1. Seanbx

    Seanbx Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    13
    Country:
    Italy
    i've installed wii flow lite today on my vWii but i cannot load properly gc games with nintendont.
    The console freezes when it tries to initialize the virtual memory card.
    nintendont can load games without any issues when i use it alone (without wii flow).
     
  2. crunchewy

    crunchewy Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 8, 2006
    Messages:
    18
    Country:
    I've mostly got WiiFlow Lite 5.4.4 working with a few exceptions.

    - the channels menu - every channel I try to start causes it to crash in different ways.
    - I installed what the tutorial said to install for the source_menu, but when I try to go into source menu settings it says no source menu is installed, or something like that. How do I get the source_menu working?
     
  3. nihilazo

    nihilazo Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 7, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    United Kingdom
    I'm having some problems trying to load a game from SD with WiiFlow (wii sports NTSC on a PAL vWii), I have tried disabling NAND emulation, changing IOSs, changing video settings, and nothing works (it just hangs with a black screen, forcing me to unplug the console).
    Any help?
     
    krueger96 and Turme like this.
  4. Tetsuo Shima

    Tetsuo Shima GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,184
    Country:
    Italy
    If it says 'no souce menu installed', and you're using the default theme, it means you have no source_menu.ini in your wiiflow/source_menu folder.
    You didn't mention which tutorial you followed. I'm assuming you are referring to Danimalzpwn3 's tutorial, which includes the Rhapsodii Shima theme.
    If what I'm assuming is correct, you'll have to switch to the Rhapsodii Shima theme first (Wiiflow settings page 2), and only then you'll be able to access the source menu settings.
     
  5. crunchewy

    crunchewy Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 8, 2006
    Messages:
    18
    Country:
    I hadn't installed the theme. Thought I just wanted the default. But now I've installed it and switched to it a viola, I get the source menu! But the source menu is kind of useless as it turns out, because it shows every conceivable game system. It's a pain in the ass to navigate as a result.. I only want it to show Snes9xGx right now. I'll be adding some others, but not even 10% of the possible sources. The settings menu in WiiFlow lets me enable/disable plugins, which I did, but the theme seems to ignore it. Is there any way to get the theme to pay attention to the enable/disabled plugins settings, or does it have its own settings somewhere?
     
  6. fledge68

    OP fledge68 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    1,949
    Country:
    United States
    Try force cios off in startup settings.
     
  7. Tetsuo Shima

    Tetsuo Shima GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    1,184
    Country:
    Italy
    It's very easy to remove the entries you don't need from the source menu. Just open with a text editor the ini files inside wiiflow/source_menu/Rhapsodii Shima (source_menu.ini, arcades.ini, consoles.ini etc...) and delete the buttons you don't need.
    I've included all supported game systems, to allow anyone with basic wiiflow knowledge to adapt things to their personal needs.
    Lastly, the themes don't "ignore" anything (I don't see how they could, since they only change the aesthetic appearance of a program, not the code).
     
    crunchewy likes this.
  8. crunchewy

    crunchewy Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 8, 2006
    Messages:
    18
    Country:
    i just meant I can disable a plugin, but it still shows that emu in the source menu. I take it there’s no way for a theme to get and use those settings. NBD. Thanks for the explanation of how to do it!
     
  9. fledge68

    OP fledge68 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    1,949
    Country:
    United States
    you can't disable a plugin and expect it not to show in the source menu.
    the select plugin menu is not a way to disable or enable plugins from showing on the source menu. its just a different type of source menu that uses checkboxes.
     
  10. matto21

    matto21 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    322
    Country:
    Italy
    wii and wii u
    wiiflow output setting
    does not return to wiiflow when exiting emulation games
    only games for wii and nands
     
  11. fledge68

    OP fledge68 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    1,949
    Country:
    United States
  12. matto21

    matto21 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    322
    Country:
    Italy
  13. fledge68

    OP fledge68 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    1,949
    Country:
    United States
    yes that is how it works now.
     
  14. matto21

    matto21 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    322
    Country:
    Italy
    It's not good
    always reload the cache
     
  15. fledge68

    OP fledge68 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    1,949
    Country:
    United States
    no it's bad. no need to reload cache every time. only if you add or delete a game. how often do you do that? I bet not very.
    there's no point in having a cached list if you remake it every single time.
     
  16. matto21

    matto21 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    322
    Country:
    Italy
    I would need it
    I keep changing games for the kids
     
  17. fledge68

    OP fledge68 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    1,949
    Country:
    United States
    sorry not happening. only takes 2 clicks to reload cache. press Home button and click on reload cache. sorry.
     
    RunningSnakes and Tetsuo Shima like this.
  18. matto21

    matto21 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    322
    Country:
    Italy
    it's not a problem for me
    I'll be careful with the kids

    thanks for all this
     
    Last edited by matto21, May 11, 2020
    Hakaisha, RunningSnakes and fledge68 like this.
  19. fledge68

    OP fledge68 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    1,949
    Country:
    United States
    wiiflow 5.4.5 released today!

    changes:
    - sourceflow only shows cache covers progress bar if 1 or more cached covers are missing.
    - fixed cache covers progress bar to not show if a plugin has no roms.
    - fixed source on start to only work if their is a source menu. (although can be set to on in settings but it will not work)
    - fixed sourceflow on start to remove quick flash of green screen.
    - fixed startup for wiivc (although untested).
    - made minor changes to cios loading on startup.
    - fixed if wiiflow fails on startup to not exit to HBC unless booted from HBC.
    - cleaned up some of game cios loading.

    Blackb0x commits:
    - updated wolfSSL.
    - optimized the splash and wait images.

    download here - https://github.com/Fledge68/WiiFlow_Lite/releases

    @Demetris compiled with ppc r35 download here - https://www.mediafire.com/file/o6bevjevts14js8/wf5.4.5andPPCr35.zip/file
     
    Last edited by fledge68, May 12, 2020
  20. n00bsaib0t

    n00bsaib0t GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 12, 2015
    Messages:
    137
    Country:
    United States
    Wiivc works now. Game Cube games launch but not Wii games.
     
    fledge68 likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - WiiFlow,