1. Demetris

    Demetris Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 15, 2019
    Messages:
    81
    Country:
    Cyprus
    I have been testing the new compile and found some issues controller related.
    In gui using the c-stick from gc controller after some seconds wii freeze. Using the directional digital buttons freeze can come much later. In games with GameCube original controller: hello kitty start button doesn't register triforce games controller doesn't work at all.

    Sent from the Island of Venus
     
  2. fledge68

    OP fledge68 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    1,934
    Country:
    United States
    is it an official nintendo gc controller or a third party?
    I don't quite understand the last sentence about In games with gamecube controller. but if it's while the game is running it wouldn't be a wiiflow issue it would be nintendont issue. which if you have gc controller issues with both wiiflow and nintendont then your controller must not be official by nintendo.

    the only other thing i can think of is snes9xgx having wiimote issues somehow related to the latest build of libfreetype. they fixed it by using a much older version of libfreetype.
     
    alexander1970 likes this.
  3. Demetris

    Demetris Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 15, 2019
    Messages:
    81
    Country:
    Cyprus
    It's the official GameCube controller.
    When using the c-stick to navigate 1st i get a dsi exception occurred and second try wii freeze. Just got a dsi exception occurred while i power on the wii as i have the wiiflow load up from boot2

    Sent from the Island of Venus
     
  4. Demetris

    Demetris Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 15, 2019
    Messages:
    81
    Country:
    Cyprus
    Hmm after multiple freezes sdcard cannot be used. Might be a faulty one. I will investigate further

    Sent from the Island of Venus
     
  5. fledge68

    OP fledge68 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    1,934
    Country:
    United States
    I just tested my my wf compiled with ppc r36 and had no issues with gamecube controller and c-stick or d-pad.
    although you compiled with ppc r37

    i hope your sd card is not corrupted.
     
  6. Demetris

    Demetris Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 15, 2019
    Messages:
    81
    Country:
    Cyprus
    It got corrupted yes :)

    Sent from the Island of Venus
     
  7. protivakid

    protivakid Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 6, 2014
    Messages:
    92
    Country:
    United States
    Hey, I just tried the version that you PM'd me. This time it froze even on the "Saving Cover" step. I let it sit there a good 15 mins before holding the power button on my Wii. The old 5.2.0 version works like butter. I am running the app off of my USB drive so perhaps when these newer versions are writing to the drive either saving the cover or converting, it encounters an issue.
     
  8. fledge68

    OP fledge68 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    1,934
    Country:
    United States
    Can you try it again. But first go in main settings start setting and set force cios to no or off.
     
  9. protivakid

    protivakid Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 6, 2014
    Messages:
    92
    Country:
    United States
    Just checked and Force CIOS was set to off already. Still I confirmed it, rebooted WiiFlow, confirmed still off and tried again. Last time it got stuck at 90-something % this time it got stuck again at 75% "Saving to usb1:"
     
  10. fledge68

    OP fledge68 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    1,934
    Country:
    United States
    did you try force cios set to on?
     
  11. Steve-Austin

    Steve-Austin Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 28, 2020
    Messages:
    8
    Country:
    Belgium
    Hello, I tried to use Wiiflow lite only with a SDHC card (app and games) on a vWii.

    Official build doesn't see my SDHC games folder (only games on USB drive) and Damimal mod gives me black screen ...

    As I can read on github, only 5.2 works with vWii but this one doesn't recognise my SDHC :-(
     
  12. jeannotte

    jeannotte GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 15, 2016
    Messages:
    2,008
    Country:
    France
    Hello,

    is it formatted as fat 32 ??
     
  13. Steve-Austin

    Steve-Austin Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 28, 2020
    Messages:
    8
    Country:
    Belgium
    Yes, I can launch the app, Wiiflow started but it can't read all files on the sd like plugin, theme, games, etc.
     
  14. jeannotte

    jeannotte GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 15, 2016
    Messages:
    2,008
    Country:
    France
  15. Steve-Austin

    Steve-Austin Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 28, 2020
    Messages:
    8
    Country:
    Belgium
    I formated again my SD card (logical fat32) + d2x-cios-installer + fresh install of Wiiflow and now it works :-)

    THX for your help!
     
    jeannotte likes this.
  16. Steve-Austin

    Steve-Austin Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 28, 2020
    Messages:
    8
    Country:
    Belgium
    I spoke too fast ... It doesn't work anymore but I discovered an interesting thing. If I used USB loader GX to launch Wiiflow, all games are working good.

    Actually, I unpluged my WiiU hdd and it works without issues ...
     
    Last edited by Steve-Austin, Jun 28, 2020
    jeannotte likes this.
  17. Tetsuo Shima

    Tetsuo Shima GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,144
    Country:
    Italy
    @fledge68 I'm having a serious issue with some plugins that's driving me crazy.
    Some plugins are not showing anymore in Wiiflow.
    For example if I choose Vectrex, Wonderswan, Virtual Boy, Thomson, VG5000 or TRS-80, Wiiflow is saying 'No plugins selected' and displays the SNES background for all of them. They were all working before.
    The last thing I did was adding some new plugins for my pack (mainly for the hexaeco cores).

    I've triple checked all my platform.ini, source menus and plugins ini files.
    All the magic numbers are unique in platform.ini and they are correctly entered in the ini's and in source menu files.
    But if I go to one of the non-working coverflows, and click on Select Plugins, all checkmarks are empty.
    If I manually put the check on their plugin it says no games are found (but there's no path).
    I'm also noticing that the first checkmark in Select plugin is empty (no description). If I select it nothing happens. But there's no empty plugin ini in my files.

    How's that possible? I've also tried to use another SD card, where I copied all my setup but I still have the issue.
    I've also tried to remove the cache and game list files. And removing wiiflow_lite.ini too
    I don't know what else to do
     
  18. fledge68

    OP fledge68 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    1,934
    Country:
    United States
    what version of wiiflow are you using? this sounds similar to what @kokokool was trying to tell me.
    obviously it appears to be another mem issue possible.
    for you I would set everything back to the way it was before adding those new plugins. see if it works. then try adding one at a time.
    in the mean time i will try to look into it.
     
    Hakaisha likes this.
  19. Tetsuo Shima

    Tetsuo Shima GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,144
    Country:
    Italy
    Thanks Fledge, I will try to do as you said.
    I'm using WFL 5.4.6 "standard" version
     
    fledge68 likes this.
  20. kokokool

    kokokool Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 19, 2019
    Messages:
    64
    Country:
    Chile
    Guys sorry to interrupt you, but at last I’ve managed to sort this thing out.

    It may sound silly but, after 100 attempts and questioning even the naming and combinations, guess I figure it out what happened.

    I use three OS at home regularly, Windows, Linux and Mac

    But in windows when you open a ini file with notepad and saved it some inis were not detected by wiiflow and “no plugins appeared” started to happen.

    I grabbed a native ini file ( difficult to be read on notepad since only shows a long line with all parameters joined) and I this time I opened with programmers notepad or notepad++, which detects line numbers. So I Replace the parameters and saved it. Problem solved, could you imagine that!!

    I finally manage to fix every single ini with problems.

    Sorry [mention]fledge68 [/mention]if my english can’t be easy to follow for you lol

    Hope this this helps you out.


    Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
     
    Hakaisha and fledge68 like this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - WiiFlow,