetsuo Shima GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,184
    Country:
    Italy
    @fledge68 @kokokool This does make sense!
    I'm on ubuntu linux and I've never had any issue editing plugins with Gedit.
    BUT only recently, I've tried to use the sorting function of Gedit, to have them all nicely organized, so this is what could have caused the issue.
    I'll try it now with notepad++ and report back.
     
    Hakaisha likes this.
  3. fledge68

    OP fledge68 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    1,950
    Country:
    United States
    you know if you add each of your new plugin ini's back in one at a time. eventually you should come to the one that's the problem.
     
  4. Tetsuo Shima

    Tetsuo Shima GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,184
    Country:
    Italy
    Notepad++ isn't solving my issues. I've tried recreating from scratch all of the non-working ini's with Notepad++, but there are no changes.
    Ok, I'll try this route, even if with a total of 144 plugin .ini files it will be an extremely long process
     
  5. kokokool

    kokokool Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 19, 2019
    Messages:
    96
    Country:
    Chile
    [mention]Tetsuo Shima [/mention] forgot to said that I had to change the existent inis too.

    That solved my problem.


    Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
     
  6. ca032769

    ca032769 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Messages:
    442
    Country:
    United States
    Maybe try the "by half" approach?

    Try only the 1st 72 plugins to see if they all work and if so try the 2nd half. Whichever half the problem occurs in you can then take that group and divide it up by half as well.

    If you 1/2 each of the plugin groups until you find it you should be able to track it down a lot quicker then one by one.
     
    AdamCatalyst and Tetsuo Shima like this.
  7. Tetsuo Shima

    Tetsuo Shima GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,184
    Country:
    Italy
    Thanks for your suggestion. I will follow this approach
     
    alexander1970 and ca032769 like this.
  8. NameGoesHere

    NameGoesHere Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 29, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    I'm having some issues getting Wiiflow working correctly on my Wii U's vWii. I followed Jack Sorrell's guides to homebrew the vWii and install Wiiflow, but when I loaded up Wiiflow, while it did show the game I'd put on a USB with WBFS Manager to test with, my Wii Remote Plus (the TR model, if that makes a difference) lost sync and I couldn't get it back unless I manually shut off the Wii U to get out of Wiiflow. I found fledge98's updated version, and tried the latest Github release, but when I loaded it from the Homebrew Channel, my Wii Remote lost sync while the splash screen displayed, then I got kicked back into the Homebrew Channel and my remote got sync again. Does anyone have any ideas for 1) how to get the maintained version of Wiiflow to load correctly, and 2) getting my Wii Remote to keep sync?
     
  9. fulmonole

    fulmonole Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 30, 2020
    Messages:
    2
    Country:
    Switzerland
    I am very sorry...but somehow I double posted. Please see bwlow...
     
    Last edited by fulmonole, Jun 30, 2020
  10. fulmonole

    fulmonole Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 30, 2020
    Messages:
    2
    Country:
    Switzerland
    Hello.

    I am new to this thread and am writing here, as I desperately need help.

    I am trying to get to run WiiFlow Lite on my vWii since several weeks.

    So I did Danimalzpwn3's HowTo, that is being linked here in this thread, but also several other HowTos step by step over the past weeks.
    In sum I already spent several days, finding the solution for my problem.

    The problem is: Everything is working correctly (which means I can start all the games in WiiFlow), BUT: All the covers just do not show up at all. No matter which system (NES, SNES, etc.)….

    I was using the FuzzyRename tool together with a batch file to name the png-files correctly. And I double/triple checked the file names already…. I also put the cover files in the correct „boxcovers“-folder.

    When I start WiiFlow Lite, it even seems that covers are found and being loaded (progress bar, loading covers, is being showed on the screen…)…but in the end: No covers.

    I cannot see/find what I might have done wrong. Also I already googled for several hours, if someone else might have the same or a similar problem. But… I could not find any „error“ like this.

    It would be really, really great, if someone here could help my out.

    Also thanks for all the good work you do here!

    And sorry for my English, which is not sooooo good.

    EDIT: I forgot to mention, that I put all the wiiflow stuff on my SD card.
     
    Last edited by fulmonole, Jun 30, 2020
  11. Steve-Austin

    Steve-Austin Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 28, 2020
    Messages:
    9
    Country:
    Belgium
    As Gabo1423 said on Github https://github.com/Fledge68/WiiFlow_Lite/issues/151 only 5.2.0 works on my vWii too.
     
  12. kokokool

    kokokool Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 19, 2019
    Messages:
    96
    Country:
    Chile
    Have you quad-check to tick in “add extension when you perform fuzzy rename?


    Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
     
    Hakaisha likes this.
  13. fledge68

    OP fledge68 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    1,950
    Country:
    United States
    @Steve-Austin @fulmonole @NameGoesHere and everyone else using wiiflow on a wii u.

    The 5.4.0 and later versions work best if you set force cios to off or no. this makes wiiflow use IOS58.
    The other alternative is to use d2x v10 beta 52 with a base of 57 or 58. do not use beta 53 alt.

    to set force cios to off or no go to main settings>startup settings.
    if wiiflow doesn't boot or when it boots the graphics look weird then you will need to use wiiflow startup configurator.
    download it from here - http://www.mediafire.com/file/2h1stwpdvd3r04q/wf_start_config.zip/file
    its an app you run on your wii or wii u vwii to set wiiflow startup options.

    @fulmonole covers filenames should be exactly the same as the rom filename including the rom extension. so for super mario bros 3.zip the cover filename must be super mario bros 3.zip.png

    the cover will go in dev:/wiiflow/boxcovers/{coverFolder}/super mario.zip.png
    the {coverFolder} is taken from the plugin ini file. it's the line that says coverdir=

    after you put them in the correct folders you will need to run wiiflow and view your covers then go to home menu and select reload cache.
     
    Last edited by fledge68, Jun 30, 2020
    Hakaisha and alexander1970 like this.
  14. Steve-Austin

    Steve-Austin Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 28, 2020
    Messages:
    9
    Country:
    Belgium
    Last edited by Steve-Austin, Jul 1, 2020
  15. C2PO

    C2PO Member
    Newcomer

    Joined:
    May 22, 2018
    Messages:
    21
    Country:
    Canada
    Hakaisha and fledge68 like this.
  16. NameGoesHere

    NameGoesHere Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 29, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    @fledge68: I finally got WiiFlow to load, the Wii Remote re-syncs after the splash screen, and it shows the game I put on the USB to test with. However, when I tell it to play, I just get a black screen, my Wii Remote loses sync again, and I have to actually unplug my Wii U from the power to get out of it.

    Also, in both WiiFlow's settings and the Start Configurator you linked, I don't have an option to turn off Force cIOS. I can only set it to Auto, 249, 250, or 251. I do for Force cIOS Mode, but that's set to "no" already.

    EDIT: I got the game to load from WiiFlow while using 5.2.0, by setting Force cIOS Mode to "yes," and Force cIOS to slot 250, which I installed with base 57. Slot 251, which uses base 58, didn't work, even though both slots are using d2x-v10beta52-vWii.
     
    Last edited by NameGoesHere, Jul 2, 2020
  17. fledge68

    OP fledge68 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    1,950
    Country:
    United States
    Why dont you try the same settings using wiiflow 5.4.6?
     
  18. NameGoesHere

    NameGoesHere Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 29, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Admittedly I was a bit hesitant after finally getting it to work, but 5.4.6 does work for me when I force cIOS on slot 250.
     
    Last edited by NameGoesHere, Jul 2, 2020
    fledge68 likes this.
  19. xLAKITUx

    xLAKITUx Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    87
    Country:
    United States
    [Moved to new thread]
     
    Last edited by xLAKITUx, Jul 2, 2020
  20. Steve-Austin

    Steve-Austin Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 28, 2020
    Messages:
    9
    Country:
    Belgium
    Finally, I go back to 4.2.1 and I can launch all games without black screens ...
     
  21. C2PO

    C2PO Member
    Newcomer

    Joined:
    May 22, 2018
    Messages:
    21
    Country:
    Canada
    Hello, I installed UNeek to put Wiiware games on Wiiflow. Until then everything works fine but I would like to know if it is possible to change the order of the plugins? The current order is as follows:

    Wii> Gamecube> Wiiware> N64

    And I would like the order to be like this:

    Wii> Wiiware> Gamecube> N64

    Or to be able to merge my Wii games with Wiiware, this solution does not bother me.

    Thank you!
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - WiiFlow,